Gratar si gratar în cazul în care pentru a pune cum să gătească?

carne sau legume la gratar prăjită-au devenit o parte integrantă a noastră de vacanță în natură. Și, cu siguranță, fiecare dintre voi în țară are un grătar, gratar sau pe gratar. Și dacă nu, atunci este timpul pentru a obține! Despre în cazul în care mai bine să aibă o tipsie ca să-l și regulile de siguranță pentru prăjirea voi discuta în acest articol mâner.

Loc pentru gratar


În cazul în care pentru a plasa gratar sau un grătar

Dacă aveți un gratar portabil sau gratar, pentru a alege un loc pur și simplu, starea de spirit pe baza de comoditate. Și, desigur, fără a uita măsurile de siguranță enumerate mai jos. Puteți să-l instalați în foișor (uitam de vânt, astfel încât fumul nu a mers la oameni), în apropiere de magazine, sau chiar și în mijlocul gazonului, stând în jurul valorii de pe pleduri sau scaune portabile.

Video: Smoker, gratar, afumătoare, gratar, gratar! Gătit Kaizergrill KG 42 M nchen

loc va trebui să aleagă cu atenție, pentru că este o lungă perioadă de timp pentru un cuptor de staționare. Gândiți-vă la tot ceea ce tu si invitatii tai pentru a găti confortabil și de odihnă confortabil.

Locul cel mai logic jăratic în apropiere de intrarea în bucătărie și zonele de depozitare de provizii. Este necesar să-l loc, astfel încât clădirile din lemn și ramuri avântate au fost departe de sobă, iar fumul nu deranjează vecinii și gospodăriile populației. Cuptorul trebuie să fie echipat cu un perete sau un ecran, care va acoperi focul de vânt.


Este recomandabil să se echipeze în jurul unei zone pavate sau gresie, la care trebuie să fie piesa potrivită pentru casă, porți și toaletă.

În jurul unui grătar staționar este, de obicei, echipează masă, scaune și preparare a produselor alimentare.

Locație gratar

Carburant pentru frigarui si Mangale


combustibil tradițional pentru gratar - carbune sau carbune brichete pentru gratar conventional este potrivit ca gata mangal sau brichete si lemn de foc. Mulți sunt tentați să ardă în arămarilor taie ramuri, bastoane și ramuri din copaci și arbuști, dar este mai bine să folosiți grătarul numai mare Poleshko. Nuiele arde rapid și formează o mulțime de cenușă și cenușă acces la căldură suprapunere de oxigen. Embers sub stratul de cenușă să se răcească repede în jos.

Rețineți că brichetele de cărbune comprimat arde mai fierbinte și mai mult. Cărbune este mai bine să nu pună o grămadă, și straturi, și-a dat foc în mai multe locuri. 
Dacă puneți tava cu folie de aluminiu se va reflecta caldura si a face mai ușor de curățat. 

brichete de cărbune

Ai nevoie pentru a stoca combustibil într-un loc uscat. Dacă este foc suport si coronament suficient, mangalul sau brichetele sunt cel mai bine păstrate în interior, într-o pungă de hârtie. sac de plastic condensează umezeala, deci nu este necesar să se păstreze cărbunele. Nu depozitați carbonul din camera cu mirosul de vopsea, benzina, gazele de eșapament și alte „arome“ puternice - este foarte ușor de a absorbi mirosurile și apoi le transmite la produsele alimentare.

Există modele și grătare, care rulează pe gaze naturale sau electricitate. Ele sunt ușor de a regla temperatura în timpul gătitului este aproape nici o murdărie, prăjirea se încălzește rapid, în termen de 10-15 minute de la activarea este deja posibil pentru a găti. Cu toate acestea, „get“ a alerga afară de gaz sau pregăti probleme cu energie electrică, ceea ce nu se întâmplă atât de rar, din păcate, cabane noastre sunt de obicei mult mai dificil. Da, și a bunului gust „ceata“, în astfel de Mangaluri nu va aștepta!


Cum de a găti gratar si kebab


După ce ați aprins cărbune sau arde prin lemn, aveți nevoie pentru a determina pornirea gătirii. Temperatura de cărbune este ușor de învățat, folosind palma. Adu palma la o distanță de 15 cm de cărbune. Dacă nu se poate ține aici, și a doua temperatură, de mare, de peste 350 ° C Suffer câteva secunde - temperatura de 250-300 ° C Trei sau patru secunde temperatură de 180-220 ° C înseamnă Dacă este posibil să se păstreze o mână pe cărbuni de la 5 secunde sau mai mult, atunci când temperatura este deja scăzută, mai mică de 150 ° C,

Kebab pregătește deasupra cărbuni la o distanță de aproximativ 15 cm de la ei. Prin urmare, este posibil să se prepare aproape imediat cum arde prin lemn, la temperaturi ridicate. Asigurați-vă că nu au nici o flacără deschisă, este necesar să se stingă imediat blocarea accesului supapei de oxigen, presărat cu sare sau stropite cu apă.

carne Gratar înșirate pe frigarui uniform nu a atârnat sau blocat. În primul rând, trebuie să se rotească continuu frigarui, asigurându-vă că carnea este carbonizat, dar rapid a format o crusta care impiedica sucurile din carne să curgă. Pe măsură ce temperatura scade mai este nevoie să dețină fiecare parte a bucăților de carne pe foc, se propekaya. În cazul în care începe de carne să fie ars, a stropit cu apă sau sosul să se răcească.

timpul de gătit depinde de mărimea bucăților de carne. Disponibilitatea poate fi determinată prin tăierea de pe un pic din bucata de carne în cazul în care sucul este limpede, fără nici o urmă de sânge, scoateți frigaruile. Nu exagerați cu carne peste foc, sau un grătar va fi uscat.shish kebab pe frigarui

Pregătirea redusă peste grătar cărbune, la o distanță de 5-10 cm. Trebuie deci să aibă cărbuni aprinși o temperatură de 200-240 ° C Este important să se mențină o temperatură uniformă, tot timpul de gătire, reglați-l prin deschiderea sau închiderea orificiile supapelor cu ajutorul suflantei.

carne gratar tăiat în bucăți de largi plate peste fibrele. Bucata ar trebui să aibă o grosime de 2-2,5 cm. Diferite tipuri de carne, pasăre, pește și fructe de mare au perioade diferite de gătit. Friptură de porc în picioare bine bine, dar carne de vită poate fi gătită pe ventilator - cu sânge, sau sredneprozharennuyu bun prăjire. Ai grijă cu fructe de mare, ei pregătesc foarte repede, iar daca le exagera - devin „cauciuc“ fără gust.

Turn alimente cu clești speciale și spatulă. Pentru a verifica gradul de pregătire al cărnii este mai bine să nu străpungă, și faceți clic pe ea cu forcepsul. În funcție de gradul de elasticitate este determinată de gradul de prăjire, meșteșugari cu experiență grătar face strălucit.

Video: Cum sa faci un grătar din borcan? + Hot-dog de gătit


Peste si fructe de mare
Fileuri, fripturi aproximativ 2 cm grosime de preparare a 6 minute, pește mic tselikom15-20 minute, 6-8 minute, creveți de 2-3 minute, ca de obicei, calmarul este, de asemenea, nu mai mult de 2-3 minute.


pui
Sânilor și file sunt prajite timp de 10-12 minute, minute bedryshki20-25, aripi și picioare timp de 15-20 de minute. 

Video: Smoker, BBQ afumătoare, gratar si gratar. Burger

Carne de vită (fripturi 2,5 cm sredneprozharennye groase sau sânge)
Fried vită 8 minute, 10 minute, muschiulet, pui sau oase sau coaste - 12 minute.

carne de porc
Friptură de porc bine cum ar trebui, dar în nici un caz nu prea uscat. Pui pe os prepararea 8 minute, 8-10 minute, cotlete, file de 15 minute.


miel
Miel - carne de licitație și fierte foarte repede. cotlet de miel subțire trebuie să prăji doar 4 minute, 6 minute preparare muschi de vita, pui cu os - aproximativ 8 minute. 

gratar

reglementările de siguranță

 
risc de grătar. Puteți obține ars, se poate aprinde agățat piese de îmbrăcăminte sau de păr, pot zbura de pe cărbune. Și este posibil să pierdeți acest moment, dreptul de a începe prăjire, tava și să se pregătească din nou, va fi dificil și lung. Prin urmare, respectați normele de siguranță și să se pregătească pentru kebab de gătit și grătar.


 • Se prepară cât mai mult posibil toate produsele în avans.
 • căldărar Aproape deține și administrează doar o singură persoană.
 • Copiii și animalele din această zonă este strict interzis accesul!
 • Pregătiți-vă bine în avans, înainte de oaspeții adunate.
 • Așezați grătarul pe o bază solidă, pe cât posibil, de gard și clădiri din lemn.
 • Utilizați speciale mai ușoare, mai degrabă decât de obicei, și chiar mai mult, nu benzina.
 • În cazul în care gratar dvs. de gaz - memorat bine regulile de stocare a cilindrilor.
 • De îmbrăcăminte nu ar trebui să fie nimic derulante, eșarfe și cravate - toate acestea pot lua foc.
 • BBQ Concediat nu mișca!
 • Toate ustensilele de bucătărie trebuie să fie numai cu mânere lungi.
 • Nu pentru un al doilea nu a lăsat șemineu nesupravegheat!
 • Nu vă grăbiți! Primii cărbuni ar trebui să colecteze în mod corespunzător de căldură. Încă o dată, asigurați-vă că de pui sau de cârnați prăji bine. Începe de gătit atunci când decontează flăcări și tăciuni voalat cenușă.

Înainte de a invita oaspeții la un picnic, să fie instruit pentru a utiliza cuptorul, se pregătească carnea pentru ei și familiile lor. Train, atâta timp cât nu își dau seama că au învățat să gătească carne comestibile într-un mod nou. La urma urmei, să învețe un nou fel de mâncare în fața oaspeților pot fi stresul majore, în cazul în care prima experiență va avea succes.

barbekyu1 

Din fericire urmând aceste sfaturi, aranja un picnic de visele tale! Poftă bună!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

ProSadGuru.com
Casă Grădinărit Flori Plante Îngrijire Desen Animale Piese rețete Foto și video Miscelaneu