Afidele pe houseplants: elimina neașteptat de oaspeți

grădinari problemă gravă - afide pe plante de apartament. Acesta este capabil să atingă un aparent complet sănătos înainte de plantare în interior. În ceea ce ar putea fi motivul?

Destul de des se întâmplă că comercianții vând plante prea răsfățate - direct din sere. Desigur, aceste culturi nu sunt gata să existe în condiții de cameră obișnuite. Și pentru că ei pot simți rău: este această categorie de plante mai sensibile la înfrângerea de diferite tipuri de dăunători.

Partea superioară deformată a plantei, ondulată frunze sau picături mici, ceva asemănător cu miere transparentă - toate acestea sugerează că planta a fost lovită de camera afide. Acest dăunător în lungime de până la doi milimetri, dar pentru că este perfect posibil pentru a vedea cu ochiul liber.

afidele cameră de acoperire pot fi diferite, totul depinde de specie. colonii păduchele negru sunt formate din adulți (bărbați și femei), precum și larve. afidelor dormitor are o caracteristică: se multiplică foarte repede.

În cazul în care a făcut afidelor?

Și într-adevăr, în cazul în care cu culturi horticole și paturi de flori toate destul de clare, unde există afide pe plante de apartament? Aceasta a fost întrebarea auzim destul de des. De fapt, calea dăunătorilor poate fi destul de diferite.

Afidele migreaza cu succes de la plantele bolnave pe care le aduc în casa ta, asupra sănătății. De multe ori se dovedește că de sex feminin-rasselitelnitsa păduchele zboară în casa ta printr-un balcon sau o fereastră deschisă.

Doar o singură femeie produce mai mult de o sută de larve. Astfel, afide pe flori sădite devine foarte curând un fenomen la scară largă.

Afidele pe o tulpina de floare

Afidele pe o tulpina de floare

Pentru o perioadă scurtă de timp toate dvs. flori la domiciliu Ele pot fi infectate cu acest dăunător. Cele mai sensibile la atacuri de afide plante înflorite. Dar ultimul lucru pe care îl iubește copacii.

De obicei, păduchele colonizează lăstari tineri, flori in zona, muguri sau frunze (pe partea de jos). Aceste insecte trăiesc în grupuri mari. Ei sug sucuri de plante și, astfel, în mod considerabil încetini creșterea. De-a lungul timpului, frunzele incep sa se deformeze, să crească ciuperca care sooty poate duce la moartea rapidă a plantelor. Nu mai puțin periculos și care este capabil de a fi un vector de afide boli virale periculoase.

Prevenirea afide

Verificați plante de interior de zi cu zi, mai ales în timpul sezonului rece. Încearcă să ofere plante de interior temperatura optimă, iluminare suficientă, udare în timp util și modul de aer optim. Aceste măsuri simple, de fapt, sunt foarte eficiente.

Cum sa scapi de afide?Trebuie subliniat faptul că modalitățile de a face cu afide depind, în primul rând, de la stadiul de infecție. Dacă găsiți persoane singure, doar le amestecati pe o bucată de hârtie și distruge imediat. În cazul în care afidele a reușit să deteriora unele părți ale plantei, asigurați-vă că pentru a le elimina. Amintiți-vă lupta împotriva afidelor

Posibil ca o măsură preventivă pentru a spăla soluția de acasă de săpun de flori. În același caz, în cazul în care leziunea mai mare, iar măsurile vor fi necesare pentru a lua mai active. Amintiți-vă lupta împotriva afidelor nu tolerează întârziere.

În primul rând, suntem siguri că pentru a profita de insecticide speciale. Acesta Akarin, Fitoverm, karate, Faz, Agravertin, Akhtar, konfidor, Spark, aktellik, Arriva. Desigur, acest lucru nu este o listă completă, există multe alte medicamente moderne și destul de eficiente.

În plus, bună compoziție, care conține malathion. Vă rugăm să rețineți: înainte de produse chimice de plante de prelucrare, curățați-l cu o soluție de săpun. Plante prelucrate mai mult decât o dată, acest proces trebuie să fie repetată în fiecare săptămână.

Există o serie de remedii populare care ajută în lupta împotriva dăunătorilor. De exemplu, se recomandă utilizarea unei Pelargonium plante aromate. Ar trebui să-l pună lângă floare bolnav și câteva zile mai târziu, afidele vor dispărea. In leziuni severe recomandă tratarea tinctură de frunze de tomate, pelinul, ceapa cu coaja cu usturoi. Acest instrument este, de asemenea, considerat a fi foarte eficient.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

ProSadGuru.com
Casă Grădinărit Flori Plante Îngrijire Desen Animale Piese rețete Foto și video Miscelaneu