Trandafiri rezistent la îngheț ping Lima: un interviu cu amelioratorului
SUA cetățean pașaport, un chinez Ping-născut Lim a realizat visul american. El a fost un crescator de succes de trandafiri, soiuri sale - frumoase si rezistente. Ceea ce rămâne să fie rosarian Rusă?!
- Vă rugăm să ne spuneți despre actualizările: &lsquo-Music Box&rsquo-, &lsquo-Survivor&rsquo-, &lsquo-Fiesta&rsquo-, &lsquo-Finest&rsquo -...
- trandafir &lsquo-Music Box&rsquo- - până la un metru în înălțime și aceeași lățime. Este un shrab scăzut compact. Și florile sunt similare cu &lsquo-Pullman Orient Express&rsquo- pentru colorare. Ei, desigur, mai mici. Dar florile de trandafir foarte abundent. Și până în prezent, nu a fost un singur caz de orice boală. Zona 5 îngheț, la -20 de grade - fără probleme. Probabil, este mai bine să arate decât să-i spun.
&lsquo-Music Box&rsquo- - înălțimea de 90 cm, shrab. Florile sunt duble, cu o aromă dulce ușoară.
&lsquo-Survivor&rsquo- - inaltime 90-120 cm, shrab. flori dublat.
&lsquo-Fiesta&rsquo- - înÎnălțimea de 60-90 cm, shrab. flori dublat.
&lsquo-Finest&rsquo- - inaltime 90-120 cm, ceai hibrid. Florile sunt duble, cu o aroma puternica.
- &lsquo-Orange impresionist&rsquo- - nu mai este o noutate. Dar fotografia este greu de găsit pe internet, iar vânzarea nu poate fi găsit ...
- Da, brandul a fost introdus în 2003. În Europa, a vândut mai multe pepiniere.
- ta &lsquo-Pullman Orient Express&rsquo- - unul dintre trandafirii preferate din Rusia. Spune-ne despre istoria sa.
- În America și Marea Britanie, acest soi este vândut sub numele &lsquo-Love&pace&rsquo-. Acesta a fost prezentat în 2002, astăzi a câștigat 5 sau 6 medalii. Mi se pare că este mai popular în Europa decât în Statele Unite. trandafiri foarte frumos și sănătos. Apropo, una dintre școlile militare din Minnesota folosesc din 2005 ca o școală a caracterului său: dragoste și pace în loc de război. Tata de trandafiri - &lsquo-Pace&rsquo-, mama - una dintre răsaduri noastre cele mai sănătoase. E 10-15 cu petale de flori, de multe ori am folosi ca planta-mamă.
Soiuri de selecție Lima ping. Galerie foto
- Cum alegeți perechi parentale pentru noi soiuri cu privire la ce caracteristici să caute?
- Aceasta este o întrebare foarte bună și importantă. Când alegem părinții viitorului crescut, presupunem că vrem să ajungem. Piatra de temelie - sănătate, adică, rezistența la boli. Cel puțin un părinte trebuie să fie întotdeauna foarte puternic și sănătos. Celălalt părinte ar trebui să fie frumos, parfumat, sau chiar au unele caracteristici pe care dorim să le vedem la descendenți. În plus, Rose-mama ar trebui să dea semințe bune - abundente în cantitate și germinație bună. Selecția cu succes a planta-mamă - cea mai grea parte a programului de creștere, în caz contrar vei pierde doar timp și efort. Deci, baza de: sanatate, frumusete, miros, noutate - este dorim să combine împreună. Apoi, trebuie să luăm în considerare ceea ce este cel mai bine mama va lega fructul de multe semințe în ele și cât de repede se vor germina.
- Utilizați o varietate de Austin ca părinte?
- Destul de un pic. soiuri Austin aduc bun gust, cantitatea și textura de petale. Dar este necesar să se selecteze înflorire mai abundente și al doilea părinte sănătos.
- Dacă există un model clar în moștenirea unor trăsături materne și paternale? Aceasta depinde în mod direct de soiurile parentale selectate sau toate in mod spontan si au nevoie pentru a explora puii care rezultă fiecare nouă pereche? De exemplu, îngheț, obicei, coloranți, parfum, boală și rezistența la dăunători, capacitatea de a lega semințele - unele dintre aceste semne sunt moștenite pe linie maternă, care paternă?
- Astfel de legi nu. Uneori se poate vedea în mod evident că noul trandafirul a primit de la mama sa, care - de la papa, și, uneori, nu. De obicei, ambii părinți aproape afecta în mod egal caracteristici, cum ar fi rezistența, rezistența de creștere sau aspectul trandafirul. Pot spune doar că în cazul în care un singur părinte - specie a crescut, în mod evident, răsad moștenește multe dintre caracteristicile sale. Dar despre ceea ce moștenește caracteristicile răsadului într-o măsură mai mare de Papa, care de la mama mea - este dificil de răspuns. Cred că ambii părinți au șanse egale. Sau aproape egal.
- Cum vă simțiți răsaduri pe timpul iernii robustetea, boala și rezistența la dăunători?
- În general, nu procesați substanțe chimice trandafiri pe câmpurile noastre de testare. răsaduri selectate și propagate lăsați câmpul fără adăpost pentru iarnă și tratamente. Ei trebuie să fie crească sau să moară - selecția naturală. Trei ani mai târziu, 30-40% restul de trandafiri vom alege cele mai bune. Toate trandafiri noastre non-grefate, deci din nou am selectat specimene propagate prin butași înrădăcinați și trimite-l la câmpul de testare din Minnesota (este între 4 și 5 zona robustetea), în timpul iernii există geruri până la -30 de grade. Ei au testat timp de trei ani. Deci, în concluzie, ne confruntăm cu o nouă grad de cel puțin șase ani. Avem un câmp de testare în Wisconsin, pentru a ne ajuta în această lucrare și, de asemenea, universități și rosarian-iubitori, inclusiv în nordul Suediei.
-Doriți să încercați mai multe soiuri noi în Rusia?
- Desigur, ar fi frumos pentru a testa soiuri în Rusia. Aș dori foarte mult să viziteze țara, pentru a vedea Moscova și Sankt Petersburg, și în același timp, și pentru a găsi oportunități pentru o astfel de testare. Știu că rusul sunt foarte mândru de flori. Și pentru mine este primul indicator al culturii mare a națiunii.
- Noi nu am încercat să aducă neukryvnyh grad 3 zone, care, de asemenea, în Siberia și în Urali ar putea fi cultivate?
- Este mai ușor să se sinucidă! Am testat răsaduri noastre în zona 3, la Winnipeg, Canada. Nu, e mai bine ca canadienii sunt angajate. Este foarte dificil.
- Apropo, cum apreciați rezultatele colegilor mai apropiați și concurenții - crescătorii canadieni?
- Le-aș suna mai degrabă prietenii și profesorii lor. M-au ajutat foarte mult în programul meu de reproducere am folosi o parte din soiurile lor. O competiție între seletsionerov trandafiri Hardy pentru o lungă perioadă de timp nu va fi - prea mici note lungi. Aș spune chiar, o nevoie urgentă de noi crescatori!
- Ce crezi despre metodele de radiații în creștere, care este adesea folosit de către crescătorii de bine-cunoscute? Fie folosind radiații în practica ta?
- Odată ce am folosit, dar cu experiența de a înțelege că radiațiile nu se adaugă un răsaduri de noutate exclusivă, de altfel, le slăbește.
- Ai citit lucrările lui Miciurin și Timiryazev? Și, de asemenea, nu doriți să-și prezinte propria lor literatură?
- Am citit doar autorii americani si chinezi. Acum scriu o carte despre notele lui. Poate că într-un an sau doi vor fi tipărite în limba chineză și engleză.
- Câți angajați în selecția dumneavoastră departament?
- Am doar un singur asistent permanent. Și până la zece lucrători temporari, care atrag în timpul polenizare, recoltarea și așa mai departe. În cazul în care, desigur, nu vorbim despre activitatea în domeniu. Cu toate acestea, acești lucrători nu fac parte din departamentul meu.
- Statul dumneavoastră program de creștere pentru îndepărtarea de trandafiri Hardy, așa cum se face, de exemplu, în Canada?
- Nu. În Statele Unite a deschis astfel încât fie să independentă și de succes, sau de afaceri este închis - celălalt nu este dat. Tot ceea ce ne ajută la starea - este rapid de a emite certificate pentru importul sau exportul avem nevoie de soiuri.
Vă mulțumim Elena și Vladimir Mumrinu Prazdnikova pentru asistență în pregătirea interviului.
- Dancing mare de narcise: soiuri, de plantare și îngrijire
- Cele mai multe soiuri aromate de trandafiri
- Crizanteme de toamnă Ball
- Nori pufoși Euphorbia hibrid
- Copaci cu coroane în peisajul vertical de design de gradina
- Grupe și soiuri de fasole
- Soiuri și hibrizi de dovlecei și dovlecei
- Fețele de busuioc: varietatea și îngrijirea
- , Cartofi, violet rosu galben - frumusețea în grădină și pe masă
- Privet ovalolistnaya & lsquo; & rsquo aureum;
- Brebenoc
- Ipcărigea