Dicentra - rupt inima - de plantare și îngrijire

Odată ajuns în piața orașului, am văzut o floare roz, ma lovit cu forma sa neobișnuită în forma unei inimi cu „picăturii“ alb în mijloc. A fost lamprocapnos. Nedistorsionate și a oamenilor de afaceri femei fete mai mari ne-a ademenit primii clienți dimineață, lăudând cu entuziasm produsul. Într-adevăr, alegerea de culori a fost foarte mare: de violete umile și steliforme luxuriante la narcise mândru și frezii exotice. Marfuri vandute „față“: florile cultivate în pepinieră, puiet și semințe pentru fiecare gust și culoare. Dar văzând Dicentra, nu am putut uita departe de farmecul florilor sale, inimi și frunze ajurat. 

După ce am aflat că există o legendă: o frumoasă Jeanette s-au pierdut în pădure, și a salvat, și a condus la casa omului ei frumos tânăr pe un cal. Când a plecat, el a sărutat-o, din moment ce el a fost așteaptă cu nerăbdare întoarcerea Mântuitorului. Dar, după un timp, Jeanette a văzut o procesiune ornamentat la marginea localității. A fost o procesiune de nuntă, și a mers mai departe de un om cu o altă fată. Jeanette poticnit, a căzut la pământ, și inima ei împărțit cu durere. La fața locului și a crescut Dicentra, care, în diferite țări numit poetic „inima zdrobită“, „inima Jeannette“, „inima floare“.

Video: Dicentra (inima franta). plantă undemanding pentru locuri umbroase

Dicentra roz

Desigur, am vrut să fie un miracol la dacha lui. Această înălțime nesolicitant perene de 30 cm la 1,5 m (în funcție de clasa) are mai mult de douăzeci de soiuri de grădină. Ar fi o posibilitate: aș totul cumpăra. Dar a fost restricționată pentru prima dată în două variante, pentru a vedea cum obișnuiți. 

Dicentra alb

Am ales lamprocapnos și Dicentra Formosa. Atunci când cumpără răsaduri, am fost surprins să afle că în urmă cu o duzină de ani, această floare neobișnuit a fost expulzat din grădinile rusești cu tot felul de Exotics de peste mări. Astăzi Dicentra revenit la pământurile noastre. Este decorat cu grădini, amenajare a teritoriului, ea trăiește la glafuri de acasă, în sere și așa mai departe. Forth. Și tot felul de plante sunt foarte modest și bine aclimatizate în noua locație.

Am prins și frumusețea mea, toate sărbătoare cultivate pentru ochi, iar în primul an de plantare a înflorit smocuri de inflorescențe roz. Aceasta floare minunata reîmprospătează gradina mea mica, el a salutat sosirea primului soare de primăvară, după o lungă rece.

perioada de înflorire lamprocapnos Acesta durează de la începutul lunii mai până la mijlocul lunii iunie, Dicentra frumos plăcut ochiului de la începutul verii până în toamnă. După înflorire partea aeriană Dicentra „doarme“ până în primăvara anului următor. Uneori, este re-floare în august și floare până la sfârșitul lunii septembrie. O astfel de surpriză plăcută devine un adevărat festin pentru toată familia mea.

Dicentra aterizare

Dicentra - planta numai exigentă-apă, care are nevoie drenaj, sol bine umezită cu o cantitate suficientă de humus. Dar (!) În cazul în care apa este stagnantă, rădăcinile sale mari putrezi repede, ia în considerare acest avertisment când va fi plantat Dicentra pe site. Dicentra pentru plantare, puteți alege orice colț al grădinii. ea începe repede să înflorească pe partea însorită, dar rugul rămâne pipernicit. În umbra de Bush este în creștere puternic, iar florile înfloresc un pic mai târziu, dar perioada de înflorire este crescut.

I-am pus în compania pionii și primula, așa cum sfătuit de către grădinari cu experiență. Ferm să nu fie îngroșat de aterizare, și am dovedit minunat de frumos „buchet“ în straturile de flori. Dicentra este foarte prietenos si se intelege bine cu alte tipuri de plante. Am experimentat cu bujori și primula, și vecinul meu de la terasa cabana proiectat pentru casa dacha: Dicentra plantate trei soiuri, în combinație cu Doronicum Altai și narcise albe. Sa dovedit destul de eficient.

Îngrijire Dicentra simplu. rădăcinile ei în abundența de oxigen este necesară, astfel încât ar trebui să slăbite în mod regulat la sol sub tufișuri. Când primăvară snaps rece trebuie să închidă doar eclozat rostochku folie de polietilenă groasă. De altfel, numai germenii Dicentra nețesute ar trebui să acopere, în scopul de a oferi microclimatul corect în interiorul acoperirii. Când ea ottsvetot, ramuri sunt tăiate la rădăcini, lasand foarte putin tulpini 3-5 cm în înălțime. crengi uscate trage viața din plantele de dormit, astfel încât acestea să fie eliminate la sfârșitul fiecărui sezon.

excelent pansament pentru Dicentra sunt azot, care conțin îngrășăminte, acestea ar trebui să fertiliza tufișuri în perioada de înflorire. La începutul primăverii are nevoie de superfosfat, iar în toamna în fiecare tufiș ar trebui să se toarnă în humus și cu atenție și se toarnă-l sub tinctura de rădăcină de mullein (gunoi de grajd). Cu arbust de îngrijire adecvată crește neobișnuit, dar niciodată nu devine o buruiană.

Aceasta floare îi place consistență - nu necesită transplant anual și flori frumoase în același loc 5-6 ani. Vom găsi un alt loc în grădină avea nevoie după această dată. În Dicentra există un dezavantaj, poate - numai. Bush ar trebui să fie împărțită în fiecare an sau doi, sau mucegaiurilor rizom gros și planta moare. Deși această deficiență poate fi identificată în demnitatea, pentru că va fi plante noi, și nu va trebui să cumpere ceva în fiecare an, dacă vă decideți să rafinați Dicentra alte părți ale grădinii.

Dicentra Înmulțite foarte simplu: prin împărțirea tufișuri și butași, cel puțin - semințe. Faptul că semințele acestei flori este foarte capricioasă și nu cresc întotdeauna, mai ales în zona de mijloc. Dar dacă încă îndrăznești Dicentra să crească din semințe, ține cont de faptul că aveți nevoie pentru a planta în timpul iernii. Asigurați-vă că pentru a ascunde cu atenție însămânțarea de acoperire de film.

Video: Dicentra

Crezi că sunt limitate la doar două tipuri de Dicentra? Deloc. Am decis să decora flori, inimi partea de nord a casei sale de țară și de a asigura căi umbrite de frontieră florale în grădină. Sentimentalism? Poate. În general, am cumpărat încă două soiuri de Dicentra „lacrimi de aur“ și „pitic“.
Și acum vă voi spune despre caracteristicile jucătorilor mei. 

Dicentra „lacrimi de aur“

Video: Dicentra (inimă frântă) Cultivare și îngrijire ușor!

Dicentra lacrimi de aur

Dicentra „lacrimi de aur“ - o perena cataratoare, decorate cu muguri galben și roz. Blooms de la începutul verii la primul îngheț, și ajunge la o înălțime de 3 metri. Nu e agitat și se simte bine la umbră, dar este nevoie de sprijinul său. Grille-suport poate fi realizat din lemn reek- ordinare pe an 2-3rd după plantare plantele sunt ramuri complet răsucite se va închide sprijin.

Video: flori perene Dicentra gradina

Dicentra „pitic“

Dicentra pitic

Dicentra „pitic“, înălțimea de 15 cm, perfect adaptate la umbra copacilor de grădină și arbuști înalți. Florile sale, inimi diferă blând nuanță de roz-violet. Frunze pinnatisect, care seamănă cu frunze de ferigă pe tulpini subțiri flexibile, se înclină vâlcea. Din acest perene unic poate face covoare de flori în grădină. Și, dacă te duci pe acest mat, datorită flexibilității de tulpini și un sistem radicular puternic al plantei recupereaza rapid.

Dicentra „excelent“

rupt inima - Dicentra

Dicentra „excelent“ din partea întunecată a grădinii crește până la 1 metru, pe partea însorită nu este mai mare de 30 cm Acesta este cel mai pretențios soi de plante care necesită o atenție deosebită :. Aproape polosh pe vreme uscată, începe imediat să se usuce. Și pereuvlazhnyat este foarte de dorit, și apropierea apelor subterane și nu se opune. Faptul că o astfel de „capricios“.

Dicentra „frumos“

Dicentra Formosa

Dicentra „frumos“, a emigrat în Rusia, din America de Nord. Înălțimea bucșei variază de la 30 la 60 cm, în funcție de umbră sau aterizare partea solară. tulpini sale cu inflorescențe sunt mult mai mari decât lamprocapnos și petale ușor extins la baza. Florile sunt lavanda alungite, elegant, le-aș suna patinator. Perioada de înflorire: de la sfârșitul lunii mai până la începutul lunii septembrie.

Aici sunt secții mele, fiecare - cu propriul său caracter, dar nu mai puțin atractivă. Toate eforturile pe creștere Dicentra rambursat însutit, atunci când te uiți la splendoarea sa înflorire.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

ProSadGuru.com
Casă Grădinărit Flori Plante Îngrijire Desen Animale Piese rețete Foto și video Miscelaneu