Plante utile urbane: păpădie, mușețel, pătlagină și grădina ta

Video: farmacie verde

plante utile urbane: păpădie, mușețel, pătlagină și la grădina dvs.

Unele plante pe care le cunoaștem din copilărie că acestea sunt oarecum de ajutor. Și așa, nu aveți nevoie pentru a merge în mod specific pentru a le alege din oraș sau în pădure naturii: ele pot fi găsite în orice parc sau chiar de-a lungul drumului. Această așa-numită „urban“ plante utile. Unii dintre ei ar vrea să vorbească mai mult.

Păpădie. Infuzia de rădăcini de păpădie sunt folosite pentru a excita apetitul, ca colagog, gastrita cronică și ulcer peptic. Infuzia de papadie are un efect calmant in timpul atacurilor de colici renale, colici la stomac și intestine. Pentru a prepara o linguriță de apă rădăcini zdrobite BREW cana de fierbere și infuzat timp de 20 minute, se strecoara si sa ia? cupa de 3-4 ori pe zi timp de o jumătate de oră înainte de mese.

Video: Punerea musetel

Patlagina. Frunzele acestei nepretențioasă plante utile - reale de vitamine: caroten (provitamina A) și vitamina C și K. Acestea conțin acid citric, volatile, enzime, amar și taninuri. Ciorbe din pătlagina frunze uscate sunt folosite ca expectorant în cazul tusei convulsive, și bronșită, ca frunze proaspete - vindecarea rănilor.

plante folositoare urbane

Video: Plante medicinale și aplicarea lorMusetel. Decoct de flori de musetel actioneaza si antibacterian, anti-inflamator. Este folosit pentru dureri în gât, inflamația ochiului. Ea are acțiune carminativă și utilizate cu succes în crampele gastrice și intestinale. În plus, Musetelul este o parte din mai multe colecții, care sunt utilizate în bolile cardiovasculare. Cu toate acestea, utilizarea excesivă a decoctului de mușețel poate provoca iritații intestinale. Se recomandă ca tratamentul cu pauze.

plante folositoare urbane

Video: FARMACIE LIVE

Sophora. Tinctura Sophora trata boli ale pielii, tuberculoza pulmonară, arsuri, răni, contuzii, abcese, boli de rinichi, inima si ficat, diabet, eczeme, și mai mult. De asemenea, lichidul de presiune aplicată și ca un hipnotic. Pentru a prepara tinctura trebuie tăiate în mijlocul fiecărui fruct, pus într-un vas de sticlă și se toarnă 100 de grame de fructe uscate 500 de grame de vodca. Insista 10 zile, se agită de 2-3 ori în acest timp conținutul. Apoi stoarce fructele, iar lichidul este filtrat printr-un filtru de hârtie. Mănâncă 25-30 picături de trei ori pe zi, timp de 3 săptămâni. Dacă este necesar, după 10 zile de tratament poate fi repetat.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

ProSadGuru.com
Casă Grădinărit Flori Plante Îngrijire Desen Animale Piese rețete Foto și video Miscelaneu