Thrips pe plante de interior: măsuri de prevenire și control

Aproape toți cei care au început la orice houseplant, cu care se confruntă cu problema distrugerii sale de către insecte. Acești dăunători sunt foarte diferite, ele provoacă diferite niveluri de daune, precum și condițiile de apariție a acestora sunt, de asemenea, diferite unul de altul. În acest articol vom vorbi despre TRIPS, care poate fi luat în orice floare, ele sunt absolut omnivori și pot provoca daune semnificative.

Thrips pe plante de apartament - o insectă mică, cu o destul de puțin corp lung (până la un an și jumătate milimetri). Ei stau în grupuri, de multe ori pe partea inferioara a frunzelor, astfel încât să le găsească mai târziu. Ouale lor sunt, de asemenea, întârzie, ascunzându-se în țesutul frunzei, după opt zile, apar larve de insecte și de dezvoltare în sine durează mai puțin de o lună.

Thrips pe plante de apartament

Rezultatul activității dăunătorilor

Thrips poate infecta o mare varietate de plante, mai mult și mai merge doar la culori, cum ar fi Dracaena, diverse palmele, golf, Monstera, Pipal, citrice. În afară de frunze înfrângerea apar și boli virale, acestea sunt ușor aruncate în plante chiar și sănătoase, care sunt în apropiere.

Suge suc, aceste insecte sunt literalmente distruge camera de flori, lipsindu-l de nutrienți. Dacă timpul nu începe o luptă cu ei, animalul de companie verde pur și simplu mor.

Morfologia și biologia

Deci, ce este un musculițe de flori? Așa cum am spus, aceasta este o insectă mică, a cărei lungime este de obicei o jumătate de milimetru, dar există adulți cu până la doi ani și jumătate milimetri. Aripile lor pliat în spatele său, într-o stare de calm, ele formează o bandă strălucitoare, îngustă, care este cu greu vizibil.

Adulții sunt maro-negru sau color cu nisip, tineri - verde, albicios, galben. Este datorită culorii sale camuflaj, aceste insecte ascund foarte bine, acestea sunt dificil de detectat. Larvele nu au aripi, ele sunt mici, pentru a găsi și de a le distruge, este nevoie de o mulțime de efort.

Cele mai multe dintre insectele ascund printre staminele florii, în axils de frunze, așa că, dacă ați găsit primele semne ale prejudiciului, inspecta planta cu atenție. Cu cât mai repede luați măsuri, cu atât mai bine pentru animalele de companie.

Pentru a decide cum să se ocupe cu musculițe de pe flori, trebuie să devină mai întâi familiarizați cu ele și biologia lor, un pic mai mult. Cea mai mare provocare constă în dimensiunea lor mici, mai multe etape de dezvoltare și de rezistență practică la agenți chimici.

Plante unice de tratament poate reduce doar ușor numărul de dăunători, dar complet le elimina doar o singura data nu va funcționa. De aceea, când controlul insectelor, se recomandă să se împartă întreaga perioadă în mai multe părți, distrugând treptat dăunători.

Noi luăm în considerare faptul că prelucrarea ouălor nu sunt afectate, deoarece acestea sunt în mod direct în țesutul frunzei. Prin urmare, este necesar să se elimine frunzele afectate, rămânând examinate cu atenție. Combaterea Thrips care utilizează pesticide, de asemenea, nu poate avea succes, deoarece acestea sunt perfect adaptate la toate otrăvurile. La stadiul larvar de insecte, în general, nu sunt disponibile, ei doar îngropat în pământ de la sistemul de rădăcină, în cazul în care nu există nicio posibilitate de a le obține.Este nevoie, de obicei, de două până la trei ori concentrația de insecticide pentru a face față cu insecte, care au o rezistență incredibilă în comparație cu alți dăunători. sunt necesare măsuri de control cele mai stricte.

prejudiciul făcut

Detectarea Thrips pe ghivece cu plante apare de obicei după floare începe să se uite deprimat. Cel mai periculos în același timp considerate a fi decorative, California, tutun, tripsul cu efect de seră, care sunt capabile de a suporta o varietate de infecții virale între culori.

Primul semn al înfrângerii este polen, care este turnat din stamine la petale. Dar este necesar să fie atent, deoarece acest fenomen poate apărea atunci când prea mult vreme caldă, cu înfrângerea unor specii de căpușe. Verificați destul de ușor, mai multe rupe flori și se agită pe hârtie neagră, apoi va inspecta foaia.

Gradul de distrugere poate fi diferită, ea depinde de tipul dăunătorului. De exemplu, thrips californian, precum și ornamentale, tutun nu provoacă numai în frunze, dar, de asemenea, pe flori, leziuni astfel, puternic similare cu cele aplicate acarieni, leafhoppers, acarieni, cucujidae.

Florile se ofilesc rapid deformat, acoperit cu pete de alb-negru. Suprafața de frunze este similar cu pânză, care de multe ori înjunghiat ac. Pe frunzele inferioare este polenul abundent. Pentru a ajunge la dăunători apartament sunt Thrips prin ferestrele deschise, împreună cu buchete, aducând cu teren deschis, cu plante infectate.

Expusă atacului dăunătorilor și flori de grădină, de la activitățile lor dăunătoare pot suferi chiar și nepretențios gladiolus (reproducere seminte, sugari) și celebrul iris bărbos.

Cum să se ocupe cu oaspeții rău intenționate?

Atunci când planta a fost lovit de Thrips, cum să scape de ele, devine o problemă prioritară. La urma urmei, nu numai că vrea să distrugă toate oaspeții neașteptate, dar, de asemenea, pentru a salva de la aceeași floare, restabilirea sănătății sale. Se recomandă să se facă acest lucru prin intermediul unor insecticide sistemice, având o serie de tratamente. De asemenea, în această perioadă este necesară pentru a elimina tulpinile de flori.

thrips dăunătorilor

Thrips pe frunze

Tratamentul recomandat și chimice, care utilizează medicamente cum ar fi neurotoxine: Dantop, Apache, Mospilan. Prin aceste mijloace plantele sunt prelucrate în fiecare zi, pe baza regulilor specificate de producător.

prelucrare totală nu este necesară, iarbă insectă de trei săptămâni, un interval de trei printr-unul. Agenții aplicate și hormonale care sunt inhibitori ai chitinei. De pesticide poate recomanda Pegasus pulveriza Regent Udarea Kieron.

Există, de asemenea, medicamente mai eficiente, dar utilizarea lor pot fi periculoase pentru oameni, provoca reacții alergice, arsuri, astfel încât acestea să fie utilizate foarte atent. Acest B-58, D-Nurel, Marshall, aktellik.

profilaxie

Pentru a nu avea de a face cu un insecte foarte viabile urmeze regulile de prevenire. Plantele ar trebui să fie păstrate în condiții adecvate, acestea trebuie să fie udate în mod constant, pentru a inspecta starea solului și trunchi, frunze, petale. La cea mai mica suspiciune de prejudiciu, ar trebui să determine imediat cauza, nu-l amâna până mai târziu.

Cele mai frecvente thrips cade pe plante de interior cu flori este adus acasă, așa că încercați să cel puțin nu le-a pus una lângă alta. Cel mai bine este de a face flori pe balcon, dacă este posibil. Dar, chiar și cu toate condițiile, părți ale plantei este încă afectat de această insectă, încercați în acest caz, să ia toate măsurile pentru a scăpa la floarea ta a rămas sănătos și frumos. Vă dorim succes!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

ProSadGuru.com
Casă Grădinărit Flori Plante Îngrijire Desen Animale Piese rețete Foto și video Miscelaneu