Adăpostirea Rose: experiența personală de Tatiana Zhirkov

Rosa, îngheț pe frunze

Se poate auzi de multe ori: Eu nu port trandafiri, frunzele nu sunt tăiați împrejur. Am folosit pentru a face același lucru - până la prima iarnă într-adevăr severă.

În zonele în care cabana mea, prima zapada este aproape întotdeauna merge la primăvară și zăpadă troienele sunt de obicei mai mare metru. Trandafiri perfect sub iernat bine si infloresc vara următoare. Dar, în decembrie 2002, pe uscat, fără geruri de zăpadă a lovit, și mulți trandafiri au murit. Am pierdut, de asemenea, o mare parte din colecția mea.

După aceea am început să se aplece și să acopere trandafiri pentru lutrasilom de iarnă. Rezultatele au depășit așteptările mele: crește până la o dimensiune enormă, infloresc mult mai abundent și prietenos. Înainte de asta n-am reușit să realizeze o astfel de floare turbulent. Cottage este în pădure, în suburbiile nord-vest. Zăpadă se topește destul de târziu, astfel încât trandafirii înfloresc mai târziu decât în ​​alte zone, timp de aproximativ două săptămâni. Și când iarnă fără adăpost - timp de o lună. Deci, de multe soiuri și într-adevăr nu au avut timp să înflorească din nou. Acum, al doilea val de înflorire este aproape nu inferior la abundența primului.

După ce a început să se aplece tufișuri, am fost confruntat cu o problemă. Erect ramuri groase chaynogibridnyh trandafiri si trandafiri floribunda sunt mai puțin flexibile și mai fragile decât shrabov și pletistyh - adulți îndoiți șutează practic imposibil. Acesta poate fi doar foarte atent îndoiți lăstari tineri. Am decis să experimenteze: set cu arc mai mare și se taie trandafirii de la înălțimea lor. Bucșe obmerzli nici măcar un capac metru, foarte repede a început să crească și să înflorească timp de 3-4 săptămâni mai devreme decât de obicei, care afectează mărimea și splendoarea înfloririi sale. De îndată ce o oportunitate de a le tăiați, astfel încât fiecare Bush a fost întotdeauna cel puțin o floare. De atunci, trandafiri de tăiere, îmi petrec primăvara și toamna scurta doar partea de sus pentru a acoperi înălțimea.

Analizând rezultatele iernii, am observat o particularitate: grupul adăpostit o bucată mare lutrasila hibernează arbuști individual mai bine protejate.
Și cu atât mai mare zona de adăpost, cu atât mai bine iernat. Și am dat seama că, în condițiile noastre severe sunt perfecte pentru trandafirii de iarnă și de floare crescute pentru climate mai calde, și chiar și soiurile cu efect de seră.

Pregătiți sania în timpul verii și toamna

De la începutul lunii august, mă opresc pentru a face îngrășăminte cu azot. Azotul promovează creșterea activă și formarea de noi lăstari, care încă nu are timp să se maturizeze înainte de vreme rece. Prin urmare, până la sfârșitul lunii septembrie am continua fertiliza îngrășăminte potasiu și magneziu, și contribuie la maturizarea lăstari.

De la începutul lunii septembrie, opri udarea complet, chiar dacă există o vreme caldă și uscată. În a doua jumătate a lunii începe tunderea treptat frunzele din partea de jos a bucșei. Procesul este destul de consumatoare de timp și durează aproximativ trei săptămâni: Am o colectie destul de mare de trandafiri - aproximativ 400 de soiuri.

La începutul lunii octombrie, am elimina frunzele rămase și le arde. După ce am încercat să plec Rose cu frunze de iarnă, și nu-mi place rezultatul. trandafiri vara viitoare lung dureau, înflorire a fost mai slabă și a trebuit să-și petreacă o mulțime de timp de luptă cu overwintered pe ciuperci frunze vechi. Mulți înainte de prigibaniem și adăpost trandafiri flori tăiate, fructe și ovar. În opinia mea, este mai bine să nu facă acest lucru, ca orice tăiere stimulează creșterea. În timpul dezgheață, pe care Rusia centrală, în ultimii ani, de multe ori apar în timpul iernii, trandafirii pot obține în mod în creștere. Acest lucru are un impact negativ asupra lor de iernare motive. Mulți cred că șutează slab înainte de hibernare maturate ar trebui să fie eliminate. Experiența mea este opusul: ei, uneori, hibernare nu este mai rău deloc pe deplin maturizat, și, uneori, chiar mai bine. Cel mai mare probleme care pot apărea cu muguri slab maturizat, - uscarea părții superioare.

La sfârșitul lunii octombrie - începutul lunii noiembrie, am elimina toate resturile de plante sub arbuști, plante perene și tăiate superficial, săpate în sol 5-10 cm. Prin mușuroirea am refuzat, pentru că aduce mai mult rău decât bine în termenii mei: trandafiri podprevayut. Apoi am trata toate vitriol arbuști împotriva bolilor fungice. Apoi încep să se lege și să se aplece în jos shraby și alpinism trandafiri. Cele mai multe dintre tufișuri într-un du-te pune imposibil - să rupă, astfel încât acestea să se aplece în câteva atingeri. Momentul când ai nevoie pentru a opri, este intuitiv, impedanta muguri. În doar câțiva ani pentru a dezvolta abilitățile, astfel încât ramurile rupte sunt, practic, nu. Pe teren shoot nu pune, lăsând 10-20 cm strat de aer, și să le fixeze în această poziție. Atunci când acest lucru este, probabil, etapa cea mai important și dificil este de peste, am pus arcul la trandafiri de zăpadă trantita. Ele sunt stivuite în două straturi lutrasil-60 și presate în mai multe locuri, atunci nu va duce departe într-un vânt puternic.

Există, de asemenea, așa-numitele trandafiri neukryvnyh. Aceasta este, în principal hibrizi de specii de trandafiri albi -, cutate și disonant, soiuri de iarnă Hardy de reproducție canadian și american, precum și unele soiuri de grădină vechi. Dar foarte puțini dintre ei pot hibernează în plină creștere, fără a compromite înflorirea ulterioară. Cele mai multe dintre așa-numitele Rose neukryvnyh iernează și Bloom mult mai bine dacă le-ați pus. În ierni, ei încă înghețat pe la adâncimea de zăpadă.

, Lista soiurilor cu site-ul rosebook.ru. Lista se face pe baza experienței personale a rosarian rus.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

ProSadGuru.com
Casă Grădinărit Flori Plante Îngrijire Desen Animale Piese rețete Foto și video Miscelaneu