Tipuri de grătare și grătar

Diverse căldărar pentru gătit carne peste un foc și cărbuni deschis, probabil, cea mai veche invenție culinară a omenirii. De-a lungul timpului ei au modificări supuse nu puternice, dar materiale îmbunătățite pentru producție și construcții au mai multe opțiuni. Acest tip de prăjirea, ca grătarul a devenit un accesoriu de activități în aer liber și a ocupat un loc în mașinile noastre, rucsaci si case de tara. Și recent, nu mai puțin popular a devenit de divertisment de vest - gratar, originara din America Centrala.

Gratare si gratar


Gratar ca un fenomen a venit la noi din Caucaz. Cuvântul „gratar“ înseamnă „un coș de cărbune.“ Există mai multe varietăți de grătar, dar esența procesului de preparare este aceeași: bucăți mici de carne pre-marinată filetate pe bare metalice - Frigarui și rotative, foarte prăjiți peste cărbuni, la o temperatură ridicată. Astfel, carnea este acoperit rapid, cu o crustă, și o lungă distanță de cărbuni permite propechsya-l înăuntru.

Frigaruile pe gratar

Spre deosebire de grătar, în carne pentru grătar gătit utilizat răzuirea, situat chiar deasupra cărbunelui, care este turnat peste cea de a doua grilajul poziționat mai jos. Da caldura cărbuni medie, carnea, se taie peste cereale în bucăți mari (fripturi, burgeri), este mai aproape de cărbuni, dar mai coapte. carne BBQ nu este marinat în avans, dar în procesul de preparare este lubrifiat constant de-sos special marinată.

sos pentru grătar

Acest tip de prăjirea ca un gratar are o structură complicată, este, în general, și grila, iar trohanter, care poate găti întreaga carcasă. De multe ori gratar este echipat cu un capac care vă permite să coace, fum sau fel de mâncare tocană. În mod normal, cabana gratar - o structură fixă ​​monumentală.

Deci, ce sunt tipurile de grătare și grătar?

tipuri de grătare


Cel mai simplu BBQ - cutie dreptunghiulară obișnuită din tablă pe picioare, partea de jos, care sunt turnate cărbuni. Cu toate acestea, mintea umană a inventat multe îmbunătățiri utile și frumoase la structura.

Barbecues sunt împărțite în staționare și mobile. În funcție de materialul poate fi piatra, caramida si metal. Există gaz și electrice grătare, dar este o opțiune mai mult pentru un apartament în timpul iernii decât în ​​grădina de vară. După coapte, carnea trebuie să fie „fum“!


BBQ portabil bun, deoarece este ușor de asamblat și dezasamblat, nu grele, compact, se potrivește cu ușurință într-un portbagaj. Contra - malofunktsionalen și suficient de rezistent. De obicei, grătare portabile sunt realizate din tablă de oțel. La selectarea sau producerea de necesitatea de a menține un echilibru între grosimea și greutatea structurilor din oțel foi prea subțiri pot fi deformate prea gros reduce mobilitatea structurii.

BBQ portabil

BBQ pliabil

roll BBQ - foi de metal tipic de subțire nu este neapărat mobil. De multe ori construit în dolly pe roți, acesta poate fi prevăzut pentru tăiere de masă. vile decor rafinat va forjat structura care după preparare pot fi îndepărtate într-o cameră de utilitate, protejat de murdărie și coroziune.

roll BBQ

BBQ portabil cu masa


BBQ staționare - construcție solidă, montat pe o fundație solidă pentru „rezidență permanentă.“ Material pentru ea sunt din cărămidă, piatră, metal, în diverse combinații. Acesta poate fi o formă arhitecturală mică în cabana de vară. Dacă plasat sub baldachin, puteți găti gratar preferat în orice anotimp și în orice vreme. Pentru a afla cum să construiască un gratar de caramida la cabana lor de vară, au deja un articol pe site-ul nostru.

BBQ staționare

căldărar din oțel Regular

Cuptor BBQ Piatra

Un alt BBQ caramida

Video: universal BBQ gratar cu un nivel variabil al grătarului

Elektromangal - scuipă roti automat, iar carnea este prăjită, încălzit de bobine electrice. Este posibil de a găti gratar la domiciliu, în bucătărie, în orice moment al anului, dar gustul de gratar, desigur, este diferit.Elektromangal

tipuri de gratar


La vânzare sunt multe diferite modele staționare și mobile la prețuri diferite. Când selectați trebuie să se bazeze nu numai pe oportunitățile economice, dar, de asemenea, dimensiunile patio. Apoi întrebați-vă întrebarea: ce este mai profitabil pentru tine - pentru a construi un cuptor o dată pentru totdeauna, sau de a folosi mobil și scoateți-l după un picnic? Ce fel de combustibil folositi? Electricitate, gaze naturale sau cărbune? Acolo unde este cazul la locul său? 

Baza oricărui gratar - prajirii cu gratar. Este, de fapt, prăjit carne. Există structuri în care, în plus față de acest element, nimic mai mult și nr. BBQ Shop, de regulă, mai sofisticate - acestea sunt prevăzute cu picioare și un scut pentru a proteja flacăra de vânt. În modele mai complexe, este dificil de navigat printre abundența de rafturi, tigăi, cuptor, grătar rotativ cu un motor, capace, rafturi pentru cuțite și furculițe, și altele asemenea.

gratar

grătare de unică folosință. Este doar o tigaie mică de staniu subțire și cărbune, a pus pe partea de sus a unei grile subțiri nedetașabil. Acesta trebuie să fie amplasat pe o suprafață plană a materialului refractar. După o singură utilizare a unui gratar aruncat ca cărbune și arde prin palet.

grătare de unică folosință
gratar portabil. Design pliant, plasat într-o pungă de plastic și prăjirea convențional grilaj ei, care poate fi instalat într-una din cele două poziții. Modelul picnic este foarte ușor de utilizat.

BBQ pliabil

Video: Gratar insert. "Chef leneș"

BBQ cazane - un tip mai sofisticat de proiectare, împrumutat de la americani. Acesta diferă de alte capac boltit. Cu capacul închis grătarul devine un cuptor, își păstrează bine căldura, în cazul în care puteți găti perfect de păsări de curte sau mari bucăți de carne cu os.

BBQ cazane


BBQ Carucior - o structură complexă, în care suprafața de lucru a fixe sau rabatabile.

BBQ Carucior
gratar staționare - de obicei, cărămidă sau piatră. Cu zone de gătit, de masă pentru oaspeți. De multe ori înconjurat de acoperiș sau pergola.

gratar staționare american

BBQ de gaz - de obicei, combină funcțiile unui grătar și grătar și este destinat mai mult pentru cafenele si restaurante. În magazinele veți găsi structuri masive de greutate de până la 60 kg cu butelii de gaz. Uneori, încorporate în facilitățile de grătar în grădină.

BBQ de gaz

Elektrobarbekyu - de obicei, un desktop, utilizați casa.

Elektrobarbekyu

sisteme combinate


gratar combinat - aceasta este, de obicei, o structură puternică, în care puteți găti ceva - gratar, friptura, gratar, carcasele întregi de păsări și animale. Adesea, astfel de structuri sunt echipate inovații tehnice monstruoase: frigarui elektrovraschatelyami, senzori de temperatură la diferite locații, etc.

BBQ combinat


Video: gratar gratar si diferite

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

ProSadGuru.com
Casă Grădinărit Flori Plante Îngrijire Desen Animale Piese rețete Foto și video Miscelaneu