Germeni de boabe de grâu: bun și decorul

Proprietățile medicinale și nutritive ale germeni de grâu sunt cunoscute pentru o lungă perioadă de timp. Sa constatat că proprietățile de suc de varza nu este inferior la nuci, carne, legume, fructe. Multe magazine oferă acum alimente naturale pe bază de germeni de grâu. Dar nu este necesar să se cheltuiască bani pentru a cumpăra germeni de grâu pot fi cultivate la domiciliu.

varză de grâu

germeni de grâu

Fă-l destul de ușor, există câteva metode simple care vă permit să obțineți primele răsaduri într-o zi. Despre ei vom vorbi despre mai târziu. Hrana în sine este folosit ca un rostochku bob cu unul până la doi milimetri, și muguri verzi. puteți combina utilul cu plăcutul la domiciliu, de exemplu, nu numai îmbogăți dieta lor toamnă varza benefice de grâu, dar, de asemenea, pentru a decora interiorul lor.

Fitodesign, cu propriile lor mâini creat, veți obține un blând și extrem de atractiv. Puteți experimenta cu design-ul si vase.

Beneficiile Wheatgrass

Puterea germenii de cereale este de necontestat, a fost timp de multe secole de cereale germinate este folosit nu numai ca un supliment nutrițional, dar, de asemenea, pentru prevenirea multor boli. Deci, ce este utilizarea lor?

  • Ca parte a germenului conține o mulțime de varietate de vitamine, minerale, proteine, ceea ce face varza ideala pentru celulele de renovare organizma-
  • Sucul obținut din varza, bogat în oxigen, ea le permite să hrănească inima, plămânii, creierul, si multe alte organe vitale ale Person
  • Sucul de digerat ușor și rapid, chiar organismul nu consuma această putere. Conținutul de clorofilă din care se poate ajunge la 75 de procente, pătrunde cu ușurință în toate țesuturile, restaurarea lor, răzuire, glisând detoxifiere distrugerea florei patogene.

În plus, beneficiile de varza este după cum urmează: germenului conține mai mult de o sută de componente, care sunt vitale pentru om pentru activitatea sa fiziologică. În nici un alt mod nu poate fi corect pentru a obține toate acestea într-un singur produs.

Prin urmare, putem spune că încolțesc, care dă grâu - este un material biologic unic, de asemenea, servește ca un antiseptic, convertor de diverse infecții, tonic.

Cum să germineze dreptul de semințe?

Pe măsură ce semințele au germinat în mod corespunzător? Există mai multe moduri simple pe care le puteți utiliza la domiciliu.

Pentru a începe semințele sunt spălate sub apă obișnuită. Apoi, acestea sunt plasate într-un vas, lichid curat este turnat. Boabe care au ieșit la suprafață, trebuie îndepărtate, iar restul poate fi folosit pentru germinare. Capacitatea de cereale și apă se adaugă un bob de permanganat de potasiu la soluția dobândit o culoare roz, după un minut, apa este drenată (se face de două ori). Acum umple o dată cerealele are o apă curată, filtrată pentru câteva ore.

Apa este drenată, granulele sunt așezate pe o placă de mică adâncime. Ca atare, acestea sunt lăsate să germineze, pot fi acoperite cu container tifon. Dimineața, veți constata că există deja puțin rostochku. În cazul în care răsaduri nu sunt formate la fiecare bob, este necesar să le lase pentru o altă noapte.

În produsele alimentare este utilizat rostochku atât de mic, care ajunge la o înălțime de la unu la doi milimetri, dar le puteți lăsa pentru a obține iarba de mare, moale, în cazul în care sucul este foarte util. semințe germinate pot fi folosite pentru decor, așa cum vom discuta puțin mai târziu.

A doua metodă presupune și spălarea boabelor, îndepărtarea supernatantului, care nu sunt potrivite pentru germinare. Materia primă spălată se toarnă într-un vas plat. În partea de jos poate podstelit tifon umed sau o cârpă. Se toarnă cereale în unul sau două straturi, apoi se închide a doua bucată de tifon umed. Pune vasul ar trebui să fie într-un loc întunecat pentru o zi sau două.Periodic, conținuturile au fost amestecate, și rezultă că materialul nu se usuce. Când apar mugurii, este necesar pentru a elimina tifon, se spală semințele în apă caldă, apoi - în frig. Apa în acest caz, ar trebui să fie complet transparent. Acum, boabe de grâu germinat gata de utilizare.

Video: Cultivarea fără ovăz sol

A treia metodă are o procedură ușor diferită: să ia o cană de apă, la care au stabilit o sită de cereale este turnat în ea, astfel încât partea de jos atinge ușor umezeala. Semințe de la acest lucru va fi în condiții optime de germinare, acestea nu se usuce. Primele lăstarii vor apărea în termen de două-trei zile, apa de sub ecran trebuie, de asemenea, să fie schimbat în fiecare zi, timp de trei ori.

grâu Rostochku în decor acasă

germeni de grâu verde

Germeni ca decor

iarbă odăi cultivate pe un pervaz, place întotdeauna ochii. Nu numai că dă viață la interior, dar, de asemenea, umple aerul cu aroma de pajiști de vară, curăță-l, face mai proaspete. Noi oferim o clasă de master în cultivarea de răsaduri în cojile de ouă cele mai obișnuite. Aceste mini-klumbochki va fi un decor minunat de bucătărie, reînviere, aducând favoarea lor.

În primul rând trebuie să ne pregătim aceste materiale și instrumente:

Video: Cum să înmugurească grâu și lapte de la răsaduri

  • cereale pentru plantare (disponibil în orice magazin de specialitate) -
  • sol-universale
  • bucătărie nozhnitsy-
  • carton tava yaits-
  • cupe de ou (puteți utiliza orice obiect adecvat care poate acționa ca un suport) -
  • eggshell pentru posadki-
  • Colorant alimentar și oțet.

Grass cultivate pe un pervaz pot sta timp de aproximativ o săptămână, pentru o creștere suplimentară necesită tăiere (toate piesele tăiate pot fi consumate), dar numai cu echipamentul de plantare și îngrijire corespunzătoare. Pe lângă o astfel de compoziție poate fi plasat măcriș. Decor obține original și unic.

Ar trebui să înceapă să crească cu faptul că boabele sunt plasate în sol, se toarnă într-o celulă de ou cutii de carton. Ele nu sunt săpate în pământ, acestea ar trebui doar să pună pe partea de sus, nu uita de hidratare. Păstrați tava pe pervazul ferestrei timp de cinci până la șapte zile.

Video # 8 - semințe de floarea soarelui pate. Sa dovedit destul de gustoase

În timp ce semințele noastre germina, vom proceda la prepararea mini-vase din coajă. În primul rând, rupe marginile uniform, astfel încât am rămas la aproximativ 2/3 din elementele de bază, acest lucru ar fi suficient pentru a umple învelișul cu sol și cultivarea iarbă ornamentale. Bine fierte se spală rezervor, se procedează la coloranții coloranți alimentari.

Culorile pot lua o varietate de utilizare pentru acest autocolante speciale pentru ouă de Paști - totul depinde de imaginatia ta!

Klumbochki pe scurt

grâu germinat

Mini klumbochki

În cazul în care mugurii verzi de grâu a crescut suficient de mare, puteți continua să le transplant. Utilizați foarfecele pentru a tăia cu grijă bucățile de tavă cu semințe încolțite, avem nevoie pentru a obține un pic conuri de carton, care este o bucată de teren cu iarbă.

Acum am pus cojile în baza pregătită (acest rol poate fi jucat chiar și tăvi de plastic pentru ouă), se adaugă un pic de sol, omite capac din carton tăiat cu iarbă.

util nostru de mini-pat este gata! Acum, iarba poate fi ușor tăiată pe dedesubt, astfel încât acesta să cultivate în mod uniform și bine, udate în mod constant. stand de expoziție este cel mai bine pe praguri bine iluminate, cu grijă corespunzătoare astfel de klumbochki reprezintă pentru tine pentru o lungă perioadă de timp.

În mod similar, putem crește și plante medicinale de pe pervazul ferestrei, care va fi o lungă perioadă de timp nu numai pentru a vă oferi un parfum de vară, dar și numeroasele sale proprietăți benefice!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

ProSadGuru.com
Casă Grădinărit Flori Plante Îngrijire Desen Animale Piese rețete Foto și video Miscelaneu