Boabe de cacao - baza de ciocolata: ceea ce este utilizarea?

unul greșit, care cheamă masa de ciocolată. Ce fel de mâncare? E o adevărată pasiune. Beneficiile de ciocolata neagra si alte specii cunoscute ale omenirii nu este primii doisprezece ani. Într-o zi, un om inteligent a spus: „Ciocolata astfel de metafizică, care nu este în altă parte.“ Acest produs gustos poate fi solid, lichid, din plastic, friabil alb-negru sau lăptoasă. mâncarea lui, în primul rând sunt elvețienii, potrivit statisticilor în fiecare zi consumă aproximativ 1/3 din țiglă. În caz contrar, pur și simplu nu ar putea fi, pentru că elvețian - cel mai mare produs de calitate din lume. Este în această țară a inventat țiglă cu o umplutură, a inventat versiunea de lapte și multe soiuri de delicatese. Beneficiile ciocolatei cunoscute pentru a le cât mai bine cu putință, și, prin urmare, dieta sa includ în mod frecvent.

Cuprins:

  1. Cine și când a inventat ciocolata?
  2. Care sunt beneficiile ciocolatei naturale?
  3. Cum să recunoască un fals?
beneficiile de ciocolata neagra

dulciuri din ciocolată

Belgienii iubesc, de asemenea, dulciuri de ciocolată și să încerce să țină pasul cu populația elvețiană. Contribuția lor la cauza comună - inventarea de bomboane și ciocolată. Pasiunea belgienilor la suport produs buticuri deschise în întreaga țară, cu producția manuală de dulciuri delicioase. Ciocolata este util pentru localnici? În Mexic, un tratament minunat îndeplinește două sarcini: să îndeplinească un dinte și tratează dulce bronșită. medicamente mai bune pur și simplu nu vin.

Cine și când a inventat ciocolata?

Cine a făcut omenirea fericit? Se pare că cuvântul provine din vechea aztec „chokolatl“ - apa amară. Conform legendei, zeul aztec Quetzalcoatl a dat oameni de cacao, pentru că alte zeități a fost exmatriculat. După cum a plecat, el a promis să se întoarcă în forma unui bărbat blond, cu barbă. E amuzant, dar tocmai această descriere se potrivește conchistadorul spaniol Hernando Cortez - cuceritor celebru din Mexic. Că a venit aici pentru fasole, iar apoi a adus ciocolată în Europa.

Spania este atât de strâns ținute secrete de producție pe care a avut nici o idee despre oriunde în lume. Distribuția oricăror metode de fabricație a acestui produs interzis sub amenințarea pedepsei. Mai mult de 80 de persoane au fost executate în doar o încercare de a afla secretul. Numai atunci când Anne din Austria a devenit soția regelui Franței, delicatețe treptat a început să se răspândească în Europa. Proprietățile de ciocolată și gust învățat în multe țări.

Astăzi Criollo - scump grad de cacao, Forastero - cea mai frecventă, Trinitario - un hibrid al acestor două soiuri. În grădinile noastre, ei doar nu îndeplinesc, cu toate că, dacă doriți să experimentați, vă poate crește pe un pervaz arbore de cafea (îngrijire aici).

Video: Ciocolata amara si temny

Criollo - această moștenire gastronomică, pentru că se face bomboane neobișnuit: cu piper, sare de mare, ceapa.

În prezent, ea produce ciocolata chiar prizat. Pentru el, să ia câteva boabe de cacao soiuri scumpe, la sol în praf și printr-o mașină specială face ca o respirație ascuțită. În acest caz, persoana experimenteaza un sentiment incredibil. Acest joc este disponibil numai pentru persoanele cu pungă mare.

Toate detaliile producției, alegerea profesorului Alexander a spus Ishevskim video.Înapoi la cuprins

Care sunt beneficiile ciocolatei naturale?

Singurul ingredient util in orice baton de ciocolată - boabe de cacao. Mai multe dintre ele în produs, deci este util. În dala lactate numărul lor este minimă, în ciocolată albe sunt deloc, ceea ce înseamnă că el este un amestec obișnuit de lapte și zahăr. Proporția amar de boabe de cacao este de 75% sau mai mare, și este considerat cel mai util.

Ciocolata neagra este util pentru cetățeanul moderne?

  • boabe de cacao crude contin flavonoide - antioxidanti este de a accelera metabolismul, intaresc vasele de sange, reduce rata de colesterol rău în sânge, pentru a îmbunătăți circulația sângelui. Este în aceste proprietăți miraculoase beneficii pe bază de produse naturale amar.
  • Studiile au aratat ca dalele dulci tonifica activitatea neuronilor din cortexul cerebral, îmbunătățind astfel viteza de reacție și de memorie. Acest lucru se datorează teobromina - un alcaloid unic, o parte din boabele de cacao. Dacă ai fi fost oameni epuizați mânca o pereche de piese, el se va simți un val de putere, atât un stimulent.
  • Este dovedit faptul că produsul natural amar are un efect pozitiv asupra vederii. Acest lucru este important mai ales pentru persoanele care trăiesc în țările cu vreme rea. Un util decât alb? Teobromina în ea, astfel este utilizarea de emoții pozitive, o persoană care nu se simte.
  • Ciocolata, beneficiile pentru sănătate care a fost dovedit științific, nu numai să mănânce, este utilizat în mod activ în produsele cosmetice. Flavonoidele conținute în ciocolată sunt capabile să absoarbă razele ultraviolete, ele cresc fluxul de sânge decât îmbunătăți, în esență, aspectul pielii. Miere pentru piele facială nu mai puțin utile, așa că, de asemenea, trebuie să acorde o atenție la el. Pielea devine după aplicarea fermă și plăcută la atingere.

Video: Dark și ciocolată amară. Cautam ideal

Ciocolata este o delicatesă și un produs indispensabil pentru medicina. Untul de cacao - un panaceu pentru toate arsuri, procesul de vindecare are loc așa cum nu ar fi putut face orice agent chimic.

Înapoi la cuprins

Cum să recunoască un fals?

boabe de cacao

boabe de cacao

Util numai ciocolata reală, astfel încât în ​​comerțul cu amănuntul este greu de găsit. În principiu, există plăci cu conținut de arome. În unele cazuri, compoziția poate fi detectată uleiuri vegetale (palmier, soia), care, după utilizare sunt acizi grași trans toxice. Nu pentru a cumpăra un set de produse chimice ar trebui să fie examinate cu atenție eticheta. Inscripții „amar“, „naturale“ și „elita“ nu reprezintă o garanție a calității. Țigla naturală va conține numai boabe de cacao rasi organice, și nu o pulbere obținută din tarate. Aceste bunuri nu va costa ieftin.

Pentru a distinge un fals de gresie poate nu numai informații pe etichetă, dar, de asemenea, prin simpla manipulare. Pentru a începe pe palma pentru a pune o felie și a vedea dacă se topește. cacao punctul unt de topire de + 32 ° C Dacă luați un produs de calitate în mâinile tale, este ușor să înceapă să se topească.

Cum de a distinge un fals de ciocolata la domiciliu? Următorul mod de a verifica este de a strica prezentarea de dulceață, dar va determina prezența untului de cacao.

Este necesar să se trimită produsul în frigider și după un timp pentru a vedea dacă a fost făcut filmul alb - se pare unt de cacao concentrat. În cazul în care ciocolata nu și-a schimbat aspectul, uleiul nu este prea mult, și, prin urmare, calitatea de bunatati mici în ea.

Video: Bomboane de ciocolată. Produse din ciocolată și trufe glazura de ciocolată

Mănâncă ciocolată - este o plăcere incomparabil. Cu toate acestea, procesul de luare a acestei delicatețe toate regulile sunt acum destul de greu de găsit. A fost, probabil, o jumătate de secol în urmă, când Rusia a fost un lider în producția de goodies de înaltă calitate. dale sovietice a fost considerat unul dintre cele mai bune din lume, din cauza pregătirii sale au fost folosite doar soiuri de elita de boabe de cacao. A existat un GOST greu, care nu este inferior reglementărilor tehnice existente ale Uniunii Europene de astăzi.

Daca esti o ciocolata gourmet, alege produse cu atenție, fără o abundență de aditivi nocivi.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

ProSadGuru.com
Casă Grădinărit Flori Plante Îngrijire Desen Animale Piese rețete Foto și video Miscelaneu