Dutch Gardens: Maples esvelda

arțarOrdinară Norvegia arțar știu totul. Și câți mai sunt extraordinare! Ele pot fi văzute în micul oraș olandez Boskoop în Esveld pepinieră. După stăpânii - colecționari entuziaști.

Video: Markessak grădini Château de Marqueyssac

proprietar de pepinieră și de colectare de grădină Dirk Van Gelder crede principala comoara Esvelda exemplu sesquicentennial Shirasavy de arțar Aureum '`. arțar Fan-clasa a crea atmosfera unei grădini japoneze, astfel încât intrarea este decorată în mod corespunzător.

- dl van Gelder, Țările de Jos cunoscut pentru pepiniere și grădinile sale. Dar, all-in-one, și pe o astfel de scară - Eu văd prima dată. Probabil, acest loc are o istorie lungă?

- De fapt, nu se știe când a fost pus pepinieră. Sa întâmplat aproximativ o jumătate de secol în urmă. Apoi, strămoșul meu a fondat afacerea de familie. Numele lui - Esveld - și este acum grădina noastră-pepinieră. Și în 1917, tatăl meu a luat cazul de la bunicul său, și a început colectarea de plante. În primul rând, rododendroni, Maples atunci.

Video: Melody de culori

soiuri Galerie și specii de arțar

- Interesant, ca și acum se pare cel mai vechi specimen din colecție?

- Cel mai vechi copac, pe care îl veți găsi aici - Acer Shirasawanum `Aureum`. El a fost plantat în jurul valorii de 1865 și încă se simte minunat. Dar cum a ajuns aici, este o separat, iar unele antecedente penale. Acest arțar zheltolistny a venit în furnizarea de plante din Japonia în Europa, și a fost destinat Universitatea din Leiden. În timpul descărcării în portul Anvers, Belgia, bunicul bunicului meu am văzut că Movers au ascuns timp de mai multe plante neobișnuite și japoneze ... De asemenea, nu a putut rezista. Acum, toată lumea știe că aproximativ o treime din oferta de botanică și nu au ajuns la Leyden. Cele mai multe dintre plantele care lipsesc blocat în Belgia, și, desigur, știm unde acestea sunt în creștere, pentru că ei, cum ar fi crima, un secol și jumătate. Și avem în grădiniță are acum un monument al naturii. Suntem siguri ca aceasta este cea mai mare instanță Acer Shirasawanum `Aureum` daca nu din lume, în Europa sigur. Acesta a ajuns la dimensiunea sa maximă și nu mai în creștere. Și nimeni nu știe cât timp va trăi.

Video: Noapte înger - piesa este gata pentru un concert rock, Alexander Udovenco și Anna Koshmal - Matchmakers 5

- Și cât de multe specii și varietăți de arbori de arțar în colecția ta?

- Mai mult de 750 de colectare a crescut în ochii ei, iar acum noi o numim într-un mod științific - atseratum, pentru că arțar Latină - Acer. Atseratumu acum în vârstă de aproximativ patruzeci de ani și este cea mai completă colecție de artari din lume. Cartea cuprinde aproape toate speciile rezistente și o mulțime de soiuri. Printre acestea se numără un număr foarte mare de artari japonezi. Vă sfătuim să ne vizitați în mai și iunie, când frunzele tinere floare și toamna - pentru a admira culorile toamnei. Multe arțari au ajuns deja la maturitate, și atseratum literalmente saturat cu atmosferă orientală. În 1990 ne-am extins aria, ca hectar de teren vechi a fost deja plantate pe deplin. Ibid plantat o colecție de azalee japoneze și gradele Rhododendron selecție avantajos germană.

Video: darkie rupt sufletul! fată cântă

- Într-adevăr, putem cumpăra o mulțime, iar acest lucru ne ajuta pentru a colecta un obicei. Ne sunt propagate de aproximativ șase mii de plante diferite. În plus, suntem în inima producției vegetale mondială, Avem aici o mie de colegi, și toată lumea face ceva special. Deci, puteți obține întotdeauna ceva care nu este a ta, și în cel mai scurt timp posibil: Olanda este mic. Dar toate la fel pentru noi este merită vizitat doar să ia o plimbare în grădină și uita-te la plante. La urma urmei, am reușit să adune nouă colecții naționale! În afară de aceasta Maples hortensii, cimișir, alpinism caprifoi, Pieris, enkianthus, Holly și japoneză azalee. Colectarea de plante - un mare hobby gradinari mă va înțelege.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

ProSadGuru.com
Casă Grădinărit Flori Plante Îngrijire Desen Animale Piese rețete Foto și video Miscelaneu