Cultivarea răsadurilor puternice și călite de tomate

Video: 7 Legi în creștere răsaduri SUPER. Robuste și de răsaduri puternice !!!

Cultivarea răsaduri de roșii nu funcționează întotdeauna în mod eficient. Începătorii există anumite dificultăți, erori triviale nu dau o recoltă bogată și se bucură de propriile lor succese. De multe ori, gradinari novice în această și sfârșesc referindu-se la sol rău, verile sterpe și lipsa de ploi frecvente. Ar trebui să vă asigur că o recoltă bună de tomate pot fi produse în fiecare an, indiferent de capriciile vremii. Și trebuie să începem cu răsaduri drept de plantare. În același timp, puteți aranja cultivarea petunii din semințe de, begonii, coleus, bulbi si alte flori de grădină.

Cuprins:

 1. Care ar trebui să fie sol pentru plantarea semințelor?
 2. Cum să se pregătească semințele și când să le planta?
 3. Cum să planteze răsaduri cu o scufundare ulterioară fără ea?
 4. Cât de des să se hrănească răsaduri?

Pentru mulți, nu este un secret faptul că roșiile pe calitățile aromatizante ocupă o poziție de lider printre multe culturi de legume. Ele ajuta la imbunatatirea sistemului digestiv, pentru a scapa de anemie, normalizează metabolismul. Recomandat pentru a mânca legume proaspete, în salate, îmbrăcat cu ulei de măsline sau de legume.

Care ar trebui să fie sol pentru plantarea semințelor?

cultivarea tomate

tomate delicioase și sănătoase

Cum să crească răsaduri de roșii și o rezistență puternică la boli? Ar trebui să înceapă cu pregătirea solului. grădinari cu experiență recomanda din toamnă pentru a pregăti cantitatea necesară de terenuri SOD, nisip de râu, turbă, cenușă de lemn și compost imatur. Dacă nu reușiți să se pregătească de compost, acesta poate fi înlocuit cu humus din rumeguș fin, frunze, gunoi de grajd de pui în părți egale.

Este recomandabil să se pregătească ierburi verzi tocate. Ea a umplut nylon 1/3 saci și trimis într-un loc cald pentru maturare. Până în momentul plantării recoltate de amestec pe bază de plante ar face un compost excelent cu umiditate optimă.

cenușă de lemn se poate face numai in toamna la primavara, ea a avut timp să fie neutralizat, și rădăcinile de răsaduri nu s-au ars. Dacă ea a uitat să adauge, că în primăvară, putem restricționa un extras din cenusa (1 pahar o găleată). Este nevoie de infuzie inainte umidificarea filtrat prin 4 straturi de tifon.

Independent substrat pregătit au aburit primăvara înainte de plantare.

Acesta poate fi golit într-un recipient metalic, se toarnă apă fierbinte, pune în cuptor timp de o jumătate de oră și aprins. Această metodă nu este binevenită universal de horticultori, din cauza faptului că multe organisme sunt ucise. Agronomi recomanda o metodă mai ușoară - abur într-o baie de apă. Cum să se pregătească în mod corespunzător solul pentru plantare în acest fel?

Într-o găleată mare sau rezervor emailat galvanizat este plasat pe partea de jos a 1-2 cărămizi, turnat aproximativ 5-7 cm de apă. Solul vechi container de pre-holed este umplut 2/3, este pus într-o găleată sau rezervor de top închidere toate capacul mare și vaporizarea la foc mic timp de aproximativ 2 ore. Capacitatea poate fi înlocuită cu o pungă de țesătură și zăbrele, plasat deasupra nivelului apei de 5 cm. Astfel, solul a fost aburit timp de aproximativ 45 de minute.

În cazul în care solul potting nu este în măsură să se pregătească, este posibil să se pregătească solul pentru plantare cu propriile sale mâini din amestecul finit universal achiziționat în magazin. Se vinde deja aburit si tratat cu nematozi, deci înainte de plantare substrat este necesară pentru a revigora concentrat „Uh-bokashi“, care nu este dificil de a cumpăra în magazin. Sticla se concentrează până la 5 litri suficient de pochvosmesi. Toate componentele sunt amestecate bine în substratul pachet și ușor umezită, apoi polietilenă închis și pus într-un loc cald timp de câteva săptămâni.

răsaduri de roșii

creștere răsaduri

Pregătirea solului pentru plantarea de tomate pot fi organizate într-un mod mai simplu. Este suficient de cumpărare sol se amestecă cu nisip de râu în raport de 1: 1. De asemenea, substratul poate fi preparat cuburi de turbă acasă. În acest scop, pahare de unică folosință sau bandă specială este plasat un amestec de turbă, rumeguș mici, lumanarica, nu va fi de prisos pentru a adăuga un pic de compost.

amestec de sol ar trebui să fie bun pentru a hidrata și așteptați până când se usucă complet. Primăvară din cuburi de turbă se pot obține, pune într-un recipient cu apă, astfel încât acestea înmuiate, iar semințele pot fi plantate. răsaduri de roșii din casă într-o astfel de metodă de aterizare va creste puternic, fara stres prin transplant secundar.

Înapoi la cuprins

Cum să se pregătească semințele și când să le planta?

materialul de înmulțire selectat să fie tratate timp de 15-20 minute într-o soluție de mangan (1 g este luat pentru 200 ml de apă), apoi clătit. Utilizarea preferată pentru această pungă. Un astfel de tratament ar favoriza apariția răsadurilor amiabile și a le proteja de boli virale. Este recomandabil să se efectueze rigidizarea materialului săditor. Acesta este plasat într-un frigider în care temperatura este menținută la căldură 2-3 ° C, și a lăsat acolo pentru câteva zile. Pentru pungi nu au uscat, ele sunt stropite cu apă periodic. Ca urmare a călirea va fi rapid și prietenos lăstari.

Datele de plantare va depinde de condițiile de creștere și soiuri de:

 • cultivarea cu efect de seră ulterioară a semințelor sunt semănate de la jumătatea lunii februarie până la 10 martie ținând cont de precocitatea sorta-
 • în cazul în tufișuri suplimentare sunt situate în câmp deschis cu filmul de acoperire temporară, materialul de înmulțire este plantat de la început până la data de 20 martie-numere
 • arbuști pentru plantare în teren deschis, fără adăpost semănate semințele pentru răsaduri în mijlocul și la sfârșitul lunii martie.

dezvoltarea pe termen de lăstari, în medie, 55-60 de zile. Solul plantare recomandat, atunci când solul se încălzește la aproximativ 10 cm până la + 10 ° C În centrul Rusiei de data aceasta este în mijlocul lunii mai.

Secretele alegerii randamentului de semințe demonstrate în video.

Video: răsaduri mele puternice tomatov.PodrosshayaÎnapoi la cuprins

Cum să planteze răsaduri cu o scufundare ulterioară fără ea?

Dacă prepararea de semințe de tomate pentru însămânțare se realizează cu succes, atunci este rezonabil să înceapă de plantare. Opțiunea de a se arunca cu capul mai potrivite pentru soiuri inalte. Pentru a face acest lucru, cumpărare containere mici sau ridica alte recipiente improvizate, umple-le pregătit terenul, făcând un spațiu de la marginea de 1,5 cm. Pentru comoditatea nu împiedică raschertit scobitoare pe suprafața solului a grilei, iar în intersecția liniilor pune pe o sămânță de floarea soarelui. materialul săditor atent acoperit cu sol și ușor compactat.

soiuri de mici cu creștere recomandat să fie plantate direct în mare capacitate, fără a se arunca cu capul în fiecare sămânță stivă 2. Ulterior, un germene slab eliminat, doar unul din pot pleca.

Container ascunde o pungă de plastic și trimis într-un loc întunecos. Când se va forma rostochku, capacitatea de a pune la pervazul Illuminated, pachetul este eliminat. În cazul în care plantarea de răsaduri de roșii este de succes, nu este departe mânuirea sabiei. Aceasta se realizează atunci când au format 2 al acestui prospect. Acest lucru are loc la câteva săptămâni după nașterea primelor răsaduri.

După cum se arunca cu capul răsaduri de roșii, atunci când a venit timpul pentru:

 • solul în container abundent uvlazhnyaetsya-
 • pahare de unică folosință luate sau sticle de plastic tăiate în volum de 0,5 litri, zemley- umplut
 • în partea inferioară a recipientului se potrivește strat de drenaj de mușchi sau argilă expandată penoplasta-
 • mână se adâncește și este gaura răsad plasat udat, acoperite cu pământ.

Udarea după o scufundare ar trebui să se facă într-o săptămână. Vizual puteți vedea procesul de culegere și trucuri sale în videoclip.

Înapoi la cuprins

Cât de des să se hrănească răsaduri?

tomate răsad are nevoie de hrănire periodică. Aceasta face posibil, atunci când prima frunză adevărată. Pentru a accelera dezvoltarea sistemului radicular concentrat lichid adecvat „Agricola-Forward“ (1 linguriță per galon de apă). La formarea a treia foaie va fi de prisos să dețină al doilea pansament.

În acest stadiu recomandat de droguri „Effekton“ (1 lingura pentru fiecare galon de apă). hrănire ulterioară se efectuează la 12 zile după cules. După câteva săptămâni după transplant în containere individuale organizează răsaduri de fertilizare regulate. O procedură similară se repetă la fiecare 14 zile.

Pentru organizarea de pansamente adecvate și soluții organice în casă:

 • 300 g de suspensie la 10 L apă
 • o găleată 100 g de gunoi de pui.

Fiecare dintre soluțiile ar trebui să insiste pe zi, apoi se strecoara. In absenta acestor componente se pot limita humus sau extract de compost. În găleată se iau 500 g de amestec. Iubitorii de experimente pot încerca să organizeze hrănire drojdie Plant.

răsaduri de roșii în casă vor fi mai dure în cazul în care organizăm călit. Timp de 10 zile, sau un pic mai devreme pentru Plante rezista în fiecare zi pe stradă. În primul rând, pe orele suficient de călite, apoi crește durata de ședere. În cazul în care vremea este însorită, a fost inițial un recipient de plantare este recomandat pentru a pune într-un loc umbrit pentru frunzele nu ar arde. În ultimele zile, tufele sunt lăsate toată ziua pe stradă. După astfel de proceduri simple de răsaduri de roșii de casă cresc mai puternic și va fi gata să debarce pentru ședere permanentă în câmp deschis sau seră.

răsaduri de roșii cresc la domiciliu nu este atât de dificil, dacă vă apropiați de acest proces cu deplină responsabilitate. Cu rezistenta si tufe de ingrijite puteți obține o recoltă excelentă pentru ei înșiși și de vânzare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

ProSadGuru.com
Casă Grădinărit Flori Plante Îngrijire Desen Animale Piese rețete Foto și video Miscelaneu