Cultivarea căpșuni delicioase din semințe de: primele eforturi

Video: O tona de căpșuni cu 1 țese este real (primele rezultate)

Pentru a putea varia meniul, fructe de padure utile, nu neapărat să le cumpere în magazine, aveți posibilitatea să le crească pe cont propriu pervaz. Cultivarea căpșuni din semințe - o mare oportunitate de a obține fructe coapte direct din copac. Pentru a aranja un bace modest, este necesar să se pregătească în mod corespunzător pentru semințe de plantare. Căpșunile - cultura cu capriciile lor, nu este nici o germinare rapidă și diferite abundente. De exemplu, begonii din semințe de hang-doborând în acest sens, este mult mai ușor. Cel mai convenabil mod de a lucra cu răsaduri, dar nu au întotdeauna posibilitatea de a achiziționa soiurile adecvate, astfel încât trebuie să cumpere semințe și cultivarea de la zero.

Cuprins:

 1. Cum să se pregătească semințele?
 2. De la plantare la cules
 3. Cum să aibă grijă de căpșuni la domiciliu?

Cum să se pregătească semințele?

Cultivarea căpșuni din semințe de

căpșuni Acasă

Cultivarea căpșuni în casa semințelor - procesul nu este cea mai ușoară, dar încă este destul de accesibil, rezultatul lucrării devine din belșug și delicioase recolta boabe suculente. Înainte de a crește căpșuni din semințe, materiale necesare de plantare să se pregătească în mod corespunzător. Acestea ar trebui să fie de 2-3 zile înainte de plantare se înmoaie în ploaie sau topi apă (dacă este încă zăpadă), schimbându-l la 2 ori pe zi. După aceea, semințele ar trebui să fie pus pe un strat subțire de pânză umedă și locul într-o pungă de plastic.

În continuare, materialul săditor astfel preparat expus la lumină, dar nu la soare. De îndată ce acestea încolțesc, ei încep de plantare. meci Ascuțit ia cu atenție fiecare sămânță și trimis la sol în vrac cernută și suficient. Această metodă va oferi o germinare puternic și rapid.

Video: Pregătirea pentru plantare căpșuni

Există și alte modalități de a pregăti semințe. Ele pot fi sub formă de umed înainte de plantare pentru a păstra în frigider pe raftul de jos de aproximativ 3-4 săptămâni. După capacitatea de germinare este necesară pentru a expune, și apoi să organizeze semănatul.

Înapoi la cuprins

De la plantare la cules

Căpșuni, în creștere de semințe care diferă în anumite dificultăți, necesită o atenție. În cazul în care materialul vegetal a fost pregătit, atunci puteți trece la plantare în sol. Există mai multe modalități de plantare, toată lumea alege cele mai potrivite:

 • semănat semințele germinate în borozdki-
 • plantare în zăpadă.

Solul trebuie sa fie nivelat, placa putin compactat, se prepară brazde mici pentru plantare. semințe germinate sunt atent stabilite folosind un chibrit sau o pereche de pensete. Pasul trebuie sa fie de aproximativ 2 cm. În cazul în care au plantat mai multe soiuri, este necesar să se marcheze fiecare canelură, dar este mai bine să semene fiecare soi într-un recipient separat.

Căpșuni din semințe de

Pregătirea pentru însămânțare caneluri

Pentru irigații, se recomandă să utilizați o sticla cu pulverizator. Pentru germinare rapidă necesită o mulțime de umiditate, dar surplusul este dăunător. Dacă udat de o stropitoare, este posibil să se dilua solul, semințele doar acumulate într-un singur loc. Prin urmare, spray-ul este cel mai bun instrument pentru udarea răsadurilor.

Caseta după capacul necesar cu folie de plastic, a pus pe un loc bine luminat. Pentru a preveni acumularea de condens este necesară în fiecare zi pentru a ridica filmul, oferind aterizări de ventilație timp de 2-3 ore. În același timp, și este recomandat să uda plantele.

A doua opțiune, cum să crească căpșuni este semănat în zăpadă. Plantarea răsaduri de petunii adesea organizată în acest fel. Această metodă reduce riscul de penetrare puternică a semințelor. Turnat peste stratul de sol pregătit de zăpadă cu grosimea de circa 1 cm, semințele sunt distribuite uniform pe ea. După cum se topește zăpada, se scufunda treptat în sol pentru a le da umiditatea necesară. Cutii cu debarcările închide o bucată de sticlă, iar apoi a pus pe un pervaz bine luminat. In fiecare zi, sticla este ridicată pentru ventilație, ca grund adecvat este pulverizată cu un pistol de pulverizare.

Răsaduri nevoie de o mulțime de lumină. Cele mai calde si mai lungi timpul zilei va fi, cu atât mai repede va primi răsaduri mai puternice. Acest lucru poate fi realizat prin utilizarea fitolamp speciale care sunt instalate direct pe cutiile cu aterizări.Mânuirea sabiei este produs atunci când plantele au apărut mai întâi 2-3 frunză. Prea mult timp rădăcinile ușor prindeți recomandat. Bushes se arunca cu capul în vase mici, a căror dimensiune este de 9 * 9 cm. Poate fi folosit în acest scop, și cutii de lemn, etapa de plantare trebuie să fie de 8 cm. După ce plantele pick-udate cu grijă.

Video: căpșuni din semyan- (de îngrijire)

Pentru a lor căpșuni loc permanent plantate în aproximativ 1,5-2 luni de la prima lăstari apărut. Pre-plantă ar trebui să fie temperat. Cum se face corect? Primul recipient cu plantări sunt expuse la un balcon într-o umbră, apoi obișnuiți treptat la soare strălucitor. Aterizare în cutii permanente se recomandă să înceapă în jurul valorii de la începutul lunii iunie. În cazul în care balconul nu este spațiu suficient, atunci puteți lua în condiții de siguranță în parte din răsaduri cabana pentru plantarea în teren deschis.

Înapoi la cuprins

Cum să aibă grijă de căpșuni la domiciliu?

Pentru a obține fructe la domiciliu, este necesar să se ofere îngrijire adecvată. Cutii sau ghivece de răsaduri ar trebui să fie pus pe un pervazul bine iluminate, de plantare ar trebui să primească suficientă lumină și căldură. Cel mai bine este de a primii muguri de introducere pe pervazul ferestrei și nu pe balcoane ca schițe rece, iar primul inghet acestea sunt contraindicate. Trebuie amintit faptul că căpșuni - o fetita mare, dragoste căldura și îngrijire.

Semănând căpșuni - este interesant, dar supărătoare. Pentru a obține o recoltă bună, este recomandat să adere la următoarele sfaturi:

 • în primul rând, este necesar să se îndepărteze cu atenție tulpinile de flori. Lasă-i în cazul în care tufișuri dobândesc deja un număr suficient de aceste listev-
 • pentru apariția rapidă a ovarelor arbuști au nevoie pentru a procesa cu stimulente speciale preparatami-
 • în containere trebuie fac periodic fierte sau extracție gata lichid constând din gunoi de grajd organice și vermicompost. Aceste medicamente pot fi cumpărate în orice spetsmagazine. Dar, cu pansamente trebuie să fie atenți, pentru că numărul prea mare de ele va fi cauza coroanei luxuriante, dar recolta va fi foarte skudnym-
 • răsaduri de căpșuni

  Căpșunile după cules

  pe pervazul ferestrei pentru boabe dezvoltate în mod normal, este necesar să se adauge solului o cantitate mică de fier. Mulți fac greșeala de a începe să utilizeze pansamentul cu un conținut ridicat de fier. Este suficient la sol la o adâncime mică adâncime doar să sape niște cuie ruginite, care treptat va fi oxidați, eliberând ioni necesară a fontei

 • pentru unele soiuri de polenizare este important, să acorde o atenție să-l atunci când cumpără semințe. Pentru polenizare la domiciliu folosi cu succes perie moale pentru a picta. Perie ar trebui să fie ușor atinge fiecare floare, transferul de polen. Multi experti recomanda pentru a face un calendar special în cazul în care vor fi afișate toate lucrările necesare pentru îngrijirea la domiciliu yagodkoy-
 • arbuști necesită pulverizare regulat, apa. aterizări de apă este dat ca stratul superior de uscare a solului. Nu permite uscarea.

De ce nu fructifere căpșuni?

Dacă fereastra de pervaz nici un fructe de padure, atunci nu dispera. Trebuie să găsim și să rezolve problema - atunci anul viitor va fi o mare recoltă.

 1. Planta inflorit, dar de fructe de padure nu sunt fixate. Această lipsă de polenizare. Ați cumpărat soiuri cu polenizare, precum și casa nu este albinele, atunci trebuie să o faci. Este suficient să se folosească peria normală pentru a desena și deține propriile lor polenizare, care transportă polenul la mai multe flori.
 2. Mugurii se ofilesc și se desprinde. Deranjat regimul de temperatură, este necesar să se reconsidere periodicitatea umiditate.
 3. Frunze boabe mari și mici. Planta este overfed îngrășământ cu azot. Suficient pentru a hrăni doar de 3-4 ori pe sezon - este primăvara devreme, înainte de formarea de tulpini și fructificare, puteți alimenta un pic, și după el.

Căpșunile - fructe de pădure delicioase și foarte popular, care este adesea cultivate în cabane. Dar, la domiciliu, acesta poate da o recoltă destul de abundente, în cazul în care aranja de plantare și îngrijire corespunzătoare. Cultivarea de succes și delicioase fructe de pădure!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

ProSadGuru.com
Casă Grădinărit Flori Plante Îngrijire Desen Animale Piese rețete Foto și video Miscelaneu