Dăunători houseplants

dăunători houseplants

Dăunători - una dintre principalele plante de apartament. Necazurilor
Dar, din fericire poate fi identificat rapid și a prevenit în prealabil, economisind astfel planta de la moarte iminentă.
Mai jos ne uităm la cele mai frecvente tipuri de dăunători.

Dăunătorii plantelor de interior - cele mai comune tipuri

afide serei. O mică insectă de aproximativ 0,5-0,6 mm, lunguieț. Culoare corp in diferite specii de afide este diferită și poate varia de la verde la negru. Acești paraziți ai plantelor de interior se mișcă foarte lent. Ele sunt extrem de prolific, are o zece afide gata pentru a da naștere la descendenți ai acestora. Fiecare femeie a dat după ei înșiși la 150 larve vii. Prin urmare, să se ocupe de afide au nevoie de cât mai repede posibil. Afidele trăiesc în colonii mari și nu le observă aproape imposibil. Cel mai mare pericol pentru planta este aplicată din septembrie până în februarie.

Video: Combaterea insectelor scara (dăunătorilor) Plante de casa. partea 1

Practic omnivor și orice houseplant poate fi supus să le atace (nu de numărare palmieri). Dar, în plus față de principalele daune, afide și pot deveni purtători de diverse boli. Afidele asupra plantelor intră în principal prin fereastră. Dacă observați un dăunător în stadii incipiente, este posibil să-l distrugă mecanic prin simpla zdrobire toate dăunători. Dar, în cazul în care procesul este pornit și frunzele atârnă deja hoardele de dăunători, este necesar să se recurgă la substanțe toxice.

Cel mai inofensivă dintre ele - verde săpun de potasiu. Puteți utiliza, de asemenea săpun obișnuit diluat în apă.

acarian. dăunătorilor foarte periculos. Acesta este un păianjen minuscul roșcat brun, roșu sau alb, aproape invizibile cu ochiul liber. se dezvolta pe deplin în termen de 12-20 zile. Caracteristica cea mai notabilă a apariției dăunătorului - în colțurile foii apare diafan alb. Dacă nu se poate lupta cu flagelul, web în cele din urmă a încâlci întreaga plantă.

Paianjenii se hrănesc cu seva frunzelor prin perforarea foii cu fălcile lor. Ulterior, foaia deteriorată moare treptat. Acarian nu se contracta de la orice plantă. Mai ales de bună voie mănâncă ficus, cactusi, lămâi și palmieri. Controlul dăunătorilor folosind produse toxice și Mauritius vertimek. În ultimii ani, din ce în ce utilizează un decoct de tuberculi cyclamen. soluție la fel de bine te zarekomnedoval de săpun verde și mușețel persan.

Video: dăunătorii plante de apartament. Metode și modalități de abordare a

Thrips. O lungime insectă mică de circa 1 mm. Este stoluri de pe ambele părți ale frunzelor. Corpul de adulti negru sau maro cu aripi, larve - galben deschis. Dezvoltarea completă a Thrips durează aproximativ 30 de zile. Ea iubește climat cald și uscat. Precum și acarieni, acești paraziți ai plantelor de interior suc de frunze alimentat. Similar cu acarianul Thrips de preferințele gustul lor - ficus, palmieri, citrice. Dar periculos pentru toate celelalte plante de interior. Luptând cu excursii prin aceleași metode ca cea acarieni.

musculița albă. Acest dăunător a fost recent răspândit extraordinar. Insecte medie de 1 mm lungime, cu corpus luteum și patru aripi. Larvele sunt de culoare galben pal, cu ochii roșii. Precum și cele două descrise mai sus, dăunătorul se hrănește cu sucul frunzelor. Ea poartă diferite virusuri care infectează plantele lor. Aceasta se multiplica rapid - o generație se înlocuiește în ultima lună. Stabilește în principal pe fuchsia, ferigi, Impatiens. La fel ca toate plantele de interior cu frunze moi.

insecte scara. Speciile de acest parazit sumă uriașă. Acestea diferă în culoarea și forma. Diferența principală dintre ele - plantele pe care le preferă. Propagate de acest parazit ouă, și după câteva luni, întreaga plantă este lovit de acest flagel. In dieta ta alege să includă un copac de lamaie, palmieri, iedera, mirt. Pentru a combate inițial elimina toate dăunători vizibili din plante prin mijloace mecanice și apoi se pulverizează cu soluții toxice.Mnogohvostki Un mic alb insecte de 1-2 mm lungime. Cel mai adesea apar în sol plantele sunt udate foarte mult. Prin ele însele, aceste organisme dăunătoare plantelor de interior nu aduc nici un rău, dar ele devin un semnal clar pentru a reduce udarea plantelor de uz casnic. Pentru a combate aparut mnogohvostkami trebuie acoperite cu sol într-un vas cu cenusa din plante sau nisip uscat.

acarianul roșu plat. Un dăunător bine-cunoscut de cactusi. insecte mici (aproximativ 0,5 mm). Am observat că este aproape imposibil. Un semn clar al aspectului lor - alb cu pete gălbui pe plantă.

mealybug. Lungimea Insect de aproximativ 4 milimetri. Femelele pot depune pana la 600 de ouă într-un cocon, iar când larvele ies, ele împrăștie în întreaga plantă, preferând cele mai tinere frunze și flori. După atacul acestor insecte sunt acoperite plante păianjen floare. Preferați să mănânce Clivia, fuchsia, oleandri, pere fileu, cactus.

Măsurile de control sunt similare cu restul plantelor.

Încearcă să nu păstrați planta lângă fereastra deschisă permanent. În plus, nu dețin flori nou achiziționate sau alte plante la faptul că, pentru o lungă perioadă de timp aveți. Cel mai bine este să stea o mică carantină - cel puțin două până la trei săptămâni. Ferește-te de udare. Nu lasa solul era prea umed.

asemenea, ai grija pentru microclimatul din camera nu permite umezelii. Amintiți-vă - mult mai ușor să previi decât să lupte.

Dăunătorii plantelor de interior - modalitati de a combate

Există mai multe metode diferite de combatere a dăunătorilor: chimice, biologice, agrotehnice și mecanice.

Cele mai eficiente dintre ele desigur chimice (de exemplu, utilizarea substanțelor toxice - pesticide). Dar există o modalitate de acest lucru și o mulțime de minusuri. Toxinele se acumulează în plante, cele mai multe dintre ele sunt toxice și pot provoca reacții alergice la om.

Metoda mecanică este cea mai simplă, dar în același timp și cel mai puțin eficiente. Este un control convențional dăunătorilor cu mâinile lor. Dar, pentru a găsi creaturi microscopice, uneori, nu este atât de ușor. Dăunătorii plantelor de interior va fi în măsură să evite cu ușurință acest pericol.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

ProSadGuru.com
Casă Grădinărit Flori Plante Îngrijire Desen Animale Piese rețete Foto și video Miscelaneu