Plante mirt mirt mirt în îngrijire la domiciliu, cultivare, întreținere, reproducerea

Mirt (din experiența personală)

(Bazat pe revista „Îmi place flori“, 2013)

Interesant, prima fabrica din casa a apărut în scopul mercenarilor - de dragul sănătății, sau, în continuare, pentru confortul și frumusețea? Cu toate acestea, ajunge la adevăr, nu are nici un sens. La urma urmei, ce fel de flori pentru a lua - un depozit de vindecare și un model unic de perfecțiune. Nu este pentru corp, pentru suflet.

În mijlocul iernii, am decis să scrie parfumul divin și proprietățile medicinale ale copacilor mirt minunate. Într-un fel accidental aflat că mirt, subliniind volatile distruge boala cauzatoare de microbi, și imediat a vrut să-l aibă acasă.

Sa dovedit, nu o dată, a fost greșit în ignoranță, dar pentru mulți ani întreaga familie este fericit și mândru de copaci noastre mirt. În plus, ei - nu numai decorațiuni interioare elegante, dar, de asemenea, medicii noștri fideli.

Din păcate, am ajuns la concluzia că mirt - un vizitator rar la ferestre, chiar și grădinari cu experiență. Poate din cauza credinței predominante despre cerințele sporite ale plantei. Dar experiența mea este că dificultățile nu sunt atât de mult - doar un pic mai multă atenție, dragoste și, desigur, cunoașterea caracterului și a preferințelor sale.

Unul dintre avantajele mirt - longevitatea. cu greu El trebuie să fie actualizat - o dată stabilit în casă, planta nu este doar o lungă perioadă de timp și păstreze decor frumos, dar, de asemenea, să devină un prim ajutor esențial și acasă trusa de prim ajutor.

Puțină lumină și fără mofturi!

Deci, la afaceri. Asta în primul rând trebuie să știți mirt iubește lumina, dar este, de asemenea, costum ușor de penumbră. Dar fără aer proaspăt el a avut un timp de greu. Prin urmare, toate lunile mai calde, el trăiește pe stradă, în curte. Dar aranja astfel încât soarele fierbinte nu este prea supărat, pritenyayut dacă este necesar.

încărcați- îngrășăminte organice minerale și o dată pe lună de la martie-noiembrie alternativ. Am udat doar cu o apă moale, bine apărat (dacă este posibil, să încerce să colecteze apa de ploaie).

Înot în apă caldă, în vara doar nevoie! Myrtle transformat negrăit după tratarea apei. Dar chiar și un sol de uscare scurt, nu este de dorit - copac începe să scadă frunze, crengi ofilesc, iar în cazul în care se întâmplă în mod regulat peresushka, planta poate chiar muri.

în timpul iernii generația mai în vârstă mirt mei preferă să se relaxeze într-o cameră rece, la o temperatură nu mai mare de 8-12 °. Acest hibernare rece - un angajament de înflorire abundentă și continuă. În acest caz, reduc udare, nu spray sau fertiliza.

Dar copacii tineri care pleacă într-o casă pe pervazul ferestrei luminoase, udarea nu este redusă, de multe ori pulverizate, o baie sub un duș cald.

Este important de știut că, în timpul iernii, când conținutul oricărei mirt pierde o parte din frunze.

Nu vă fie frică și nu a lovit alarma - în primăvară, acesta devine verde din nou.

Tunsoare? La cerere!

Am spus deja că mirt nu este deosebit nevoie de întinerire, dar încă organizează periodic pentru el tăiat conturată - o formă de voință. El o duce mare, dar fă-o mai devreme în primăvară, de îndată ce planta va trezi și va primi în curs în creștere.

Mai târziu, tăierea va afecta calendarul de înflorire, și după tăieturi frecvente, planta nu poate inflori. Young mirt este, în general, mai bine să nu taie și prindeți înapoi doar pentru a menține în formă.

Cu toate acestea, este important să se știe că mirt nu-i place vase mari. Prin urmare, nu cu schimbări în grabă, manipulate într-o cantitate puțin mai mare, nu încastrat tulpină bază. Plantele tinere sunt transplantate în fiecare primăvară și adulți - la fiecare doi ani, dar asigurați-vă că pentru a înlocui stratul superior al pământului un nou an. Ia nutrienți din sol, respirabil, cu adaos de teren moale.

multiplica primăvara și vara mirt după coafură tratamente. pe butași rămurele sunt 6-10 cm lungime. plantat în substratul lor liber, cu adaos de ace putrezite, și, uneori, pur și simplu a pus în apă. În ambele cazuri, butașii la rădăcină mai bine, le acoperă cu folie, nu uita din când în când să-l eliminați - pentru irigare, pulverizare și ventilație. Cele mai ușor butași sunt înrădăcinate într-o locație luminos, soare, dar nu la o temperatură de 18-20 °. Butasii la începutul toamnei tinerii arbuști să înflorească cu flori rare. Dar, dacă crește un copac din semințe, primele flori apar nu mai devreme de cinci ani.

Cu grijă corespunzătoare flori de mirt mulțumit toată vara până toamna târziu - este o priveliște uimitoare. ramuri pufoase complet acoperite cu alb-zăpadă flori zână. mirtul doar îngropat într-un covor de flori parfumate. Ele nu sunt mari, dar din cauza numeroaselor stamine de aur fermecător. Florile sunt ținute pentru mult timp și, dușurile, covor partea de jos a saltelei moale oală.

Dar, înainte de asta, briza mangaie ușor crengi, insecte poleniza tsvetki- turma la parfum dulce - polenizează flori ... Și, în curând legat primele fructe de padure.

Zi de zi îngrășat verde mini bochonochki cum ar fi boabe de caprifoi. fructe de padure coapte albastru inchis mirt, dulce, cu un gust de ace de pin și de dafin. În toamna aceasta este în valoare întregul presărat cu ele - capete de flori, florile deja rare, ultima. In timpul iernii se coc pe deplin recolta, boabe de prindere pe ramuri.

Știu că unii încearcă să elimine fructe de padure, astfel încât să nu slăbească plantei și pentru a menține forțele pentru următoarea înflorire. Dar mirt ei nu fac, și nici o slăbiciune nu a observat.

Există o opinie: cu atât mai des să se uite la planta, cu atât mai bine crește. Dar cred că ideea este că tocmai la timp în timp pentru a vedea ce planta are nevoie de ajutor.

Chiar dacă primăvara și nu toate boabele sunt colectate, ele apoi cad ei înșiși, și explodează de plante după înflorire odihnă într-un loc răcoros.

Dar nuiele în timpul iernii cu greu da de creștere, astfel încât arcul este nevoie să le taie. Poate că, toate puterile plantei conferă coacerea fructelor, astfel încât creșterea energiei rămâne. Aici, probabil, totul despre îngrijirea. Deci, nu vă fie teamă să crească mirt în casa lui - nu ia multe necazuri, dar îndrăzniți și mulțumesc înflorire abundentă.

proprietăți de vindecare

Și dacă se întâmplă să fie în familie cineva este bolnav, am pus mirt în camera pacientului pentru a preveni răspândirea infecției. In plus, crengute tăiate de uscat și se adaugă la ceai. De asemenea, în fiecare an, se prepară o tinctură și ulei la Mirta. Aici sunt retetele mele.

elixir de sănătate

Iau frunze de mirt și se toarnă alcool într-un raport de 1: 5. Insist într-un loc întunecat săptămână. Dacă este necesar, luați dimineața și seara, timp de 15 minute. înainte de a mânca o jumătate de linguriță. Aceasta tinctura imbunatateste starea generala de sanatate si intareste sistemul imunitar. În toamna și iarna răcelile și gripa folosindu-l pentru a clăti și inhalare.

ulei de mirt

Frunzele de mirt sunt zdrobite și se toarnă încălzit într-o baie de apă cu floarea soarelui sau alt ulei vegetal și insista două săptămâni într-un loc întunecat. Ulei gata să se ocupe de orice răni și escoriații, pentru a lubrifia pielea mâinilor și feței, la rece, îngropat în nas.

BTW ..

Numeroase frunze mici de mirt umplute cu ulei esential are o aroma placuta, dar cel mai intens se publica flori. Volatile conținute în plantă, chiar diluare hundredfold nu își pierd capacitatea de a ucide boala cauzatoare de microbi. Un copac mirt de cinci ani dezinfecteaza aerul la o distanță de trei metri în jurul valorii de sine.

TA Zhizhina, Bryansk

Recent am aflat că bunul nostru vechi medicul Agave este capabil să absoarbă energia negativă. Și mai multe necazuri și scandaluri în casă, mai rău planta - este bolnav ... si infloreste. Dar am inflorit Agave! Cred că e bine. În valoare de aloe pe fereastra mea de sud-est, în creștere în amestec sol lumina de sol frunze și nisip în proporții egale, 1 udare la fiecare 1-2 săptămâni.

Și odată ce planta a înflorit, ar trebui într-adevăr dori să trăiască. Poate pentru că este mulțumită de faptul că acceptăm îngrijirea sa medicală? În timpul iernii, nu atunci când fructe este atât de mult suc de agave alimentat - o sursă de vitamine și o barieră pentru orice infecție.

Pentru a tăia suc, sau frunze suculente medii mai mici, învelitoarea de hârtie și a pus pe raftul de jos în frigider. Două săptămâni mai târziu, le-am sări printr-o mașină de tocat și stoarce sucul. Și de a folosi numai suc proaspăt, ca toate substanțele medicamentoase din acesta se evaporă în timp.

Când rece iau 50 g de miere, i se adaugă 1 lingura. l. suc de aloe si stoarce o lamaie. Toate sunt amestecate și sunt încălzite pentru a se dizolva mierea. medicament Tasty să ia 1 lingura. l. de trei ori pe zi.

TD. DSfDE-HKO. Dl Velgorod-Nistru, regiunea Odesa

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

ProSadGuru.com
Casă Grădinărit Flori Plante Îngrijire Desen Animale Piese rețete Foto și video Miscelaneu