Papadia - un doctor de renume acasă

Papadia, a căror utilizare este de necontestat, poate fi găsit peste tot: pe străzi, de-a lungul drumurilor, în grădină, la marginea pădurii, câmpii și în munți. El este la fel de potrivit pentru locuri însorite și umbrite. Oamenii le-a primit multe porecle. Locuitorii din provincia rusesc numit Pleshivtsev lui, lăptarului, puf de pulbere. În ciuda unor astfel de titluri interesante, tratament practica papadie nu numai săteni, dar locuitorii orașului care nu sunt doar pe el însuși convins de puterea de medicina tradițională.

Cuprins:

 1. Proprietățile curative ale florii soarelui
 2. Tratamentul diabetului zaharat și a ficatului
 3. Ce va ajuta la boli de vindecare rădăcină?
 4. utilizarea neobișnuită a păpădie de la bucătărie spre grădină
beneficii papadie

Tratamentul de floarea soarelui

Video: Dr. păpădie

Admirați bufe cu flori pot fi în aprilie și mai. Glade, presărate în aceste luni de galben-auriu felinare de flori, arată luminos și pitoresc, orice trecător trebuie să acorde o atenție la acest miracol. Amenajare a teritoriului o zonă mică este posibil să se completeze pajiștea de înflorire bile de aur. La prima vedere, se pare că capacul de aur - o floare independentă. Aceasta este de fapt un coș, în care există o mulțime de flori mici, asamblate. Acestea sunt situate de centrul spiralei. Ce face? Spiralată un arc, care ajută să deschidă și să închidă întreaga inflorescență.

Dis de dimineață, păpădie deschide coșul său, care, împreună cu lumina solară conduce o armată de polenizatori insecte. În după-amiaza, floarea se închide încet la noapte complet ascuns în petalele mugur verzi și polen de roua de noapte. Caracteristic, păpădie se simte schimbarea vremii. De exemplu, în cazul în care ploaia este de așteptat, în după-amiaza, el nu deschide coșul său.

Proprietățile curative ale florii soarelui

Planta posedă antipiretice, diaforetic, antihelmintice, sedative și proprietăți hipnotice. Pentru administrare orală, ceaiuri adecvate medicamente și infuzii, precum pulberea de rădăcini uscate zdrobite. relevanța acestuia în medicină este justificată de faptul că acesta conține vitaminele A și C, precum și de fier și calciu, luteolina, care protejează sistemul osos împotriva daunelor cauzate de pierderea legate de vârstă de densitatea și puterea. Păpădie, proprietăți medicinale care sunt atât de mare, puteți aplica în următoarele maladii:

 1. In medicina populara, extracte și extract derivat din rădăcini și frunze, folosite cu succes în boli ale glandei splina, tiroida, în prezența diferitelor erupții și inflamarea ganglionilor limfatici.
 2. Solar Flower ajuta cura obezitatea, normaliza digestia, pentru a aduce nisip și pietre din vezica biliara.
 3. Pulberea obținută din rădăcini, vindecă răni și arsuri grave.
 4. Cură decoctul de flori este utilizat pentru insomnie, hipertensiune arteriala, hemoglobina scazuta.
 5. Sucul rezultat cu morcov pentru a preveni dezvoltarea bolii parodontale, promoveaza vindecarea bolilor osoase.
 6. Frunzele sunt evaluate pentru proprietăți antiscorbutice, ele conțin substanțe care normalizează ficatul si in intregul sistem digestiv. Extractele din frunze utilizate ca agenți diuretici și intoxicație.

Ce alte boli pot fi vindecate se spune în videoclip.

Proprietățile păpădie este atât de unic încât acesta este utilizat în tratamentul de ficat, inimă, rinichi, vezica biliară și alte organe vitale. rădăcini, dar, de asemenea, întreaga plantă poate fi folosită mai des folosite pentru producerea medicamentelor. Rădăcinile unei recolte mai bine în toamna târziu, deoarece în acest moment, ei au acumulat cel mai mare număr de util pentru tratarea substanțelor. Flori recoltate în timpul înfloririi următoare, frunze - primavara si vara.

Înapoi la cuprins

Tratamentul diabetului zaharat și a ficatului

Sucul de păpădie ajută la generarea cantitatea necesară de insulină din pancreas, face în timp util excreta excesul de zahăr, depozite-l curat în rinichi. suc de aloe astfel de proprietăți uimitoare nu se poate lăuda, deși este de asemenea posibil pentru a trata boli grave. Efectele benefice ale acestei plante au fost observate chiar și de către medic grec antic Teofrast, este ei, el a tratat pacienții cu diabet zaharat. Meniul poate include flori infloreste, frunze și rădăcini.

Culori este recomandat pentru a adăuga la salate. Eliminarea amărăciunea le va scufunda în apă sărată.

Rădăcina cererii pentru prepararea infuziilor. Pentru aceasta, se iau 2 linguri tocate prime, se adaugă 250 ml de apă clocotită. Lichidul rezultat se toarnă într-un termos insista nu ar trebui să fie mai mică de 5 ore. Bea tinctura de două ori pe zi, în porții mici (20 de minute înainte de a mânca mâncarea). Păpădie, care cererea este extinsă, este eficace în tratamentul ficatului.

Vitamina C si luteolina, sunt conținute în plantă, pentru a permite buna funcționare a interne și proteja de îmbătrânire. Un set de alte componente la fel de importante ajută la vindecarea sângerare la nivelul ficatului. Acest vindecator natural este capabil să curețe nu numai ficat, dar, de asemenea, sânge uman, rinichii. Acesta stimulează excreția de metale grele și alte substanțe nocive din organism. Pentru a pregăti curățarea elixir va avea nevoie de:

 • flori - 200 G- colectate
 • zahar - 1 kg-
 • proaspat de lamaie - 1 sht-
 • apa - 1 litru.
infuzie de păpădie

Infuzia preparatăFlorile se toarnă apă rece și se fierbe timp de 15 minute. Insista înseamnă fierte 10-12 ore, se filtrează și apoi se adaugă sucul de lămâie și zahăr fierte. Masa rezultată a fost agitată inițial și apoi fierte la foc mic timp de o oră, apoi se toarnă în recipiente de sticlă. Mananca medicale de zi cu zi Elixir în cantități mici, este recomandat să adăugați în ceai și lapte.

Pentru a detoxifia ficatul nu va fi dificil de a face ceai din rădăcini. Pentru infuzie se ia 1 linguriță rădăcină uscată și o cană de apă clocotită. Ar trebui să bea de trei ori pe zi, timp de 1-1,5 luni. Procedura poate fi realizată curățare în primăvara sau vara.

Înapoi la cuprins

Ce va ajuta la boli de vindecare rădăcină?

Păpădie rădăcină a fost mult timp apreciat pentru proprietatile sale medicinale. Este utilizat pentru prepararea infuziilor, tincturi, pulberi și chiar loțiuni. Colectarea de cheltuieli mai bine în luna septembrie, atunci când furnizarea de nutrienți în ea maxim. În primul rând, sape rădăcini, spălate, și taie mlădițe laterale podvyalivayut într-o încăpere bine ventilată. Uscarea rădăcină tocat se realizează într-un cuptor la un parametru de temperatură la 40-50 ° C, Păstrați recomandat în borcan de sticlă bine închisă de cel mult cinci ani.

Proprietăți de păpădie rădăcină atât de diversă, care este folosit ca un diuretic eficient și colagog, laxativ si expectorant, sedativ și analgezic. El a elimina cu succes fierbe si eczeme, fierbe si negi. Cel mai simplu diuretic și colagog este o pulbere obținută din rădăcini. Porțiune - un vârf de cuțit. Este interiorul ei timp de 30 de minute înainte de masă, asigurați-vă că trebuie să bea o cantitate mică de apă.

Extractul apos are o gamă largă de efecte terapeutice. Pentru a pregăti preluarea 2 lingurițe de rizom pulverizat și 200 ml apă. Conținutul după amestecare este trimis la frigider timp de 10 ore. Bea prepararea unei compoziții farmaceutice este recomandată pe parcursul zilei, în mici porțiuni sau 1/3 cană.

Video: Fairytale Păpădie Forest

Cand hemoroizi, tuberculoza, constipație cronică, boli de piele de bulion eficient. Se prepară din 3 lingurițe de rădăcini zdrobite și 400 ml de apă clocotită. Conținutul tantalized pe foc timp de 15 minute, se strecoara. bulion este utilizat pentru exterior, tratarea bolilor de piele. Porțiune Ingestie - un pahar de dimineața și seara, înainte de a mânca alimente. Păpădie rădăcină, proprietăți medicinale care sunt unice, va oferi cote pentru întreaga listă de plante medicinale. dacă Cyclamen (picături de nas cum să gătească aici) ajuta la eliminarea sinuzita, rinita cronică și o serie de alte boli, păpădie este capabil să facă față cu sute de boli.

Cum de a găti vindecarea gem (video de mai jos).

Înapoi la cuprins

utilizarea neobișnuită a păpădie de la bucătărie spre grădină

În țările occidentale, a fost mult timp folosit ca plantă de legume. Cererea specială în Spania și Franța. Cultiva plante în plantațiile din Germania, Olanda și Statele Unite ale Americii, Japonia, și India. Din frunzele și florile se pregătesc o varietate de preparate, cum ar fi piure de cartofi. Potrivit medicilor, acest fel de mâncare este util să aibă cei care suferă de boli de ficat. Considerat extrem de util murat în muguri de oțet. Acestea sunt utilizate pentru prepararea de salate și mărăcini. În cursul merge și rădăcini, acestea sunt prăjite în ulei sau uscate și preparate cafea.

Grădinari vor găsi că este util în controlul dăunătorilor. Blooming covor atrage un număr mare de insecte grădină entomofagi, care se hrănesc cu insecte dăunătoare plantelor. Din rădăcinile și frunzele se prepararea extractelor apoase de culturi de legume și fructe de pulverizare pentru a le proteja de vizitele neașteptate de afide și acarieni. Pentru prepararea naturale păpădie de droguri inofensiv va avea nevoie de:

 • frunze zdrobite - 200 G-
 • rădăcini - 150 G-
 • apă caldă - 10 litri.

masă verde se toarnă imediat apă caldă și împingând aproximativ 2-3 ore, apoi filtrat și utilizat. Primul tratament se efectuează în grădină, atunci când rinichii sunt abia a început să înflorească. A doua procedură este necesară după înflorire, cea ulterioară - 2 săptămâni. depozitarea compoziției nu poate fi, este recomandat să-l aplice imediat.

Mulți dintre voi putea vedea că păpădie nu este buruieni enervant, și o plantă foarte utilă, care pot fi aplicate în bucătărie și în grădina ta.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

ProSadGuru.com
Casă Grădinărit Flori Plante Îngrijire Desen Animale Piese rețete Foto și video Miscelaneu