Ceapa verde si ceapa - Medicii din grădină

Nu este nevoie să fie un grădinar experimentat să crească ceapa. Alb, violet, galben ... Paleta acestei culturi antice este surprinzător cât și diversitatea de soiuri. Beneficiile de ceapa verde si ceapa este cunoscut peste tot. Este singura leguma care este prezent în fiecare zi pe masa noastră. Se adaugă la supe și ciorbe, carne și burgeri, cârnați și pateuri.

Cuprins:

  1. Legume cu un secol de istorie
  2. Proprietăți utile de grădină de legume Ajbolita
  3. rețete ceapa Folk

Legume cu un secol de istorie

ceapa verde

„Doctor verde“

Video: Secretele Luca - Totul despre ceapa

Se crede că a început perene în creștere în urmă cu aproximativ 4.000 de ani, în ceea ce este acum Iran și Afganistan. Era de aici a plecat într-o călătorie în jurul lumii. Practic, toate statele sale nepretuite pentru calitățile sale de vindecare, iar în unele chiar atribuite unei entități mitic. În primul rând au identificat proprietățile utile de ceapa sumerieni. În cronicile lor, se pare că planta întărește sănătatea slabă și revigorează. A existat chiar și o lege care cere în fiecare lună pentru a da la săraci pâine și ceapă.

Egiptenii, el a efectuat funcția unui talisman care protejează împotriva deochiului și boli, astfel încât becul purtat pe piept. Acesta a atras pe pereții piramidelor egiptene ca un simbol al nemuririi. A fost o plantă sacră, a fost identificat cu universul și portretizat zei.

In Roma antica, o leguma cultivate în cele mai bune zone cu sol fertil. Noi o fac oamenii instruiți special pregătiți. De ce a avut vechii romani o astfel de atitudine la acest produs din grădină? Ceapa a fost considerat un panaceu pentru soldați. La ordinele lui Alexandru cel Mare, legionarii romani purtau întotdeauna două becuri mari în rucsacuri lor. Primul războinic a mâncat înainte de a lupta pentru a obține curajul de a taxa, iar al doilea - imediat după victoria, pentru a restabili puterea de jefuirea orașului capturat. Avantajul de ceapă în acele zile era cunoscut peste tot. gladiatori Roman a mers chiar mai departe: ei înșiși frecat suc de ceapa, sincer să creadă că el le-ar proteja.

În Rusia, aceasta planta a apărut în secolul X și imediat incluse în dieta de zi cu zi, cu atât bogați și săraci. Din fericire, aceasta creste nu este dificil, chiar și astăzi știu cum să crească ceapa pe pervazul ferestrei în frig iarna. Oamenii săraci sunt fericiți să tyuryu mănânce preparate din pâine neagră și ceapă, cu un pic de ulei. Cei bogați preferă să le prăjească cu ficatul sau carnea. Este din cauza acestei majorități de legume de preparate rusești placeau vizitatori de peste mări. În Rusia, l-am folosit pentru a lupta împotriva forței răului. Ceapa buchet atârna la ușa din față, blocat în ace lor cu sfaturi negre. Oamenii au crezut că acest obstacol poate opri și daune, și boala. Incredibil, au avut dreptate în multe privințe.

Înapoi la cuprins

Proprietăți utile de grădină de legume Ajbolita

Angajații de sere, care cresc ceapa, niciodată nu se îmbolnăvesc de gripă, inclusiv a celor în mijlocul epidemii violente. Se pare că zicala „Bow pentru toate relele“ parțial justificate. In aceasta leguma contine antibiotice naturale (volatile) care au un efect direct asupra numărului de bacterii și ciuperci.

vindecători antice presupune în mod rezonabil că produsul este din grădină aduce scutire de orice boală. Astăzi, folosirea arcului cu o răceală, otită, gastrita si alte boli a fost dovedit științific. Și ajută la schimbarea climei. Dacă te duci la o excursie exotica sau se întorc de la ea, cu două zile înainte, mânca o bucată de pâine cu ceapă. Chiar dacă nu aveți această legumă, și inhaleze numai parfumul, utilizarea va fi în continuare.Dintre toate misterele medicului utile pot fi găsite în videoclip.

Bow - este o sursă importantă de fier, în special pentru cei care refuză utilizarea cărnii. Acest element este necesar pentru sinteza hemoglobinei. Uimitor, de la nașterea Jocurilor Olimpice este această legumă a fost în principal în alimentația sportivilor. De ce? Se pare că are piridoxină, care stimulează creșterea mușchilor. Lotul bulb de zinc, implicat în producerea hormonului insulină, precum și keratinei, întărește unghiile și părul. Mai ales că sunt pene bogate ceapa: 100 g verdeață au de la 2 până la 5 mg de keratin.

Ceapă, proprietăți utile care sunt infinite, ajută să facă față cu sute de boli:

  1. Consumul moderat de stilou verde ajuta la normalizarea proceselor digestive, curăță organismul de substanțe nocive acumulate. ovăz de curățare De asemenea, sa dovedit, astfel încât să poată fi rotit în condiții de siguranță cu terapia ceapa.
  2. Ceapa și verde provoacă secreția de suc gastric, contribuind astfel la îmbunătățirea apetitului. Ele dau un gust minunat de feluri de mâncare tradiționale, fără a aduce prejudicii figura.
  3. Volatile conținute în legume, distruge agenții patogeni ai diferitelor boli, de la răceli și terminând cu tuberculoză.
  4. Dolittle cu paturile tind să elimine umflarea și să aibă grijă de normalizarea metabolismului apei sare.
  5. De preferință, stiloul verde pentru a utiliza, și legume rădăcină în stare proaspătă, deoarece tratamentul termic pierde o proporție semnificativă de substanțe utile. Consumul de 100 de grame de verde, poate fi alimentată necesarul zilnic necesar pentru corpul de acid ascorbic. luptatori excelente cu beriberi sunt vitaminele A, B si PP, acestea sunt conținute în cantități suficiente în plantă.
  6. Dr. Green normalizează sânge, distruge bacteriile daunatoare, promoveaza vindecarea de răni, un efect pozitiv asupra transpirație, astfel că poate proteja o persoană de la insolație.
  7. usturoi Fellow este util în boli ale sistemului genito-urinar, ateroscleroza, artrita, cancer.

parte hrănitor a medicului verde recunoscut stem pană albă și dispuse la o distanță de ea de 10 cm. Vârful mai puțin hrănitoare și poate induce fermentație în stomac.

Ceapă, beneficii și daunele pe care a fost dovedit științific pentru a fi consumate cu moderatie. Cu toate proprietățile pozitive ale produsului, este important să ne amintim că ceapa verde - un test serios pentru membranele mucoase ale organelor interne. În bolile gastro-intestinale ceapa verde abuz tractului nu sunt în valoare de ea. Se recomandă utilizarea acestei legume cu grasimi, acestea sunt substanțe nutritive perfect solubile. combinație ideală cu ulei vegetal sau smântână. La fel ca grădinari si praz - furnizor de acid folic, necesare pentru producerea de sange. Suculentele ceapa Batun conține o mulțime de vitamina C, arpagic bogate în provitamina și ceapă eșalotă - zahăr.

o parte din ceapa verdeÎn orice moment, oamenii au crezut diferite ceapa un simbol al victoriei. Nu contează pe ce inamic, boala sau starea de spirit proasta. Deci, lasa aceasta planta minunata este verde în fiecare casă pe tot parcursul anului, aducând aspectul, gustul, aroma sale de sănătate și bucurie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

ProSadGuru.com
Casă Grădinărit Flori Plante Îngrijire Desen Animale Piese rețete Foto și video Miscelaneu