Beijing regina grădina mea
Pekinka - așa că numesc varză chinezească: culoare verde kochanchiki cu frunze delicate.
Am avut noroc prima dată, încercați varza Peking în Thailanda. Atunci nu știam despre existența acestui tip de varză. În fiecare dimineață, la micul dejun, am fost să mă pun toată placa de varza delicată și crocante, mi-a plăcut, și a spus soțului ei: „Ei chiar vkuuusnaya varza alta ... !!!“. Nu pot să spun că eu sunt un iubitor de varza de obicei, cele mai multe Gatesc de la ea, este: salata borsch- cu castraveți proaspeți, ierburi proaspete și smântână sau legume maslom- ocazional, se bea în tocană. Cu varză chinezească tot drumul, l-am iubit din prima mușcătură.
După Ty mânca în salate soacră, am aflat că aceasta este vândută în supermarket-uri, dar ea nu a cumpărat.
Odată cu cultivarea de varza, recent, am unele asociații proaste a încetat fabrica sa după noi în țară că cineva a luat în fața noastră. După aceea a fost singura scroafa exotice: broccoli, Bruxelles. Ei râvnit nimeni))
Accidental am dat pe Internet, că grădina este de asemenea posibil să crească pekinku. Soțul a adus din soiul magazin „Nick F1», singurul tip care a avut loc în magazin.
conținut
Pe forumuri grădină am găsit informații destul de contradictorii: cineva a scris că este imposibil să se planteze răsaduri, semințe de o singură dată în gazele de eșapament, în timp ce alții au susținut că doar răsaduri de scroafă și bezrassadnoj metoda acestei varza nu este permisă. Iar cei care și alții au avut o credință puternică și experiență mnogostadalny și, dacă nu urmați sfatul lor, varza va înflori cu siguranță, nu formează un cap de varză. Încurcate în cele din urmă, am decis să acționeze pe toate fronturile: să planteze răsaduri și să semene în gazele de eșapament, pentru a vedea cum va fi mai bine. Spre surprinderea mea, ambele aceste metode au avut succes, pekinka legat kochanchiki excelent, nu a inflorit.
De primăvară din acest an sa remarcat mai devreme și cald. Zăpada topită devreme, în luna martie, el a fost plecat. Mâinile sunt mâncărime prost, gunoi de grajd verde semănate la sfârșitul lunii martie sub film, în patch-uri de varză - Phacelia. Faceti o rezervare, în acest an a decis să încerce agricultura naturală: a marcat un pat îngust, nu săpat la sol (mai mult pe asta mai târziu într-un alt articol, există nuanțe ... și argumente pro și contra), însămânțare gunoi de grajd verde, mulci. Semințe de Pekinki semănate la 19 aprilie într-un vas plat pe răsadurilor și în gazele de eșapament sub pelicula (film îndepărtat când cald). Semințele au fost cu 100% germinare, compania producător „Aelita“ - preferata mea până în prezent. Varza plantat într-o manieră eșalonată, fără să se gândească mult cât de mulți centimetri între răsaduri, dat doar pe ochi, există suficient spațiu pentru a se balanseze părăsește planta adultă.
Zabuton Phacelia povydergivat, pune-l pe mulci în jurul valorii de răsaduri de varză, varză plantate între centrul de paturi marar, galbenele, galbenele. Flori a urcat repede sub film, mai târziu am răsaduri lor la alte zone din grădină, dar, de asemenea, în patch-uri de varză a lăsat o mulțime de tufișuri. Sarcina lor a fost nu numai pentru a decora patul de flori, dar, de asemenea, resping dăunători.
O atenție deosebită varza nu are nevoie, cel puțin eu nu trebuie să deranjeze. Udă abundent ca solul sa uscat, iar terenul am avut-o cu nisip, cartofi okromya săraci în acest domeniu în ultimii 10 ani, nimic plantat, gunoi de grajd nu livreze la fel de mult. Apa curgea în nisip foarte repede, aproape fără oprire, mulci bun salvat - reține umezeala, previne uscarea stratului superior al pământului, măsuri preventive împotriva cracare și ma eliberat din relaxarea constantă și buruienile eliminarea. În timpul de udare furtun de stropit cu frunze, varză iubește. Apa era rece ca gheața, cu fântână.
Un cuplu de ori la începutul varza fertilizat gunoi de grajd de pui, iar mai târziu extract de plante de urzică. În mod constant pune mulci proaspete in loc sa fi putrezit, inclusiv urzici.
Video: grădina mea # MY Nesănătoasă Obsession # Câte pași pe zi
Primul cap de varză chinezească, am tăiat la 24 iulie, iar greutatea sa a fost 1300gr fără frunze suplimentare. varză mai târziu au fost puțin mai mari și puțin mai mică. Apropo, al doilea cap cut-off cântărit despre 1500gr.
Video: murata cu sfecla. Rețeta mama mea
Această varză delicioasă nu am mâncat: licitație, frunze, suculente crocante, fără amărăciune, fără chimie, un produs ecologic. Ce altceva ar putea fi mai bun decât o leguma din gradina cu propria sa crescut? Din aceasta, am fost gata să mănânce în fiecare zi salata, supa fierte, sarmale făcute (o plăcere, mai multe frunze de licitație, mai subțire, mai bine și mai ușor să se plieze dragilor, decât varză albă).
De acum, acest tip de varză în familie este una dintre cele mai preferate și vom crește în viitor, pentru că este un hassle nu dă nici și se maturizează într-un timp scurt si are un gust foarte mult ca noi.
Video: Grădină pe tot parcursul anului
PS Toate fotografiile utilizate în articolul meu a făcut camera mea (ultima fotografie a chiar vizibil)), îmi pare rău)
- Varză chinezească - cultivarea și îngrijirea
- Plantarea varză chinezească în teren deschis
- Soiuri de varză chinezească
- Second Life de varză chinezească
- Varză chinezească - un util pe tot parcursul anului de legume
- Beneficiu imens varză chinezească
- Varză chinezească - cultivare și utile proprietățile sale
- Varza este dăunătoare
- Varză chinezească și proprietățile sale benefice
- Varză chinezească în fotografie
- Soiuri de varză chinezească
- Cum să crească varză chinezească