Miracol sphagnum

Sphagnum (mușchi de turbă) de plante de mlaștină, aceasta este mușchi, din care se formează apoi turbă.

mușchi

Noi, în regiunea Nijni Novgorod, toate pădurile sunt turbării, astfel încât, știi, problemele cu achiziționarea acestui produs este un miracol că nu a apărut.

lemn

Când am aflat că acesta poate fi utilizat în floricultura, am citit o mulțime de materiale diferite și de-a dreptul uimit de informațiile care pot fi găsite.

El părea să nu aibă rădăcini ... Plantele cresc doar foarte strâns, sprijinindu-se reciproc, iar partea care se află pe partea de jos, otmiraya formă de turbă, care ne place să adăugați rastyuhi nostru.

Ce este turbă știu toți cultivatorii, grădinari și fermieri. Și ai știut că, chiar faci frecarea de alcool de la ea?

Deci, eu nu știu)))

Dar această digresiune ... dar continua)))

Video: Gloxinia înrădăcinare în mușchi, sphagnum mușchi! Super-efect!

mușchi uscat absoarbe o cantitate mare de apă. Am citit undeva că aproximativ 20 de ori greutatea proprie. Apropo, se pare - „sfagnos“ în greacă înseamnă „burete“.

Fotografiile sale nu au nici un mușchi. În toamna, atunci când tastați nu cred că acest lucru poate fi util (atunci, de fapt, nu a fost încă familiarizați cu site-ul nostru), iar rezerva strategică de uscat uscat până la ultimul transplant, astfel încât această krasotischu împrumutat de pe Internet.

mușchi

Sphagnum are o serie de proprietăți foarte importante: capacitatea de a absorbi umezeala foarte bine, ca el are o respirabilitate bună, chiar și mușchi umed foarte bine respirabil. Are antibacteriene, antiseptice și proprietăți antifungice sebe- imagina.

Se pare că a fost folosit ca pansamente, la fel de mult din secolul al 11-lea. Și într-o revistă despre sănătate, am citit că, datorită proprietăților anti-fungice și poate fi folosit pentru a combate bolile fungice ale pielii. De exemplu, pur și simplu pune într-un pic de pantofi de mușchi uscate în loc de branț, puteți scăpa de transpirație, și de a evita mirosurile neplăcute, și branț este moale, confortabil și să stea pe picior.

Și ce să spun despre ce se întâmplă la „sol“ mossy, ciuperci, afine, etc.

ciuperci

fructe de padure

boabă Și, desigur, vis cultivatorului this- MOX, mai ales leneș. De exemplu, dacă sunteți în vara departe de casă pentru o perioadă lungă de timp, puteți pune în ghivece de flori, din partea de sus, înmuiate în apă sphagnum. Acesta va da treptat umiditatea din sol și va permite plantele nu se ofilească. Mai ales în timpul iernii astfel încât este ușor să se mențină umiditatea necesară în jurul plantei, pur și simplu, umeziți mușchi într-o oală. Eu, de exemplu, toate rastyuhi dvs. acoperite în acest covor. La urma urmei, am toate ferestrele din apartament soare (toată ziua de coacere). O plantă miracol îi ajută mai puțin uscat, iar în caz de waterlogging absoarbe excesul de umiditate. Acest mușchi este superior umpluturi artificiale (perlită, argilă expandată etc.).

În plus, Sphagnum fin tocat am amestecat cu solul (în raport de 1: 1), sau un pic de cenușă de cărbune și amestecul finit este utilizat pentru plantarea de houseplants. Acest lucru permite țării să respire accesul aerului mai bun la rădăcini, bine dezleagă solului, acesta nu este kleknet să nu devină piatră, mai rămâne umed. În plus, sphagnum conține numai substanțe nutritive și oligoelemente benefice, care savurat toate florile mele.

mușchi

mușchi

mușchi

mușchi

În plus, mușchi sphagnum poate fi folosit pentru butași înrădăcinare de plante de interior, precum și unele tufe suburbane sau arbuști. Pentru susținerea, când plantarea butași sau copii lungi slabe, instabile. Sunt atât de înrădăcinare frunze de violete. Apoi, desigur, m-am dus la acest experiment din disperare, deoarece în acel moment am fost foarte mic pumn de pământ la vârful degetelor. L-am amesteca cu mușchi (care, știi, sa dovedit a fi de multe ori mai mult) și plantate la frunze. Foarte îngrijorat. Dar a trecut peste bine, nu numai că sunt toate înrădăcinate excelent, dar a dat așternut zdorovuschy!

Mai târziu, ea a citit o revistă care nu am fost și nu primul, care perpetuează astfel diverse butași și experimente arată că numărul de rădăcini în putrefacție cu această creștere semnificativ mai mică decât cu orice altă metodă. Și eu îl folosesc ca drinazha.

Nu uita despre proprietățile termoizolante de mușchi sphagnum uscat, mai ales în timpul iernii, când temperatura pe pervazul ferestrei poate fi semnificativ mai mici și proiecte posibile. Nu e de mirare că păsările construiesc cuiburile din ea, unul tânăr diferite vystelayut le vizuinile lor, iar oamenii sunt, de asemenea, folosite ca o sursă de încălzire, atunci când casa călăfătui, băi, și bunica mea în sat, dosih umplute cu perne mușchi, Ei bine, konesno ca întotdeauna pentru animale domestice, utilizate pentru lenjerie de pat.

Dar cel mai des folosite iubitorii de Sphagnum de orhidee și violete. Probabil ați văzut, chiar și în magazine de flori sphagnum mușchi se vinde în pachete mici. De ce, vă întreb? Vreau să citez o linie de la o ediție (versiune specială despre violete si orhidee.): „În primul rând, este în măsură să acidifică solul, și este o condiție necesară pentru cultivarea corespunzătoare a violete. Mediul mai acide, mai luminoasă și mai frumoasa este mărginită pe frunzele acestor plante. Orhideele au de asemenea rădăcini aeriene, prin care nu absorb umezeala din sol, alte plante, și din aer. Aceste rădăcini trebuie să fie umidificat în mod continuu, pentru ca la tropice, în cazul în care aceste flori cresc umiditate foarte mare. Dar cum se poate realiza acest lucru în apartamentul nostru oraș de obicei, atunci când umiditatea am mereu sub normal? În acest caz, rădăcinile de orhidee ensnared sau sunt acoperite cu mușchi Sphagnum proaspete, care este în mod constant stropite cu apă. Dacă ați recurs la această metodă, nu trebuie să fie de cinci ori pe zi, pentru a pulveriza rădăcinile de aer, suficient pentru a face acest lucru doar o singură dată. "

Aproape fiecare fialkovod se confruntă cu problema butași podgnivaniya. Și apoi vin la ajutor de Dr. sphagnum. Se taie putregaiul și a stropit tăiat carbonul activat poate fi pus în siguranță într-o plantă vie pierind mușchi feliată și plasat în condiții de seră. procentul de supraviețuire este de 90-95%.

Moss creează un mediu acid, și puternic pentru a nu crește aciditatea substratului atunci când este adăugat, este necesar să se limiteze adăugarea unui amestec de turbă, sau chiar l abandoneze.

Mama mea folosește sphagnum mușchi în grădină, pentru a acoperi plantele se tem de îngheț. Ea are foarte mulți trandafiri! Se păstrează perfect căldura și permite un trandafir, și alți elevi ei nu se congela în timpul iernii. Mai mult decât atât, după cum am scris deja, sphagnum dă astfel de minerale, cum ar fi turba, care este un excelent fertilizator.

Am fiecare excursie în pădure aduna. Pe lângă curs de iarnă. Eu iau tot drumul de la partea de jos la foarte sus și se strânge în pachet. La domiciliu, dacă este necesar, stoarce, dar în ultimul timp el a colectat în toamnă, și așa a fost aproape uscat. Sushil pe balcon, briza și după ce sa uscat solnyshke.Polnostyu pliat în pachete ( „balize“) și stocate pe balcon. Și, după cum este necesar am luat suma dorită. Asta e toată înțelepciunea.

Nekotrye pravdo l-au sfătuit să nu să se usuce până la sfârșitul anului. Se spune că este mai oportun să-l folosească în viață. De exemplu, pe jumătate uscat, și apoi plasat într-o pungă și într-un loc răcoros, acesta va rămâne în viață aproximativ trei luni. Sau chiar poate fi congelat, dacă este necesar. Dar toată lumea alege modul în care aceasta este mai convenabil și mai bine.

Sunt la pregătirea solului, pentru a evita tot felul de surprize sub forma de diverse daunatori, insecte, tarakashek (teren este din pădure), după o masă de amestecare cu mușchi și alte componente, precum și mulți dintre noi a pus totul în cuptorul cu microunde, minute 5. este posibil să-l trateze separat, de exemplu, Decis sau ceva pe similaritatea, sau pentru a umple timp de 3-5 minute. apă clocotită, este încă o dată, după cum preferați.

Dar, în ciuda tuturor calitatile minunate de mușchi, dar nu uitați să se hrănească rastyuhi ta.

mușchi

Ei bine, acum știi (care nu știu sau nu știu foarte mult), că proprietățile Sphagnum sunt cu adevărat unice, iar planta, în general, nu este rar, astfel încât data viitoare, mersul pe jos în pădure, asigurați-vă că pentru a intra pentru mine unele cantitatea de mușchi, aduce acasă și uscat. Vei gasi cu siguranta o utilizare pentru ea.

Video: mușchi Forest pentru orhidee. Compara cu sphagnum din ambalaj

Mult noroc pentru toată lumea !!! Și vă mulțumesc pentru atenție !!! Nyurasha ta.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

ProSadGuru.com
Casă Grădinărit Flori Plante Îngrijire Desen Animale Piese rețete Foto și video Miscelaneu