Roses din semințe de
O rozeta in miniatura camera - mea de vis vechi, dar ... Anii au trecut, și a cumpărat chinezii au crescut nu au vrut să zăbovească mult în casa mea. Mulți au murit imediat după cumpărare, unele păstrate un an și jumătate ...
Cameră a crescut de la semințe? De ce nu?! - mi-am spus, a aruncat un alt mort tufă de trandafiri - în cazul în care furnizorii de trandafiri sădite nu pot să-mi oferi o instalație adecvată pentru locuință fără probleme într-un apartament din Moscova, de ce să nu crească un trandafir tine?
Și, nu-l amâna pe termen nelimitat, m-am dus la un magazin de flori. Singurele seminte de trandafiri, că în ziua în care am reușit să găsesc - Angel Wings Căutare firmă.
Aducerea într-o casă sac, am început să examineze recomandările pentru plantare. După cum sa dovedit, semințele ar fi fost plantate în decembrie, am fost târziu pentru o lună întreagă! Stai un an întreg nu am avut nici cea mai mică dorință, și am decis să ia o șansă. Amestecarea solului universal pentru plante de apartament cu nisip (3: 1) pentru umezire și plantat cinci semințe la o adâncime de 1 cm, în partea de sus a vasului acoperit cu folie pentru a păstra umiditatea solului (am să vă spun că iriga culturile înainte de prima impusca-mi mai. am avut).
lucruri mai dificile erau cu temperatura, necesară pentru germinare. Pe punga sa recomandat temperatura răsărire este menținută la + 5 ° C, după germinare a crescut la zece ... În cazul în care fibra de sticla apartament Moscova găsi temperatura de cinci grade? Chiar și în noaptea geroasă pe pervazul ferestrei în cadrul sine nu este niciodată mai puțin de 13 ... pune oala cu semințe în frigider - nu a existat nici o altă alegere. Aproximativ cinci săptămâni mai târziu, a venit primul germene. Ce să faci: scoate lumina sau așteptați pentru alte muguri? Am ales a doua opțiune. Timp de 10 zile, a existat o perioadă de trei germeni. După aceea oală de material săditor a fost plasat pe fereastra de nord. Trandafiri nu sunt capriciosi, a crescut rapid și spray-ul nu a cerut.
La sfârșitul primăverii, când temperatura de noapte a încetat să scadă sub + 5 ° C, tineri trandafir au fost depuse pentru balcon cu geamuri din sud. La sfârșitul lunii mai, ei floare! Cu mâna pe inimă, nu pot spune că sunt încântată de rezultatele obținute ... Doar unul dintre cei patru Rose are o culoare stabilă și duplicitatea de flori. Celelalte trei tufiș se comporta foarte ciudat: o perie de flori, în același timp, de până la 10 muguri, cu culoarea lor variind de la alb pur la rosu aprins. În timpul nopții, încercați să închideți petalele lor ...
trandafiri înflorite a durat până la mijlocul lunii octombrie. Odată cu debutul primului inghet, planta sa mutat în apartament. Pentru o lungă perioadă de timp nu am putut decide ce fel de iarnă le oferă: o pervaz rece, cu o fereastră de nord lumină minimă de iarnă sau la temperatura camerei, sub lumină fluorescentă? Sa oprit la primul exemplu de realizare.
Rosa a fost bine tolerată de iarnă, probleme au apărut doar de două ori. Ambele au avut aceleași simptome, dar cauzele au fost complet diferite:
- După câteva săptămâni după incalzire centrala de apartament, trandafiri au început să se întoarcă dramatic galben și cad de pe frunzele inferioare. Motivul să caute o lungă perioadă de timp nu a avut - acarianul păianjen zburdau în întregime (și aceasta în ciuda de trei ori pe zi de pulverizare pentru prevenirea!). Având în tratate cu dăunătorul folosind phytoverm, am oprit cu plăcere pulverizare complet inutil.
Rosa a continuat o creștere foarte lentă pe tot parcursul iernii ... - La începutul lunii martie, îngălbenirea frunzelor inferioare reluat ... acarian nu a fost. Care este motivul pentru care de data asta? Suspecta rot rădăcină din hidrică, a scos din plante în ghiveci. Toate rădăcinile sunt intacte și sănătoase, este pur și simplu nu mai este suficient spațiu și substanțe nutritive într-un vas mic. Transplant de la o oală mai mare și profundă a rezolvat această problemă. Îngălbenire oprit și trandafiri după tăiere în mod activ a început să crească, iar în trei săptămâni, primele mugurii legat.
...Am citit în mod repetat afirmația că trandafirii nu pot trăi și Bloom pe fereastra de nord ... Ei bine, un alt mit spulberate!
Recomandări pentru îngrijirea:
Udarea. Trandafiri dragoste sol bine umezite. Vara necesita irigare frecvente și abundent cu apă la temperatura camerei ca stratul superior de uscare a solului. În timpul iernii, frecvența și irigare abundentă este puternic dependentă de temperatura mediului ambiant.
În cazul în care iernile au crescut la o temperatură scăzută (de exemplu, între ramele ferestrelor), apa ar trebui să fie foarte rare (sol doar ușor hidratează), cu toate acestea, nu permit uscarea completă comă de lut. Sarcina principală în timpul perioadei de latență de iarna - pentru a da trandafiri pentru relaxare și pentru a preveni nedorite, uscând centrale electrice, o creștere slabă de iarnă lăstari. Prin urmare, udarea trandafiri în acest moment ar trebui să fie cu apă rece. În orice moment al anului apei pentru irigații numai bine stabilit.
Temperatura. După înghețurile ultima primăvară (când temperatura de noapte nu este mai mică de + 5 ° C), este de dorit să facă crescut la aer curat și ține acolo până la înghețuri toamna devreme.
În timpul trandafirii de vara sunt bine tolera căldură, dar în cazul în care planta se găsește pe partea de sud fereastra / balcon oală pritenyat dorit departe de lumina directă a soarelui, pentru a evita supraîncălzirea rădăcinilor (ca o opțiune, se poate recomanda o cameră oală cu trandafiri în ghivece din plastic de culoare albă).
trandafiri în cameră de iarnă ar trebui să fie păstrate într-un loc răcoros cât mai mult posibil și, desigur, este puternic nu este recomandat pentru a le plasa în apropierea sezonului de încălzire, bateria de încălzire centrală.
De iluminat. În orice moment, locația maximă luminos. Cu toate acestea, sub razele toride de vara flori soarele amiezii devin pală de culoare, mai puțin durabile și dispar după câteva zile. De aceea, trandafirii înfloresc pritenenie mici de dorit.
Ustensile. La Rose este bine dezvoltat sistem de rădăcină, de aceea este necesar să se asigure un vas suficient de adâncă, cu un diametru aproximativ egal cu adâncimea. În perioada de creștere activă a plantelor care manipulează oală mai mare (de 2-3 cm), pot fi necesare mai mult decât o dată.
Solului. Amestec de trandafiri pot fi formate în mod independent, luând solul neutru obișnuit și adăugând un pic de nisip (preferabil râu), bucăți mici de cărbune și de chips-uri cărămidă fine.
Umiditate. Așa cum am scris mai sus, pulverizarea nu salvează Rose de la invazia de acarieni, precum și pentru creșterea și înflorire de trandafiri, nu este critică. La urma urmei, nu vine la nimeni, în vara uscată și fierbinte cap de două ori pe zi prin pulverizare grădina de trandafiri?
Fertilizarea. Trandafiri trebuie să fie hrănite un îngrășământ mineral complet o dată la două săptămâni de la începutul perioadei de creștere activă (în jurul valorii de la sfârșitul lunii martie), până la sfârșitul înfloririi. Dacă face acest lucru în mod regulat sau complet uita de pansament - nimic groaznic se va întâmpla: rozetă pe astfel de lipsa de concentrare a reacționa doar înflorire mai puțin abundent.
Este important să:
- Categoric nu se poate uda soluția solului arid îngrășămintelor minerale sau organice. Aceasta poate provoca arsuri și moartea rădăcinile plantelor. În ajunul hrănirii planificat este necesar să se uda trandafirii bine cu apă supernatant.
- Nu ar trebui să se hrănească plantele bolnave, precum trandafirii, transplantate în sol proaspăt timp de două luni de la transplant.
- Mai bine decât subalimentare overfeeding trandafir! Dacă se îndoiască de corectitudinea proporțiilor soluției diluate de îngrășământ, prefera o versiune mai slabă. În cazul în care planta nu este alimentat pentru o lungă perioadă de timp, nu încerca să ajungă din urmă la un moment dat!
Înflorire. trandafiri in miniatura floare, de obicei, de la mijlocul lunii-primăvara până toamna târziu. Dacă le oferi cu iluminare suplimentară în timpul iernii, vă vor încânta cu culori și de Anul Nou. muguri de trandafir ofilit trebuie îndepărtat imediat smulgerea îngrijite sau cutoff la prima frunză de rinichi, deoarece maturizarea semințelor slăbește planta.
Dăunători. Trandafiri place să se agațe în vara afide, și în orice moment al anului este ușor de a dobândi acarieni. Nici de pulverizare nu este le va salva de la apariția acestui dăunător. Fii atent, cel puțin o dată pe săptămână, pentru a inspecta trandafirii. Mai ales ar trebui să alerteze îngălbenire și care se încadrează pe frunzele inferioare. La detectarea dăunătorilor, să ia imediat măsuri, plantele tratate fitoverm sau neoron. Cum de a trata plantele afectate, puteți învăța dintr-un articol A scăpa de dăunători.
Tăiere. La începutul lunii martie, se taie tulpinile de trandafiri, lasand trei sau patru noduri pe fiecare trage. Această operație este cel mai bine realizat în mai multe etape, taie o parte din tufiș și așteptând-o să se trezească muguri latente. După aceea vă puteți tăia în siguranță restul lăstari.
Reproducerea. Există mai multe recomandări pentru înrădăcinare butași de trandafiri în teplichke cu încălzire de jos. Este destul de dificil. Trebuie să fii un profesionist sau să aibă mai mult noroc. În acest fel, nu am fost în stare să rădăcină butași de trandafiri (achiziționate) niciodată! Butasii sau mai repede începe să crească și apoi să devină alb și pufos (de exemplu, mucegai), sau înnegrite și a murit.
Ca urmare a numeroase experimente pe trandafiri înrădăcinare, eu pentru mine am înțeles următoarele: nu este atât de important ce unghi tăiat butași, și cât de mult noduri. Mult mai important este modul în care acestea sunt proaspăt tăiate și ce timp de ani prezinta calendarul.
Toate trandafirii mei au dat butași în rădăcinile timpurii de primăvară într-o ceașcă mică de apă în doar o săptămână. Acestea au fost plasate pe o baterie călduță, voalat de o bucată de carton pentru a usca aerul nu este uscat frunze de licitație. Butașii au fost tăiate aproape de site-ul, nu tulpină putregai. La începutul verii, butași proaspete a dat rapid rădăcinile fără încălzire mai mici. Pentru a preveni putrezire tulpini în ceașcă de apă a fost întotdeauna ars meciuri ...
Și un alt lucru: dacă trandafirii butași a dat rădăcini în apă, nu se grăbesc să planteze plante tinere în sol. Așteptați cel puțin o lună - jumătate atâta timp cât acestea devin mai puternici și să câștige putere.
Visezi la un blând trandafiri tufă parfumat pe pervazul ferestrei apartamentului? Tu nu supraviețuiesc trandafiri achiziționat? Sfatul meu: cumpăra o pungă de semințe ale acestei plante minunate! O răbdare puțin, de îngrijire și atenție - și regina florilor va fi de mai mulți ani pentru tine si cei dragi cu culorile lor unice vă rog!
05.06.2003
© HomeFlowers.ru. Toate drepturile rezervate. Retipărirea și orice modificare a acestui material fără permisiunea prealabilă scrisă de pe site-ul interzis!
- Cum să aibă grijă de camera a crescut de la domiciliu?
- Trandafiri sădite, deoarece acestea cresc
- Cum să aibă camera de îngrijire a crescut
- Trandafiri mele frumoase
- Trandafiri cu flori de toamnă
- Cum să crească un trandafir acasă?
- Panseluțe
- Crini de plantare din butași
- Ghivece cu specimene de trandafiri, deoarece acestea salva?
- Planta frumoasa si undemanding
- Secretele longevitatii trandafiri pitici
- Crestere casa a crescut!
- Buchet de trandafiri
- Trandafiri de transplant de vară
- Trandafiri in apropiere de casa
- Experiența personală în creștere trandafiri
- Cultivarea trandafiri de interior
- Sfaturi despre cum să planteze trandafiri la domiciliu
- Plantarea și îngrijirea pentru trandafiri
- Casa de trandafiri uscate
- Cresc rozete