Despre plantă Callistemon

miracol pierdut

Nume Callistemon (Callistemon) provine din două cuvinte grecești Kallos - «frumoasă» și stemon - «stamină“, adică stamine frumoase. Acesta este adesea numit - krasivotychinochnik: inflorescență, împânzit cu flori mici, similare cu perii pentru sticle de curățare, și în interior există numeroase stamine subțiri înalte. În timpul înfloririi spectacol foarte spectaculos!

Callistemon ... Ai auzit de această floare? Și numele extraordinarul, iar planta în sine să-l potrivească. Când cherenochek Callistemon a căzut în mâinile mele, eu nu am dat seama pe deplin ce o minune a naturii în mâinile mele. Colecția mea de culori, apoi a fost relativ mic, și cunoștințe despre cultivarea corectă a Callistemon încă nu am avut.

Cherenochek, stimulatori de înrădăcinare sub formă de pulbere, în condiții de siguranță inradacinata turba amestecat cu nisip (în teplichke), dar apoi, după un timp, floarea a devenit oarecum ofilesc și în cele din urmă a dispărut. Apoi am fost foarte supărat. Timpul a trecut, și o dată copiii mei au venit din vacanță și a adus fotografii de plante uimitor de frumoase, care mi-au amintit de vechea poveste a Callistemon.

Da, era aceeași plantă, dar nu este doar în creștere într-un ghiveci de flori, și in vivo, și este un copac înalt, presărată cu flori roșii-perie. Ochii nu se rupe! Acum, regret că, odată ce a fost capabil de a păstra această minune naturală ... Cum Callistemon a fost confortabil în habitatul lor natural, în cazul în care ea însăși în toată splendoarea sa arătat. suficientă lumină, astfel încât buchetelele sunt luminoase și mari. Umezeala plus o iarnă rece, de asemenea, joacă un rol important în Bloom luxuriantă. Tu doar minuna la aceste flori luminoase, cu numeroase puncte spumante de polen pe fire lungi de stamine roșu și galben! Acesta este motivul pentru care se numește krasnotychinnikom. Acest miracol poate scoate în evidență pe pervaz noastră cu tine! În patria lor Callistemon crește ca arbust sau arbore de până la 15 m înălțime, ea aparține familiei mirt. Și dacă ai freca o bucată de Callistemon în mâinile sale, apoi a simțit un miros plăcut de mirt. În plus, frunzele plantelor emit volatile și reduce astfel riscul de raceala.

În Australia, Callistemon apreciat pentru un lemn masiv foarte de înaltă calitate. Și frumusețea, și bun! Înflorire Callistemon de vară, în iunie sau iulie.

Este suficient de plante nerpihotlivoe: tot ce are nevoie - este o lumină puternică, udare abundenta din primăvară până în toamnă, iarnă rece, nuiele de primăvară de tăiere pentru a forma o coroană magnific, dar o stațiune de vară pe balcon sau în grădină. Acum știu cum să vă rugăm să Callistemon, dar numai cherenochek lui nu a căzut în mâinile mele! Îmi pare foarte rău că am pierdut această plantă nepretențioasă, dar destul de rar și eficient. Nu ratați, și voi, dragi florării, s-ar putea găsi te în această minuna extraordinară la numele minunat Callistemon.

Olga Vilenovna malarie. Dneprodzerjinsk. Potrivit revistei Îmi place flori.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

ProSadGuru.com
Casă Grădinărit Flori Plante Îngrijire Desen Animale Piese rețete Foto și video Miscelaneu