Switchgrass: descriere, reproducere, îngrijire, cerere, fotografie, grad

Switchgrass: descriere, reproducere, îngrijire, cerere, fotografie, grad

În anii nouăzeci ai secolului trecut, au existat puține informații despre switchgrass (Panicum virgatum) - promițătoare pentru banda de mijloc de ierburi ornamentale, reprezentat pe piața din Europa de Vest, un număr de soiuri interesante.

Doar în urmă cu câțiva ani, am fost în stare să cumpere aceasta planta. În primul rând am stabilit în mea varietate de gradina Rotshtralbush. Cu limba germană numele său poate fi tradus ca „razele rosii Bush.“

Din primăvară comutator delenok iarba dobândită a crescut tufe frumoase încoronate de raspandire panicule aerisite, dar „razele roșii“ că ceva nu este vizibil.

switchgrass 2

- Poate că vânzătorii fac o greșeală cu brand-ul - M-am gândit, - iar în anul următor sa grăbit să cumpere mei din același soi, dar într-un loc diferit. În același timp, suficient de norocos pentru a cumpăra câteva soiuri noi. le-au plantat cu grijă într-un loc însorit în sol fertil.

Datorită îngrijirea harnic și hrănire să cadă tufe de trandafiri luxuriante originale, dar frunzele încă nu a fost colorat la fel de puternic cum a promis în performanța notele mele.

Prin urmare, motivul pentru care o astfel de situație, fie în agricultură, fie în comutator biologie iarbă. Sper că metoda de încercare și eroare am dobândit cunoștințe și experiență va fi foarte util pentru cititori.

switchgrass 3

conținut

Video: soiuri rezistente de tomate: Evpator și roz rege. website "mondială grădină"

switchgrass Îngrijire

Switchgrass - planta rizom scurt, cu un sistem radicular puternic, care poate pătrunde la o adâncime de trei metri și mai mult.

Aceasta crește înălțimea tufă suficient de dense de la 90 cm până la 2 m sau mai mult, în funcție de soi, în diferite soluri - de la lumină la nisip grele si argila de la uscat la moderat umed.

Switchgrass și nesolicitant la aciditatea solului. Plantele de acest gen mei dezvolta in mod normal, la un pH de 4.6-7.6.

switchgrass 4

Dar trebuie să știți în mod clar dacă vrem un tufiș frumos cu frunze și panicule viu colorate, acestea ar trebui să fie plantate într-un relativ sărace soluri, moderat uscate.

În solurile umede fertile (aceste proprietăți au în mare parte argilos) switchgrass va crește și se multiplică bine mai repede, dar culoarea sa nu se manifestă pe deplin. Din acest motiv, nu este recomandat să se hrănească în mod frecvent și intensiv planta.

Este suficient pentru îngrășăminte organice 1 x -2-fertilizatoare sau mineral. În primul rând dat la momentul îngrășămintelor frunziș regrowth azot, iar al doilea - după 2-3 săptămâni în faza de început a alungirii tijei - complex.

Locul de aterizare comutator iarbă

Pentru plantarea switchgrass într-o grădină trebuie să aleagă locuri însorite. Aici roșind cu soiuri de frunze va fi mult mai frumos. umbra partiala a frunzelor poate rămâne aproape verde.

switchgrass 5

Dar soiurile de frunze colorate albastre un astfel de loc va veni la îndemână. Ei nu fac, de obicei, de culoare roșie, iar în penumbra va fi foarte decorativ.

Switchgrass începe să crească destul de târziu. În contextul nord-est Belarus are loc undeva la mijloc sau începutul celei de a doua jumătate a lunii mai.

Inițial frunziș practic toate soiurile de verde. Undeva la mijlocul lunii iulie, deoarece ejectarea panicule, frunze, tulpini și panicule sunt treptat încep să fie vopsite în varietatea de culoare caracteristică.

switchgrass 6

Până la sfârșitul sezonului plantele sunt foarte colorate și ornate. congelarea Corporale de -3-4 grade, și plante daune, dar, cu toate acestea, mai puțin acestea sunt încă foarte atractive.

Video: HIT №1! Tunderea besshipnoy mure în vara și toamna. Cultivarea, îngrijire, formare, productivitate, video

Dacă nu tăiați tufișuri, în cea mai mare a iernii, ei pot decora grădina cu panicule delicate și condimente sună foșnet frunziș.

Reproducerea virgatum

Propagate switchgrass numai pe cale vegetativa - prin divizarea tufe cresc prea mult, aproximativ o dată la trei ani, în primăvară, la momentul frunziș regrowth.

În acest caz, o tufă în pauză și scos din sol. rădăcini foarte lungi vechi poate fi scurtat, fără a dăuna plantei. Apoi, bucșa este împărțită la suma delenok dorită.

Dacă această procedură nu este de obicei dispensa de un cuțit ascuțit sau lopata. Trebuie să ținem cont de faptul că forma delenki foarte mică în primul an este prea rare arbuști, malodekorativnye.

switchgrass 7

Utilizarea comutatorului iarbă în grădină

Switchgrass împodobesc malul unui iaz artificial. arbuști aspectul original plantat pe gazon: în oricare dintre colțurile sale, sau chiar pe partea centrală în apropierea liniei, traversează o peluză mare ... toate în puterea imaginației a designerului!

switchgrass Bush Perfect, plantat într-un vas decorativ de mare pentru decorarea curti (terase) și alte locuri similare de recreere.

Foarte frumos, să ia în considerare tufișuri după ploaie, când frunzele și panicule lor mai ales uvesheny mii de picături strălucind în soare. În timpul iernii un ghiveci de flori suficient pentru a săpa în pământ sau să fie mutat într-o pivniță rece.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

ProSadGuru.com
Casă Grădinărit Flori Plante Îngrijire Desen Animale Piese rețete Foto și video Miscelaneu