Cameră de semințe exotice
Desigur, flori de grădină, am semănat în trecut. Dar, odată ce am încercat să crească plante de interior din semințe și nu au fost în măsură să oprească - deci este interesant!
animale de companie
Germina bine și să crească Strelitzia. cresc a. regal (Strelitzia reginae) și a. Nicholas (S. nicolai). Primul este bine cunoscut, floarea ei este ca o pasare cu creasta portocalie. Al doilea mai rafinat - un smoc de violet închis, aproape negru. Dar, pentru a vedea florile, trebuie sa fie pacient timp de 4-5 ani.
Odată ce am primit semințe de cactus uimitoare - Pereskia Bleo (Pereskia Bleo). A fost destul de mare, încolțite rapid. Planta a fost dezvoltat de furtunos. În timpul verii, cactus a ajuns la o altitudine de mai mult de jumătate și a dat un boboc mare. Câteva zile mai târziu, a relevat o floare roșie orbitor. După înflorire cactus a murit. Presupun că am făcut-o fractură, cu toate că nu a fost observat semne de putregai. Cu toate acestea, am cresc o rudă apropiată - Pereskia Godseffa (P. godseffiana). Foarte interesant cactus - este ca un palmier mic, cu un trunchi spinoasă și frunze suculente, care sunt la o vârstă fragedă au o culoare frumoasă roz. Propagarea este ușor de la butași - taie scape și blocat în pământ. Timp de mulți ani, nu a existat nici unul a primit de-a lungul.
Galerie de camere exotice
Nu există probleme cu viță de vie. Rapid germineze și să crească draperii aristolohiya ( Aristolochia porthieri) și grandiflora ( A. grandiflora), Toate tipurile de passiflora (Passiflora) și Dioscorea (Dioscorea).
Foarte recompensarea hobby - să crească din semințele speciilor mușcată: Germina ușor, rapid floare (cu excepția unor specii, în principal, kaudeksnyh) și în trei până la cinci luni, aveți posibilitatea să partajați deja semințele lor.
plante problemă
din camelii din semințele nu a așteptat nimic, dar Rothmann Capul, sau Gardenia sălbatic (Rothmannia capensis) A dat câteva răsaduri. Dificultățile au apărut mai târziu - trebuie doar să nu urmeze - ei repede sau îndoiți sau umed.
Experiența cu camelii și gardenii am plecat, apoi la celelalte două plante vor lupta până la capăt amar. Acest copil Viola cotiledon (Viola cotiledon) - planta nu este mai mare de 5 cm inaltime, rezistă la temperaturi până la -15 ° C - și nasturtium multivalent (Tropaeolum polyphyllum), De asemenea
încă o raritate în Rusia. În timpul iernii, partea supraterana moare, dar în primăvara se trezește din nou. Acesta este unul dintre cele mai rezistente la frig condurul doamnei.
Despre aceste plante sunt puține informații, instrucțiuni foarte zgârcit. Acest lucru pentru mine și tot interesul - să crească ceva ce nimeni nu a văzut cu adevărat.
exotic neproblematică
Practic, toate din următoarele plante încolțite de la 4 la 14 zile, la o temperatură de aproximativ 25 ° C Semințele de dorit să se înmoaie în apă caldă (este posibil cu adaos de stimulente) timp de câteva ore.
kutrovyh familie
Natal prune (Carissa grandiflora), este numit uneori camera de prune pentru gusturile de fructe, cum ar fi o prună. arbust sănătos drăguț, cu frunze lucioase, care are nevoie de Retezarea pentru compactitatea și ramificare.
gigantea Calotropis (Calotropis gigantea) - un nativ de plante cu creștere rapidă în Asia de Sud-Est cu frunze pufoase blonde și flori care seamănă cu o mână de ceară flori Hoya, pe de altă decor smalțului în stil Art Nouveau. Acolo el și belotsvetkovaya forma.
Plumer (Plumeria). De asemenea, este diferită de creștere rapidă și o aromă incredibilă de flori, așteptați că nu este atât de ușor (în bune condiții pe al treilea sau al patrulea an). Flori în formă ca o elice. frunze uriașe atunci când temperatura scade sub 15 ° C, se desprinde. Necesită o mulțime de spațiu, cu toate acestea, există soiuri pitice.
familia Asclepiadaceae
Gomphocarpus sau grila milkweed (Gomphocarpus cancellatus), - arbust erbacee la 1,5 m cu liliac pal flori parfumate.
Tweed Albastru (Tweedia caeruela) - frumos blând poluodrevesnevayuschaya de viță de vie, numit în onoarea grădinar limba engleză și designerului John Tweedie. Chilian endemică. Înflorește stele albastre. În literatura de specialitate, scrie că infloreste rapid, dar mi (cei doi ani) nu a fost încă înflorit.
Mondi, alb ghimbir (Mondia whytei) - viță de vie cu frunze verzi, lumina mari și boboci cărnoase flori stelate.
solanacee
Video: Lychee - Berry fericire. plante exotice sădite
Brugmansia (Brugmansia) și Datura metel (Datura metel) sunt bine cunoscute. Brugmansia necesită atât de mult spațiu pe care a trebuit să scap de ea. O vara pronostica creste bine si infloreste in gradina.
Iohroma Sud (australis iochroma) - Bush înflorite clopote albastre și albe. Frunzele au un efect halucinogen slab. Acesta este în creștere rapidă ca kalotropis se reazemă în curând plafonul și Wilts. Este nevoie de tundere.
Familia de var
Grevena Vest (Grewia occidentalis) - raspandire arbust cu o creștere rapidă (în natură și 3 m înălțime), un loc în care în seră spațioasă. Tunderea - de mai multe ori pe sezon.
Sparmanniya african (Sparmannia Africana) din Africa de Sud. Se numește camera de tei. Acesta creste rapid, necesită tăierea sau ciupit. Pentru serele.
familia Tsezalpievye
tomentosa Bauhinia (Bauhinia tomentosa) Am inflorit destul de repede flori cazute pal. În timpul nopții își schimbă culoarea și cad deja lila-violet. Flori și frunze toate Bauhinia au un miros destul de înțepător. Și foarte copac cu divizat, pliante pliante pe timp de noapte este foarte atractiv. Potrivit pentru grădini de iarnă în stil japonez.
semestva Bromelii
Puia Bertoriana sau puya turcoaz (puya berteroniana) în aparență seamănă cu aloe cu frunze argintii. La un moment dat, generează un înalt tulpini, căptușite cu flori turcoaz cu stamine rosii. Neobișnuite, exotice și frumoase. Este nevoie de o mulțime de soare. propagate
Numai semințe. Ele sunt mici, de la germinare 1do 8 săptămâni. Pentru aspectul atractiv, chiar și fără flori, este necesar să se joace.
Experiența mea este că nu este nimic complicat despre cultivarea plantelor exotice din semințele acolo, trebuie doar să urmezi instrucțiunile de plantare. asistenți buni ca întotdeauna sunt cărțile. Eu folosesc recomandări V.V.Vorontsova clasice. Și să respecte regula principală - încredere în intuiția ta. Alege ce-mi place, nu ceea ce este la modă sau în creștere un vecin. De exemplu, semințele enervant mici, și încerc să le evite. Semințe specifice ar trebui să fie în armonie cu tine în mod specific.
- Descrierea speciilor Pereskia
- Pereskievyh subfamilia
- Speciile de cactus în horticultură de interior
- Strelitzia - pasăre de paradis
- Plantă Royal
- Catalizatori buna dispozitie
- Pereskia
- Pereskia
- Strelitzia Reginae
- Cute spini
- Cactus pe picior
- Va floare cactus?