Cultivarea lalele în țară
Mulți cultivatori se așteaptă primul din iulie, cu un aspect deosebit. La urma urmei, în cele mai multe centre de zi această grădină, magazine online care vând flori, bulbi de flori prezintă cataloage pentru plantare de toamnă.
conținut
Video: lalele Proper plantare în orele de grădină gubernia TV
Nu este o excepție și I. Bulboase - favoritele mele în paturi de flori. O cunoștință a spus odată că atunci când a văzut o lalea, puteți presupune că el le-a văzut. Nu! Nu sunt de acord cu această afirmație! Chiar și aceeași marcă în ani diferiți, plantate în diferite părți ale grădinii, pot apărea fețe noi.
În fiecare an, pentru a finaliza colecția sa de lalele. A început cu hibrizi lui Darwin, apoi a apărut franjurate în spatele lor - liliales și lalele buclate.
Cu terry Îmi place mult timp. Prima dată când am văzut un buchet de lalele galbene terry pe piața Kiev este încă la mijlocul anilor optzeci. Surpriza mea nu a existat nici o limită - în formă de flori, cum ar fi bujori pe dacă, sau pe nuferi. alura eleganta, farmecul extraordinar al acestor flori nu va lăsa indiferenți și prietenii mei. Prin urmare, atunci când ani mai târziu a achiziționat cabana și a văzut o floare de director de companie astfel de lalele, imediat comandat. Așa că am apărut în grădină Monte-Carlo. Bright, festiv, arată foarte zhizneutverzhdayusche și atrage întotdeauna ochii tuturor invitaților mei.
Video: Cottage White. lalele în creștere - Catalogmaster
Achiziția următoare a fost un fel de dublu lalea Carnaval de Nice (Carnavalului de Nice). Înflorește târziu, atunci când alte soiuri de lalele au stins. Și, dintr-o dată erup într-un pat de flori de culori luminoase de carnaval: în petale albe lăptoase - părul roșu flacără, și toate acestea pe fundalul unei frunze albastre-verzi cu un chenar alb. varietate foarte elegant!
Apoi, el a intrat în lista Dramlayn (Drumline), Ice Wonder (Wonder Ice), Monsell (Monsella) și multe altele.
Astăzi meu preferat - lalele papagal, deși lobi murdar, neregulate cu margini zdrențuite. Iar culoarea pentru a se potrivi „dezlănțuită“ floare - galben strălucitor cu stropi purpurii flacără (Flacără), alb cu tușe roșu și verde Estella Riynveld (Estella Rijnveld), un pic de pradă, ca un petale verde - gheare super-Parrot (Super Parrot), care, răspândirea, transformate, transformate in pene de pasare excentrice. Pot petrece ore să ia în considerare buclele uimitoare și tranziții de culoare. Aceste lalele nu mă dezamăgești.
Cu toate acestea, există dezamăgiri. Asta e cel puțin primăvara anului trecut, atunci când, a aterizat greutatea bulbilor de ordinul extraordinar, ma astept la un luxuriante lalele cu flori. Se așteaptă târât pe - zăpadă în grădina noastră pune până la mijlocul lunii aprilie. În inima mea anxietate constantă - ca și în cazul în care becurile nu sunt sufocat. Dar, odată cu apariția primei dezghet sa dovedit că era necesar să vă faceți griji despre altceva. Foame pentru un mouse lung de iarnă și vole tuneluri săpate în jurul grădinii și trecere prin vad de la un bec la altul, ei au profitat frumos. A fost foarte dezamăgitor pentru a vedea, în loc de a înflorit mișcări lalele mouse-ului. A fost necesar să se ia în considerare acest factor. In toamna, atunci când plantarea fiecare bec am manipulat linmentom Vishnevsky (citit. Ce-i asta ar trebui să sperie șoareci). Chiar și plantarea coș-le un pic neclare. miros neplăcut într-adevăr a ajutat: rozătoarele nu ating lalele mele. Deci, în această primăvară I. În cele din urmă, am bucura de vederea înflorit lalele în întregime.
Lalele I infloresc timp de șase săptămâni - începe foarte devreme și se termină Terry botanică târziu. Nu este ușor să le transforme în compoziții frumoase. Atât de mult să ia în considerare! Nu numai combinația de forme și culori de flori. Dar, de asemenea, înălțimea plantelor, aspectul lor. De exemplu. Este o rușine dacă soiul are un frunziș belookaymlennoy frumos va fi pe fundal, ascunse în spatele altor plante superioare. Și ar trebui să țină cont de calendarul de înflorire. În primul rând, uita despre asta, si apoi sa dovedit că soiurile de lalele, pe care am considerat a fi un „partener“ de culoare, se ofilesc la momente diferite (două săptămâni mai devreme unul față de celălalt). Iar ideea nu a mers. Așa că am să le uit. Încerc să iau totul în considerare, astfel încât anul viitor nu va repeta greșelile.
Este important să se observe adâncimea de plantare lalea. Cu experiență la prima mână modul în care adâncimea de plantare afectează dezvoltarea becurilor. le planta fin (la o adâncime de 12-15 cm), iar becul oferă mulți copii. doraschivat de contabilitate. La urma urmei, nu toate infloresc in primul an. Da, și flori mari. Chiar dacă nu este de așteptat floare. Dar atunci, când el este cultivat tot acest „detaliu“, veți obține o întreagă peluză de lalele singur soi. Cu plantarea mai adâncă (aproximativ 20 cm) creste bulb mare frumos. Doar o plăcere să se uite! Și infloreste forme bine și flori mari. Și, bineînțeles, aici este important să se cunoască caracteristicile soiurilor, în măsura în care el este înclinat să se înmulțească, formarea filialelor bulblets.
Lalele întotdeauna am plantat în coșuri de plastic speciale sau containere pentru bulboase. Este foarte convenabil. Este ușor de a planta, sapa chiar mai ușor. Salvat copii. Deci, nu bloca floare „căi greșite“ lalele „de culoare greșit“, care apar dintr-o dată în cazul în care vă așteptați mai puțin. În plus, este posibil să crească Babe sub o supraveghere atentă. Nu cred, în cazul în care se spune că un astfel de coș protejează becul de a fi deteriorate de soareci. Ei bine, în cazul în care o rozătoare să urce, până în prezent toate ceapa nu mânca, ieși din ea nu va fi. Dar, folosind soareci agent hidrofug (unguent Vishnevsky), nu vă faceți griji. În aceste recipiente, stoca becurile în vara: soiul nu este încurcate. Numai nevoie pentru a pune într-un container de etichete cu numele soiului, să cunoască toamna, în cazul în care o instalație.
În plus, săparea container nu este încă terminată în creștere lalele de sezon, puteți să le lăsați „coc“ și un scaun pentru a ateriza pentru plante cu flori de vară. Încerc să dezgropa becuri în fiecare an. Deși acest proces este destul de consumatoare de timp, doar astfel încât să puteți vedea momentul înfrângerii bolilor lor fungice, tratarea bulbii afectate, precum și țara în care acestea cresc, astfel încât să nu se răspândească infecția. Uscate în momentul în care becurile stocate în timpul verii într-o zonă caldă, bine ventilat, apoi floare minunată.
Aș dori să dau un sfat mai cultivator novice. Se întâmplă că regretăm banii și să cumpere unul soiuri diferite de bulbi, în speranța că vor multiplica în timp. Este mai bine să cumpere un 6-10 becuri de o varietate și le-au plantat ca un grup într-un pat de flori. Apoi, veți obține imediat un efect decorativ. La urma urmei, lalele face o impresie, atunci când în grădină o mulțime de ei. Se adaugă la colecția sa în fiecare an, va fi capabil să ofere o înflorire cu adevărat spectaculos.
- Specii de lalele
- Lalele albe
- Așa cum am picătură lalele
- Lalea mea
- Bulbi de lalele de plantare
- Flori timpurii - lalele
- Reproducerea de lalele
- De reproducție lalele mușchi
- Reproducție lalele olandeze
- Lalea
- Lalea - floare de primăvară!
- Lalele multiflora