Neoregelia

neoregelia

Familia de Bromelii. Locul de nastere al Braziliei. Cursa are între 40 și 80 de specii, ceea ce duce stilul de viață epifite. Plantele acaulescent formeaza o rozeta larga de frunze. Sami frunze forma în linii mari remnevidnoy, cu margini zimțate. În timpul înfloririi, frunze apicale din jurul buchețelele ia viu colorat, rosu, violet, portocaliu. Inflorescență racemose, cu multe flori, a cărui corolă este complexă și / sau topit într-un tub, îndoit la vârfurile celor trei lobi.

O plantă destul de comună, care este apreciat pentru iubitorii de frumusete sale bromeliad frunze. Neoregelia se extinde foarte mult în lățime, și, prin urmare, necesită o mulțime de spațiu, cel mai bine este să-l loc pe un stand separat în apropierea unei ferestre. neoregelia Mai ales frumos Carolina Neoregelia carolinae. Frunzele sale sunt de 40 cm lungime și 5 cm în lățime, au o bandă galben deschis de-a lungul marginii orificiului de evacuare foaie în centru este colorat flori roșu și albastru carmin ei. Trebuie să spun că roșește de ieșire din mijloc chiar înainte de neoregelia cu flori. Trebuie remarcat faptul că neoregelia nu planta destul de capricioasă pentru cultivarea în interior și tolereaza numai aer uscat.

neoregelia

Neoregelia - ingrijire si cultivare

temperatură

Necesită vară obișnuită a camerei aproximativ 22-25 ° C în timpul iernii, rece 16-20 ° C, temperatura minimă de iarnă + 13 ° C

iluminat

Care necesită lumină Neoregelia, ea are nevoie de iluminare bună, cu protecție de la lumina directă a soarelui în timpul verii în timpul cel mai fierbinte moment al zilei (de la 11 până la 15 ore). Cel mai bun loc în imediata apropiere a ferestrei de sud sau pe un pervaz de est sau vest. Mai ales în timpul iernii au nevoie de o cameră luminoasă. Neoregelia adesea plasate pe pervazul ferestrei și a pus-o pe masă, noptiera, raft, în general, departe de sursa de lumină naturală, astfel încât furnizează lămpi suplimentare de iluminat fluorescente.

Udarea și umiditate

Ca toate bromelide, neoregelia turnat direct in rozeta de frunze. Apa ar trebui să fie întotdeauna bine apărat, fie la temperatura camerei. În primăvara și vara apa din rozeta de frunze ar trebui să fie amplasate întotdeauna, care este actualizat cel puțin o dată pe lună, cel târziu. Atunci când conținutul de plante în timpul iernii, la o temperatură sub 17 ° C și adăpate în sol mai bine și să nu lase apa în recipient, sau se pot dezvolta infecții fungice sau bacteriene. Udarea la acest moderat, numai atunci când solul se usuca aproape complet.

Neoregelia cum ar fi pulverizarea regulată, ceea ce este necesar în cazul în care planta este prea cald cameră (cu încălzire centrală în timpul iernii).

îngrășăminte

Din mai până în august, îngrășăminte fertilizare o dată pe lună, și îngrășământ este diluat cu apă pentru irigații și a turnat în priză. Fertilizant este folosit în special pentru bromelide, orhidee. Puteți utiliza îngrășământ pentru plante de apartament obișnuite, dar luate la o doză de trei ori mai mică decât pentru alte plante.

transplant

planta-mamă moare după înflorire, dar progeniturile plantat într-un amestec de sol format din 1 parte sod lumina teren, frunze 1 parte, 1 parte turba si 1 parte humus, cu nisip. Puteți utiliza amestecul de sol de cumpărare pentru orhidee. Capacitatea de plantare nu trebuie să fie prea adânc, este mai bine să utilizați un boluri largi.

reproducerelăstari laterale, care sunt tăiate după ce cresc înapoi rădăcinile lor. Doar semințe care sunt semănate în sol (amestec de nisip și jumătate din frunză) înmulțite.

Ktati

Neoregelia, la fel ca și alte Bromelii pot fi înmulțite prin semințe, dacă le aveți, desigur, puteți cumpăra (în magazinele de vânzare cu amănuntul de semințe convenționale Bromelii nu găsesc).

Semințele sunt semănate într-un amestec de frunză și mușchi Sphagnum în părți egale. Pământul sterilizat într-un cuptor cu microunde sau vărsat o soluție puternică de permanganat de potasiu. Vas cu semințe puse într-un loc cald la 24-25 ° C, umeziți periodic substratul și asigurați-vă că pentru a ventila, pentru a evita o posibilă degradare.

Rata de germinație este de aproximativ 2-3 săptămâni. Când răsaduri cresc suficient, sunt așezați în ghivece de sistem rădăcină proporționale (cu o marjă mică) într-un amestec de humus, foaie de sol (sau turbă) și dezintegrant (vermiculit, nisip, scoarta de pin, chips-uri de nucă de cocos). Inflorirea poate fi de așteptat, atunci când plantele ajung la 3-4 ani.

dăunători neoregelia

scară Bromelii Jose - similar cu pete maro deschis, lente a dăunătorilor au o placă maro și agățându-se de suprafața frunzelor suge seva celulei, frunzele afectate se îngălbenesc și usca.
măsuri de control. Pentru a începe, încercați să ștergeți frunzele de pe ambele părți ale frunzelor cu un burete înmuiat în spirt sau o soluție de săpun. Dacă acest lucru nu ajută, atunci se poate turna soluția și ștergeți frunzele Akhtar.

mealybug - cum ar fi bucăți de bumbac alb, în ​​baza frunzelor, uneori, direct pe un vârf. Daune frunze, și secrețiile sale stabilește ciuperca sooty. Plantele sunt pipernicit, frunzele se ingalbenesc, în cazul în care nu se iau măsuri, se poate muri.
măsuri de control. Burete cu săpun sau alcool șterge toate frunzele de pe ambele părți. Îndepărtați dăunătorilor cu un tampon de vată înmuiat în alcool. In cazurile severe tratate plase (aktellik, Akhtar, konfidor).

acarian - pe frunze apar pete pinholes formă neregulată pal sunt uneori vizibile pe lumenul foaie. Treptat, frunzele se îngălbenească și să moară.
măsuri de control. Creșterea gradului de umiditate în jurul plantelor, se spală planta cu un burete în soluții de săpun brevetate (săpun verde sau zooșamponi) și se lasă timp de 5 minute, apoi se clătește cu apă caldă. În cazurile severe, să se ocupe de acaricid.

Aflați mai multe despre boli și dăunători


Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

ProSadGuru.com
Casă Grădinărit Flori Plante Îngrijire Desen Animale Piese rețete Foto și video Miscelaneu