Cum de a colecta, măceș uscat si pune la cale?

Plante pentru o lungă perioadă de timp pentru a ajuta persoana de a restabili și menține sănătatea. Am folosit multe dintre ele în medicina tradițională și în prezent. O astfel de plantă este trandafirul, dintre care proprietățile benefice au fost cunoscute de foarte mult timp. aplicabil Cyclamen - flori, capabil de a vindeca rinita cronica si sinuzita. Sunt preferați de asemenea kalanchoe, aloe, și multe alte plante aromatice, cultivate acasă și în grădină.

macese proprietăți utile

medicul indispensabil

Fructele și rădăcinile de trandafir sălbatic sunt utilizate pentru prevenirea sau tratamentul diferitelor boli. Când a fost întrebat, ceea ce este util măceșe, puteți face o listă lungă, care va include:

  • anemie, probleme cu inima, davleniem- sânge
  • probleme digestive, scăderea secreției de zheludke-
  • hemoragii uterine, precum și a altor boli ale organelor genitale feminine de punere în aplicare
  • epuizare, avitaminoz-
  • probleme cu parul, pielea.

Ca orice alt medicament pentru utilizare nu este recomandată în unele cazuri.

Contraindicațiile decocturi și infuzii de utilizare

Măceșe, proprietăți utile și contraindicații pentru admiterea care determină medicul curant, - un caz unic, dar noi trebuie să-l ia ușor. Această regulă nu se aplică numai infuzii și decocturi, dar, de asemenea, preparate cosmetice.

Problema este că, fructe de padure sunt o mulțime de acid ascorbic. Este contraindicat la cei care suferă de ulcer sau gastrită, ridicate în aciditate. Prin urmare, înainte de a utiliza fondurile pe baza de fructe sau de rădăcini trebuie să se consulte cu experți.

Video: De ce i-am dat pe ceai și cafea?

Există un punct negativ. Faptul că sucul sau bulion, nu este la fel de util pentru smalțul dinților, așa că trebuie de fiecare dată după utilizare pentru clătirea rot.Nelzya utiliza instrumentul și cei care suferă de tromboflebită sau predispuse la aceasta boala. Trebuie luate precauții speciale bulioane și infuzie de boli de inima, probleme ale tensiunii arteriale, tulburări ale ficatului.

Și știi cum să fiarbă dreptul de fructe?

Măceș, proprietăți medicinale care sunt destul de largi, de multe ori preparată. Dar dacă sunteți în măsură să fiarbă un drept băutură medicinală? Nimic complicat aici, dar încă mai trebuie să respecte anumite condiții.

În total există două modalități de fabricare a berii, care permite de a păstra unicitatea tuturor vitaminelor. Primul este că trebuie să ia întreaga boabe și puneți-le pentru perfuzie în termos normale. Proporțiile sunt luate după cum urmează: doi pumni de o jumătate de litru de apă clocotită. Fructele de padure sunt umplute cu apă clocotită și apoi păstrate timp de aproximativ 7-8 ore. Dupa masa se trece prin tifon sau sită, se adaugă la linguriță zahăr lichid.A doua metodă este un pic mai complicat, deși, și efectul pe care îl oferă mai mult. Măceșe, beneficii și daune de care depind de faptul dacă există o intoleranță la fructe de padure, este necesar să se pre-pisa. Mai bine pentru a elimina firele de păr. Pentru măcinarea este necesar să se utilizeze o mașină de tocat convențional, să iasă toate semințele într-un procent mare de vitamine. Apoi masa este umplut cu apă (suficient pentru 300 ml), a pus pe foc și preparată în jur de 15 minute. În continuare, este necesar să se scurgă băutura, după care este gata de utilizare.

Măceșe, proprietăți medicinale (contraindicatii), care depind de mai multe circumstanțe, este necesar să se bea în fiecare zi, timp de două sau de trei ori. Utilizați este recomandat să mănânce, suficient pentru o jumătate de pahar. În ceea ce privește contraindicațiile, atunci trebuie să fim foarte atenți. Bea supa nu poate fi prea lung, plus este necesar să se ia în considerare dacă există o intoleranță individuală.

Cum de a colecta și fructe uscate?

Măceșe poate fi sălbatic sau grădină. Pentru colectarea și uscarea poate fi orice specie, dar este recomandat să acorde prioritate la școală, fructe de mare. Cel mai bine este de a folosi fructele plantei, care este cultivat în grădină pe teren. Nu le poate colecta din arbuștii care în apropierea autostrăzi, fabrici, zone ecologice nefavorabile aglomerate.

măceșul, proprietățile care sunt foarte valoroase, ar trebui să înceapă să colecteze în septembrie sau octombrie, în acest moment există o acumulare maximă de vitamine și alte elemente nutritive. Primul îngheț distruge complet vitaminele C, de exemplu, colecția va fi pur și simplu inutil.

fructe de padure coapte sunt luminoase de culoare roșie, ele sunt moi. Dar de uscare este necesar să se ia un pic maturată, cu o suprafață mată. Receptacul și pleava în colecția sunt stocate, vă permite să reducă la minimum pierderea de vitamina C în timpul uscării. măceș beneficiază în mare măsură depinde tocmai de siguranța de vitamine, de aceea este recomandat să urmeze exact toate cerințele pentru colectarea și uscarea ulterioară.

beneficii Rosa canina

vindecare fructe de padure

Metode de uscare utilizate de câteva. Unii recomanda să-l facă pe un gaz obișnuit sau în cuptoare speciale. Alții cred că cea mai bună metodă este să se usuce pe masă. Dacă există o casă de țară, un loc de uscare pot fi aranjate în pod, doar răspândit de fructe de padure pe podea cu un strat subțire sau lângă sobă. Dar, orice metodă folosită are argumente pro și contra. Trebuie să vă asigurați că colecția dvs. nu putrezeste, iar timpul de procesare poate rezista până la pregătire completă.

Cea mai optimă și cea mai simplă este o metodă de uscare într-un cuptor. Fructe de padure pot fi trimise înapoi imediat după colectare, procedura nu poate fi amânată pentru o săptămână sau două. Ca urmare, o cantitate mai mare de vitamina C din fructe va rămâne. Uscarea în sine este următoarea:

  • fructele sunt în mișcare, deteriorate trebuie imediat ubrat-
  • fructe de pădure sunt așezate pe un palet, este mai bine să utilizați un sito- de metal
  • mai întâi temperatura ajunge la 40 de grade, apoi, treptat, până la 60 de ani.

Video: Cum să se usuce în cuptor macese ceai vitamina Bea

Ușa cuptorului trebuie să fie întredeschis, de ardere nu poate fi tolerată. Timpul total al acestei proceduri este redus la 8-10 ore, nu ar trebui să fie păstrate mai mult timp. După uscare este de peste, trebuie să se toarnă fructe într-o cutie de lemn, închideți-l strâns pentru a alinia umiditate. Această „transpirație“ se efectuează în decurs de 2-3 zile. În continuare, fructele pot fi folosite în alte scopuri.

Măceșe pot fi utilizate nu numai pentru a prepara băuturi delicioase și foarte util, dar, de asemenea, în produsele cosmetice. fructe folosit, trandafir sălbatic rădăcină, proprietăți medicinale care fac posibilă depășirea unui număr de boli, inclusiv răceli și îmbătrânirea pielii. Pentru a utiliza măceș în scopul propus, trebuie să colecteze și uscate în mod corespunzător. Făcând acest lucru necesită o strictă conformitate cu recomandările, deoarece în caz contrar, conținutul de vitamina C și alte substanțe vor fi reduse la minimum.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

ProSadGuru.com
Casă Grădinărit Flori Plante Îngrijire Desen Animale Piese rețete Foto și video Miscelaneu