Gardens Germania: pepinieră Arends interviu cu Anya maubah

Grădină-pepinieră ArendsÎn 1888, un tânăr german a pus în orașul Ronsdorf pepinieră și grădină. El a ales în mod specific cel mai înalt deal, maturate de vant, pentru a aduce cele mai frumoase și rezistente plante perene. Am trecut cu puțin de vârstă, iar acum crearea celebrului amelioratorului german Georg Arends găsite în fiecare grădină. Intervievat stră-nepoata, un arhitect peisagist și proprietarul canisei Anja Maubah a luat Serghei Kalyakin.

- D-na Maubah, am înțeles că acesta este locul, unde au fost toate Arends Astilbe?

- Și, de asemenea ... Saxifrage, monkshood, Arends Phlox și multe alte plante perene. Aceasta este mândria noastră specială. Un secol în urmă, aceste pepiniere aproape nu a fost - grădinari interesați de arbori și arbuști, plante perene și au fost apoi temă cu totul nou. Arends a trimis plante în Europa, inclusiv în Rusia - străbunicul meu corespondență păstrată cu colegii ruși. Pepiniera a crescut, a trecut două războaie. După ce lumea a doua aici sa oprit temporar plante perene în creștere - ei nu pot mânca, - și multe soiuri au fost pierdute Arends. Așa că acum am început un nou proiect - Vreau să creeze o gradina care vor fi arhivate toate soiurile vechi, toate pe care le-am derivate. Și este mai mult de trei sute de articole. Schița deja trase in-ul se bazează pe semnul lui Jupiter, care reprezintă în mod convențional plante perene Botanică. El este, de asemenea, logo-ul pepinieră. Va fi o bibliotecă de plante în cazul în care oricine poate vedea atunci când orice grad s-au născut.

- Este remarcabil faptul că în centrul setat respect pentru istoria sa.

- Ideea principală - pentru a continua tradiția, pentru că lucrăm în vechiul mod - plantele se înmulțite vegetative, au fost crescute, vinde, produse de uz de origine organică. Și am analizat dosarul și doresc să facă un muzeu, chiar în centrul culturii grădină, pentru că, de fapt, pepiniera noastră a fost întotdeauna. Apropo, ea a supraviețuit chiar și instrumentele de timp. De exemplu, am găsit o mistrie vechi, și a fost atât de convenabil pentru mâna pe care am comandat un întreg lot.

- Clădirile sunt prea istorice?

- Noi nu am demolat cladiri vechi, doar restaurat. Unii dintre ei au fost încă să fie restaurate. Aici, de exemplu, Villa Velbleh (wellblech - E, tablă ondulată din oțel).. Se pare ciudat, dar imaginați-vă că este o casă tipică din acea vreme. Firma, care a construit în 1925, încă mai există, dar, desigur, astfel de case nu au mai întâlni - aceasta este ultima în toată Germania. Proiectul - pentru o casă de oaspeți pentru studenți, stagiari și vizitatori la creșă face. Este foarte important de a recrea spiritul vremurilor, inspiră oamenii interesați de grădinărit și profesia. După ce toate grădinari sunt foarte puțini - tinerii de azi rareori aleg această cale.

- Și ce acum, cu grădină, care este pus Georg Arends?

- Se numește Felspartie (În cuprinsul său. Rocks grup). Străbunicul la sfârșitul secolului al XIX-lea și a lucrat în Italia sub influența grădinii peisajului deschis făcut în spiritul mediteranean. Au existat doar pietre și plante alpine și rododendroni din Sichuan. Apoi fag, care eclipsează acum totul a fost destul de mic. De-a lungul timpului a crescut, iar grădina a devenit o pădure. Acum, aici este colecția noastră de ferigi și umbra-tolerante plante. Și grădină soare și vânt în aer liber este situat în apropiere. Se vede clar, după cum poate fi clasificate ca fiind și zona de terasă, astfel încât chiar și într-un spațiu mic pentru a obține un caleidoscop de senzatii diferite. De exemplu, domeniul lavanda - o astfel de idee simplă, și aduce bucurie atât de mult! Meditez aici, sub zumzetul albinelor - pentru mine acesta este cel mai bun loc de pe pământ.

- Georg Arends nu a fost doar un crescător entuziast, dar, de asemenea, un artist foarte talentat. În cazul în care puteți vedea desenele sale botanice?

- Muzeul Wuppertal a găzduit recent o expoziție de natură și artă. Au fost prezentate mai întâi plăci fotografice cu imagini ale mele stră-bunicul. Această imagine artistică, îmbibați cu spiritul timpului. Expoziția a fost un mare succes și este probabil să meargă în Europa. Știi Contorizarea cartea Silva-Taruc, care a pus la Praga dendrologic Pruhonice? El a scris mult despre plante si Georg Arends illyustroval aceste publicații. Apropo, în cartea despre plante perene au schițe rabatok care nu au fost transpuse în realitate. Și vreau să le folosească pentru a arăta cum imaginat paturi acum optzeci de ani.

- Ai o mulțime de paturi de flori. La elaborarea le-ai cerut un anumit subiect?

- Desigur, vizitatorii sunt mult mai interesante pentru a vedea plantele în combinații - poate fi ceva pentru a observa si pentru gradina. De exemplu, în mixborders simple, am arătat că, chiar și cu un număr mic de nepretențios, și toate plante perene familiare pot obține un efect decorativ uimitoare. O grădină de flori din Lake Orion este într-adevăr albastru, ca lac. Madame Butterfly este facut din plante care atrag fluturi. Ei bine, numele doamnei în negru și o margine de ciocolata vorbește de la sine. În plus, de câteva ori pe an, am petrece o zi de design de gradina si invita artiști europeni. Recent, Tom Stuart Smith a fost cu noi din clasa de master. Fiecare atrage imaginea, lăsând aici un pat de flori.

Arends Maubach. Staudeng rtnerei & Gartenarchitektur Monschaustra e 76, 42369 Wuppertal-Ronsdorf, arends-maubach.de

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

ProSadGuru.com
Casă Grădinărit Flori Plante Îngrijire Desen Animale Piese rețete Foto și video Miscelaneu