Chlorophytum: proprietăți utile floare mai curat

Multe plante de apartament perfect obișnuiți cu condițiile de apartamente urbane moderne. Utilizarea lor poate fi evaluată în mod diferit. Unele plante sunt cunoscute pentru proprietățile de vindecare puternice și poate înlocui chiar piept medicament - este aloe, kalanchoe, muscata, etc. Recordul pentru efectele benefice ale chlorophytum este considerat, proprietățile benefice ale acestuia este înnobilator aer.

Acest aspirator de plante, care purifica aerul în încăperi diferite de mobilier formaldehidă și emisiile de fenol. Locuitor de origine poate fi numit un adevărat prieten și tovarăș credincios al omului.

Chlorophytum este acasa, la regiunile tropicale ale Africii. Aceasta planta a fost adus la noi din Marea Britanie. Ce altceva este bun această frumusețe? El este în creștere foarte rapid, are frunze lungi sunt de culoare verde cu dungi albe de până la 40 cm, acestea sunt colectate în rozetă densă. Chlorophytum de primăvară lăstari apar cu flori mici albe.

De la crestată dalmată

Astăzi, cele mai populare chlorophytum de flori de interior luate în considerare. Lui numeroase feluri. Dar cele mai multe decorative luate în considerare doar trei:

  • Chlorophytum portocaliu

    Chlorophytum portocaliu

    Crested arata Dusters pufoase frunze moi lungi cu dungi albe. Când vine vorba de boom-ul floare cu flori mici albe. Mai mult, ei, de asemenea, se transformă în panicles. Dacă nu doriți să propaga planta, este cel mai bine să taie copiii, în caz contrar ei vor lua puterea de floare.

  • Chlorophytum ondulat ca o glugă, lasă doar buclat-l agățat în jurul oală.
  • Chlorophytum Orange (marmeladă sau aripi) nu este destul de similar cu rudele sale. Lasă la bază și conice la vârful și au o culoare verde închis. semințe de plante propagate.

De la umiditate înainte de transplant

plante de interior Chlorophytum creste bine in glafuri de est sau de vest. O puteți plasa pe partea de nord, dar din lipsa de frunze de lumină poate dispărea ca urmare a care și-a pierdut toată frumusețea decorativă. plantă fotofil dar dureros se referă la lumina directă a soarelui.

In timpul verii temperatura adecvata la +21 grade. În zilele calde, acesta poate fi, de asemenea, pus într-o verandă sau balcon. În timpul iernii, temperatura este lăsată la cel puțin 10 grade. Chlorophytum, la fel ca multe plante de apartament nu le place proiecte.

Udarea este necesară o dată în 3-4 zile de primăvară până în toamnă. Solul trebuie sa fie mereu umed, dar nu ud. În timpul iernii, planta hidrata suficient de o dată pe săptămână.

În primăvara și vara chlorophytum au nevoie pentru a pulveriza sau un duș cald face. Acest lucru ajută planta pentru a scăpa de mizerie și praf. În cazul în care flori de iarnă se află lângă o baterie fierbinte, trebuie să-l spray-o dată pe zi.

transplant de primăvară efectua favorabil. compoziția solului pentru transplant: 1 parte nisip, 1 parte humus și sol frunze, două bucăți de gazon teren. rol de drenaj efectuează argilă expandată, așezată pe fundul oalei. filiale propagate plante tinere. În cazul unei reproduceri cu aripi chlorophytum se produce semințe.

Dar, de asemenea, nu se va face aici fără probleme. Frunzele plantei poate fi palid, se estompeze sau mai întunecată. Acest lucru sugerează o lipsă de iluminat și nevoia de fertilizare. În cazul în care aerul este prea uscat, vârfurile frunzelor pot dobândi o culoare maro. Atunci când irigarea excesivă nu pot apărea numai pete pe frunze, dar, de asemenea, începe putrezire la baza socket.

Ce se întâmplă dacă nu Chlorophytum floare? Poate că nu are suficient spațiu. Apoi, trebuie doar să modificați potul. Uneori aceste plante scară apar insecte. Pentru a le elimina este suficientă pentru a spăla frunzele cu apă și săpun.curat flori

Proprietăți utile de chlorophytum inepuizabile. Multi au o buruiană ia în considerare, dar nu toate, sugerează cât de util este pentru spații. Este dovedit faptul că planta absoarbe pe zi până la aproximativ 80% din microorganisme dăunătoare. floare interioară Chlorophytum bine Mouldy distruge fungii, subliniind substanta care este un efect dăunător asupra paraziților.

O plantă pe zi curăță aerul de pe o suprafață de 6 metri pătrați. Chlorophytum cu abur puteți înlocui purificator de aer, chiar scump.

O altă caracteristică utilă a plantei este considerată a fi de hidratare. Din moment ce provine din subtropicale și crește aproape de apă, se poate acumula umezeala. Dacă Chlorophytum udat abundent, apoi cu mirosurile dulci ale acestuia vor fi eliberate în aer și umiditate. Prin urmare, pentru persoanele care suferă de tot felul de boli pulmonare, este util să se înconjoare cu astfel de culori. Iar atunci când este adăugat într-un vas de carbon activat, separarea umidității va crește.

Următoarele proprietăți ale considerabile - este abilitatea de a se acumula în substanțe nocive în sine: monoxid de carbon, acetonă, benzen, azot, amoniac și formaldehidă. Acest experți de flori recomanda pentru a plasa bucătărie, deoarece ocupantul este capabil de a elimina monoxid de carbon, care sunt intens emise în timpul funcționării sobei de gaz.

Chlorophytum buclat

Chlorophytum buclat

Chlorophytum particularitate este că mai poluat aerul, cu atât mai bine și mai repede crește. Plante cu mare viteză absoarbe gazele nocive. Un aer curat - cheia pentru sănătatea umană. Dacă suferiți de dureri de cap, astm si alte boli, ar trebui să utilizați remedii populare. Unul dintre universal - tinctura Lilac pe vodca, ajută la vindecarea gât, dureri articulare, traumatisme.

Aceasta planta unic, cu proprietățile sale utile este necesară în casele în care oamenii suferă de boli alergice și respiratorii, precum și celor care trăiesc în apropierea carosabilului, precum și în zonele industriale.

Nu lăsați fără o atenție și astfel de flori ca Dracaena, limba și Teschin gerbera. Medicii cred că acest lucru este un agent de curățare excelent pentru orice apartament. Despre ei am pus video de mai sus.

De ce Chlorophytum plac pisicile?

Spre deosebire de populare în rândul grădinari novice cred, Chlorophytum complet non-toxic pentru pisici. De ce animalele de companie în mod constant mănâncă aceasta planta? Răspunsul este simplu, de fapt.

Toate plantele au subliniat frunze, pisica mananca alimente ca antiemetic pentru a scăpa de smocuri de păr nedorite, care înfunda ei mic stomac. Este clar că acest lucru nu este vă așteptați. Practica arată că pentru a proteja floare de defoliere ajută doar însămânțarea specială „iarba pisicii“.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

ProSadGuru.com
Casă Grădinărit Flori Plante Îngrijire Desen Animale Piese rețete Foto și video Miscelaneu