Uita-Me-urecheat: descriere, cultivare și utilizare
Uita-Me-eared
conținut
- Uita-me-eared
- Legenda uita-me
- Video: utilizarea "adâncime cu așternut pentru păsări" de livebacteria - gunoi la stână
- Legenda uita-me
- Unde au fost cultivate scorpioides myosotis
- Plantarea uita-mi-marsh
- Îngrijire scorpioides myosotis
- Sfera de aplicare
- Video: larkspur tinctură (tătăneasă) pe apă de ploaie. reteta poporului. // oleg karpov
- Legenda uita-me
- Descriere construit
- Unde au fost cultivate scorpioides myosotis
- Îngrijire scorpioides myosotis
- Sfera de aplicare
Video: Utilizarea "adâncime cu așternut pentru păsări" de LiveBacteria - Gunoi la stână
Uita-mi-marsh este una dintre cele mai frumoase reprezentanți ai angiospermele, în creștere în pajiști umede sau zonele de coastă ale corpurilor de apă. De ani de zile, este utilizat pe scară largă ca un decor aranjamente florale și pentru creștere în straturile de flori. Cum a acestei plante remarcabil să crească și să ne uităm la în acest articol.
Video: Larkspur Tinctură (tătăneasă) pe apă de ploaie. reteta Poporului. // Oleg Karpov
Cuprins:
- Legenda Uita-Me
- Descriere Construit
- Unde au fost cultivate scorpioides Myosotis
- Îngrijire scorpioides Myosotis
- sfera de aplicare
Legenda Uita-Me
Uita-mi-face parte din familia Boraginaceae. Acesta a primit numele său pentru o legendă. După ce, la un moment dat am trăit un băiat și fată, care au fost tinzând oile și au fost mult în dragoste unii cu alții. Într-o zi, un tânăr a fost trimis într-o călătorie lungă ca fată foarte trist. Înainte de despărțire cu iubitul ei, ea a plâns mult, iar lacrimile ei au căzut, scăzând la iarbă, transformat în albastru puțin flori. Ruperea ei, ea a dat iubitul ei, nu a cerut să uite despre asta. Și acolo a fost un nume de mici flori albastre - uita-mă. În multe țări, cu-ma-uita asociat fidelitate față de cei dragi care sunt departe unul de altul.
În onoarea acestei flori multor națiuni organizate sărbători și festivități:
- Anglia privind celebrarea a mai Regina a rămas fără rege și regină, care a mers la festivitățile din pădure, de unde puteți selecta cea mai frumoasa fata, proprietarul acestui titlu. In jurul casei, unde a locuit selectat „mai Regina“ a plantat un copac mai târziu. Multe frumusețile din Anglia visat de a avea acest titlu.
- Germania, sărbătorind ziua mă-uita, reduce angajarea copiilor în școli pentru excursii în pădure pentru o plimbare. S-au efectuat în rândul copiilor diverse jocuri însoțite de cântând și de colectare flori nezabudok.
- Franța, celebru pentru o dragoste specială pentru această floare, uita-mi-a stabilit tradiția de a da la despărțire, și a le stoca într-o nouă ședință.
Uita-ma-cântat în numeroase lucrări de poeți și scriitori din alte țări. medicii Olanda au folosit aceasta planta pentru prepararea unui agent terapeutic tuse sirop porție.
Până în prezent, botanisti de conducere din lume descrie aproximativ patruzeci nezabudok specii.
În țara noastră din această listă, există aproximativ douăzeci și cinci de specii. Multe soiuri noi nezabudok Ei au fost retrase de pe-ma-uita bălții.
Descriere Construit
Uita-Me urecheat ajunge la o înălțime de aproximativ treizeci de centimetri. Este de origine pentru Europa de Vest. Uita-ma de plante perene crește de preferință în zonele umede.
În special mă-uita:
- Uita-Me are frunze pubescente ușor, ajungând la o lungime de până la cinci centimetri.
- Frunzele sunt destul de aproape pe tulpină în raport unul cu celălalt și depozitat înainte de primul inghet.
- Myosotis scorpioides infloreste foarte devreme de primăvară sau la începutul lunii iunie.
- Flori mici sunt o nuanta frumoasa de albastru, destul de vizibile pe fundalul naturii trezire.
- Flori mici, nu-mă-uita teamă de mlaștină nu a fost încă încălzit de aer și temperaturi nu mai mult de zece grade.
Unde au fost cultivate scorpioides Myosotis
Uita-Me-eared acum cultivate în mod activ pe paturi nu numai grădinari profesionist, dar, de asemenea, ventilatoare. La domiciliu, acesta poate fi, de asemenea, să crească cu succes pentru a decora o fereastră sau de grădină. flori Azure ma uita mult timp în urmă vin în diferite aranjamente florale, decorarea lor. decorators Myosotis scorpioides utilizate pentru a crea diferite compozitii florale. Me-cei care nu au un decor minunat de sere.
Uita-mi-marsh crescute pentru linii de coastă limitrofe rezervoare de grădină, mixborders, precum și unele borduri.
Uita-mi-marsh de plante poate procesa ordinară auto-însămânțare, datorită căruia sale de doi ani sau de capacitate pe termen lung pentru germinare permite o lungă perioadă de timp pentru a face flori albastre o componentă integrantă a ornamente de gradina sau de flori.
Uita-mă bog înflorirea culturilor recomandate periodic, pentru a se asigura astfel formarea de noi flori pe plantă. Uita-Me-eared capabil de auto-replicare, prin care o grijă mult mai simplu de ea.
Plantarea uita-mi-marsh
Secretele plantelor în creștere:
- Zona selectată pentru plantare uita-mi bog ar trebui să sape neapărat bun, saturarea cu oxigen și același mod de îngrășăminte organice sau de origine minerală.
- Pentru a uita-mi-marsh este important pentru cantitatea de umiditate în sol, astfel încât în cazul lipsei de apă pentru a satura solul trebuie să fie turbă sau gazon, care sunt capabile să-și păstreze fluid.
- Pentru a uita-me-marsh se caracterizează prin plantarea plantelor care utilizează semințele în sol puțuri de mică adâncime. Se preferă argilos sau orizonturi nisipoase sol argilos, bine umezită cu un strat gros de humus.
- Uita-mi semințe de plante de mlaștină poate fi primavara sau vara, când temperatura aerului crește peste zece grade Celsius.
- Semințele sunt plasate în condiții de câmp deschise pe zonele umbrite. Nu-mă-uita ca soarele strălucitor și directiona razele sale, deci este în valoare de a alege site-uri pentru creșterea sa în aceste condiții.
- plantelor uita-ma marsh poate și metoda de înmulțire vegetativă. Ea se bazează pe împărțirea Bush mă-uita în primăvara sau la începutul verii.
- Nezabudok alege trebuie efectuată pe plantă la răsărire la trei perechi de frunze verzi.
uita-mi-a plantelor de umiditate-iubitoare destul si are nevoie de apa.
Este rezistent la înghețurile de primăvară și nu se teme de temperaturi scăzute în luna mai. Într-o zonă mică de un metru pătrat, pentru o potrivire confortabilă poate crește aproximativ douăzeci de plante perene uita-mă. În primul an de viață, uita-mi-urecheat forme foaie doar o rozeta de frunze. În al doilea an se produce flori.
Îngrijire scorpioides Myosotis
Uita-te după lăstari părea să fie destul de strâns periodic buruienilor și hrana pentru udat prompt și slăbiți stratul superior al solului. Înainte de debutul de plante produc mulcirea de iarnă, precum și în zonele cu puțină zăpadă face o voaluri de acoperire.
Destul de modest în grija uita-mi-Marsh, ea are nevoie de o udare amănunțită. Ar trebui să fie destul de moderat, cu o cantitate constantă de umiditate, la rădăcinile sale. Uscare pentru uita-mi-marsh - dezastruoase. udare excesivă poate provoca, de asemenea, moartea sa. Mai ales exigente Myosotis scorpioides modul umidificarea după doi ani de creștere de la un singur site.
Udarea trebuie să fie de cel puțin o dată pe săptămână, cu bani și saturarea treptat straturile inferioare de umiditate a solului.
Uita-Me-urecheat nu necesită cantități mari de lumina soarelui. Când este în creștere la domiciliu, vasele sunt cel mai bine plasate în zona de est a camerei. locație umbrită-o jumătate este ideală pentru creșterea acestei specii.
Ca în fiecare plantă, uita-mi-marsh este supusă dezvoltarea bolilor și a dăunătorilor activități distructive. sunt dușmanii ei:
- putrezirea radacinilor
- cruciferelor cu purici
- tăciune
- păduchele
- linguriță
- oidium
- mucegai gri
Apariția pe frunzele semnelor de boală sau de mâncat de dăunători, este necesar să se înceapă imediat o luptă cu ei. În funcție de tipul de utilizare a dăunătorilor măsuri de control adecvate. In magazine moderne, o gamă largă de medicamente care pot scuti planta de la un anumit dăunător. Citiți cu atenție instrucțiunile de utilizare, face pulverizare seara.
sfera de aplicare
în afară de scopuri decorative uita-mi-palustre și folosite în scopuri medicinale. Din părțile sale vegetative preparare ceaiuri de plante, care sunt bune pentru pacienții diaphoretic cu boli respiratorii. In medicina este folosit nu numai frunze și tulpini, dar, de asemenea, sucul de plante și florile sale. Fierte pe bază de ceaiuri de plante-ma-uita mlăștinoase utilizate sub formă de loțiuni pentru ochi, ochi pentru sedare. flori secretate ester efect dăunător asupra microorganismelor capabile bacteriene.
Ca parte a plantei, sa constatat un număr mare de alcaloizi diferite necesare pentru fabricarea diferitelor medicamente.
Uita-mi-marsh este bogat în acizi grași și lipide. Această caracteristică este, de asemenea, utilizarea sa în producerea compușilor necesare pentru om și substanțe. Semințele conțin hidrocarburi alifatice, care sunt de asemenea necesare pentru domeniul de aplicare fabricarea compușilor din chimia organică.
Astfel, uita-mi-marsh nu este doar o plantă cu flori frumoase, dar nu și sursa fungibil de producție medicale.
Mai multe informații despre-mă-uita poți învăța din video.
- Alpine uita-ma
- Uita-Me: descriere, reproducere, de îngrijire, de plantare, utilizarea de gradina, fotografie,…
- Legenda Uita-Me
- Triunghiular tulichina pentru cei care uita despre plantele lor
- Tinkerbell
- Flori delicate uita-mi-pe fotografii
- Foto-mă-uita și nu numai
- Asigurați-vă grădina de neuitat unul: tot ce trebuie să știi despre mine-cei care nu au
- Ceas
- Cum să crească uite-mă
- Uita-mă pentru anul următor
- Nu uita nalba
- Uita-Me - miracol forestier în grădina dumneavoastră
- Pereopylyayutsya gladiole?
- Uita-mi gradina: frumusete modeste
- Copii și plante de apartament fotografie
- Plantele pe veranda din casa ta
- Flori de galbenele și de îngrijire
- Plante pentru iazuri: plante de coastă și mlăștinoase
- Privind la fotografiile de mirt