Care îngrășământ pentru a utiliza pentru plante de interior?

Orice houseplant are nevoie de suplimentare de alimentație diferite substanțe nutritive necesare pentru creșterea acesteia. În natură, totul este mult mai ușor, dar ghivece cu plante pot suferi de faptul că multe minerale și oligoelemente pur și simplu nu vin la ei cu apă în timpul de irigare, prin sol sau aer. Prin urmare, este necesar să se utilizeze un îngrășământ special pentru plante de interior, care diferă în compoziția lor, scopul și acțiunea.

îngrășământ pentru plante de interior

pansament uscat

Astăzi există mai multe tipuri diferite de îngrășăminte, printre care cea mai mare cerere este organică, bacteriană și fertilizarea minerală.

Minerale strict specializate, de regulă, acestea includ doar un singur tip de nutrienți. Astfel, îngrășăminte pentru plante cu flori pot conține numai fosfor și potasiu, pentru creștere - azot.

Bacteriene considerate a fi cele mai sigure, dar atunci când sunt utilizate o varietate de condiții, de exemplu, de a utiliza acestora nu este recomandată în vreme tulbure să fie respectate.

Organic - cel mai popular. Acest turbă, os, corn, făină de sânge, gunoi de grajd, gunoi de păsări de curte, gunoi de grajd verde. Utilizarea trebuie să fie numai strict pe doza. Trebuie să ne amintim că ghivece cu plante de multe ori preferă produsele care nu sunt proaspete și uscate.

Mai ales, azalee sclifosit bougainvillea, curmalilor, arbore de cafea.

Modul Observăm

Orice pansament, fie că este vorba de îngrășăminte fosfat, a făcut cu propriile mâini, cumpărate gata-mix, necesită respectarea strictă a modului de aplicare în sol. Pentru fiecare tip de un timp individual, considerăm acum cazurile atunci când se face substanțele nutritive nu sunt recomandate:

  • este imposibil să se hrănească animalele de companie care au văzut prejudiciul rădăcină de sistem din cauza zagnivaniya-
  • organic categoric nu este potrivit pentru cactusi, deși mulți cred că aceasta va stimula creșterea lor. este imposibil să efectueze o astfel de îngrășământ în nici un moment!
  • nou plante transplantate pot începe să fertiliza două săptămâni. Același lucru este valabil de flori tinere, care ar trebui să li se acorde timp okrepnut-
  • nu se poate face elemente nutritive suplimentare pentru perioada de repaus ca animale de companie verde în acest moment prost absorbi minerale și oligoelemente, ritmul lor natural pot merge cu ușurință pe căi greșite.

Cum să se pregătească sos de unul singur?

Iată câteva sfaturi simple despre cum să se pregătească propriile lor mâini îngrășământ pentru animale de companie sădite. Cel mai des folosite pentru aceste scopuri, resturile de frunze de ceai și cafea motive.

Inutil aplicare este extrem de simplu: amestecul a fost uscat la baterie, iar apoi a intrat în sol. Dar există o singură regulă - un fertilizator atrage țînțari stsiarid și ciuperci, care pot afecta negativ planta, astfel încât este necesar să se caute o floare.

Video: houseplants de îngrășăminte cenușă

Ca îngrășământ pentru plante de interior folosesc și coji de ouă din ouă crude. Ar trebui să fie împărțită și completați cu apă timp de zece până la cincisprezece zile. Mirosul acestei compoziții nu este cel mai impresionant, dar acțiunea este excelent.Multe pateu crea răspund pozitiv la apa de irigare cu resturi de pește, carne crudă se spală. Le place și trata de potasiu de lichior de banane. Acesta răspunde bine la multe infuzie florale frumos de drojdie. modest cactuși și toate de zahăr dragoste, turnat în pământ înainte de umidificarea, suficient lingura un tip de ceai într-un vas mic. Pentru frumusețile spinoase de zahăr - este un adevărat festin.

Pentru locuitorii de flori, care prefera solul acid, se pot face îngrășământ din coji de banane și ferigă. Astfel de îngrășăminte sunt stabilite pe fundul vasului, cu ferigile cotlet coji de fructe și grosolan necesar.

Udarea poate fi utilizat în acest caz, se diluează suc de lamaie, dar, de asemenea, nu ar trebui să fie abuzate. Destul de această procedură de aproximativ două ori pe lună.

Plantele din acest lot cresc mai bine, mai repede, mai puternic. O astfel de udare este necesar, de exemplu, pe gustul lor hortensie.

sfaturi utile

îngrășământ pentru plante de interior

Gama de îngrășământ de flori

flori de fertilizare în primăvara sau în orice altă perioadă necesită îngrijire și precauție, deoarece abundenței lor la fel de dăunătoare ca și lipsa lor. Iată câteva sfaturi utile care vă vor ajuta să crească flori frumoase și sănătoase în casa ta:

  • nu se poate începe cu nemiluita fertiliza ghivece cu plante care au fost plantate foarte nedavno-
  • chiar plante de top pansament este posibilă numai pentru acele culori, care sunt deja bine dezvoltate, rădăcini sănătoase System-
  • la înflorire și dezvoltare intensivă se recomandă să aducă nutrienți la fiecare două săptămâni (primăvara și vara) -
  • nu supraalimenta planta, este mai bine pentru a reduce ușor doza, iar apoi, treptat, uvelichivat-
  • înainte de fertilizarea solului ar trebui să fie ușor umezită.

În acest caz îndeaproape urmărit ca îngrășământ pentru plante de interior afectează starea de creaturi verzi. Dacă există probleme, cum ar fi uscarea varfurile frunzelor, pierderea de culoare, tulpinile devin lente, iar pe baza plăcii observate, pansamentul trebuie oprit pentru a afla ce este motivul pentru astfel de modificări.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

ProSadGuru.com
Casă Grădinărit Flori Plante Îngrijire Desen Animale Piese rețete Foto și video Miscelaneu