Cultivarea o recoltă abundentă din semințele unei căpșuni

La domiciliu, puteți să crească multe culturi horticole, una dintre ele este capsuna. Este capabil de atunci când sunt organizate în mod corespunzător de îngrijire pentru a da o recoltă bogată pe tot parcursul verii, delectandu fructe de padure suculente. Cultivarea căpșuni din semințe de la domiciliu - nu este o sarcină ușoară, necesită cea mai mare atenție și răbdare. Este soiurile necesare și adecvate pentru plantare alege și răsaduri germina în mod corespunzător, și grija pentru generația în creștere de răsaduri de a organiza în mod corespunzător.

Din mugure pentru boabe: cultivarea căpșuni de casă

Cultivarea căpșuni din semințe de

boabe aromate

Plantarea de răsaduri de căpșuni - nu este pentru incepatori, ca planta este destul de capricios. Este nevoie de pre-tratare a solului, abur, țineți timp de trei săptămâni. Dacă știi cum să alegi grund pentru Adenium, petunii și citrice, atunci nici o problema. Va trebui să aibă grijă de inocul. Semințele de astăzi puteți cumpăra în saci, t. E. Gata pentru plantare, dar mai interesant pentru a pregăti propriile lor. Cum se face corect?

Cumpara căpșuni de la proprietari privați sau de a pune o pereche de boabe și de cunoștințe. Piureul pulpă cu o lingură, iar semințele sunt răspândite pe hârtie și uscat. Masa câteva zile este suficientă pentru a se pisa în palme și materialului săditor gata. Acesta poate fi depozitat numai într-un recipient de sticlă. 3 luni înainte de plantare efectuate stratificare a procedurii, adică, semințele sunt plasate în condiții de temperatură scăzută la 4 ° C Se adaugă periodic de apă, astfel încât semințele să nu fie uscate. Înainte de semănat, acestea sunt uscate.

Video: Seminar: căpșuni în creștere de la semințe

Cum să crească căpșuni gustoase din dreptul de semințe ce condiții este necesar? Procesul este după cum urmează:

 • în primul rând ele sunt distribuite uniform pe suprafața solului (de preferință, pe suprafața cu zăpadă turnată în 1 cm grosime). Capacitatea a crescut de sticlă și expuse la lumină și căldură. Perfect în acest caz podokonnik- de sud
 • în fiecare zi se potrivesc ventilate, umidificat de la pulverizatora-
 • Atunci când semințele au germinat, trebuie să îndepărtați sticla
 • după primele frunze ale puieților se arunca cu capul pe ghivece individuale.

Video: căpșuni 2_Posev. TOTUL DESPRE căpșuni în creștere. partea 2

Pentru plantele au nevoie de lumină bună și căldură, curenții reci nu sunt permise.

Planta este termoizolare si necesita lumina, este necesar de a selecta zonele cele mai luminoase pentru el. În acest caz, căpșunile manifesta pe deplin toată frumusețea, și beneficiază de recoltare excelente. Temperatura la momentul formării primelor mugurii trebuie să fie de 18-20 ° C, și în formarea de boabe - 22-25 ° C. În timpul nopții, este necesar să-l reducă la 3-5 ° C, nu mai mult. Pentru mai multe decorațiuni interioare se poate face mulcire din rumeguș colorate.

Udarea este de asemenea important pentru creșterea normală. Seceta este imposibil de a asigura, de multe ori face apă și mult, în lipsa nu a dus la uscarea. Dar această stagnare a apei nu ar trebui să fie, în special în perioada fructoase.

Ce să folosească îngrășăminte?

Pentru a crește răsaduri pe căpșuni puternic pervaz, ar trebui să aibă grijă de pansament, care va oferi răsadurile sunt în creștere cu tot ce ai nevoie. Hranirea se efectuează la fiecare 2 săptămâni, dar trebuie să ne amintim că excesul lor va conduce la faptul că la început este dezvoltarea prea puternică a masei frunzelor, dar în detrimentul fructoase. O doză mare de nutrienți conduce la o proliferare a dăunătorilor, botrytis și alte boli fungice.Ar trebui să fie deosebit de atent pentru a face față cu pansamente de azot. La acasă, se recomandă să se utilizeze o îngrășăminte lichide speciale pentru plante de apartament cu flori ornamentale. Bun pentru căpșuni care acționează aplicare foliară. În acest scop, următoarele preparate, pe baza calculului la 10 litri de apă:

 • superfosfat - 180 g-
 • Binecunoscutul azotatului de amoniu - 30 g-
 • sulfat de potasiu - 40 g-
 • putin permanganat de potasiu - mg-20
 • Acid boric - 40 mg-
 • sulfat de cupru - 1 mg.

Puteți utiliza nu numai compozițiile gata făcute, dar, de asemenea, de a organiza fertiliza material săditor remedii populare. Pentru prepararea soluțiilor mullein adecvate, frunze de urzică, gunoi de grajd de pui. 10 litri de găleată de apă ia două cupe mullein, insista 2-3 ore conținutul. Adulții se pot hrăni tufe primăvară ser, 10 l de apă se adaugă 1 litru de ser și 1 cenușă de lemn lingura.

Cele mai bune soiuri pentru a planta pe un pervaz

Atunci când se decide cum să crească răsaduri de căpșuni la domiciliu, va trebui să acorde o atenție deosebită la selecția soiurilor. Există elemente speciale pentru această diluție, acestea nu sunt la fel de capricioasă și capricios, dar da recolte excelente și abundente. Popular pentru glafuri soiurile olandeze, care diferă chiar decorativ. Ei au fost crescute special pentru a fi cultivate în ghivece de flori, ghivece suspendate.

 1. Tristan F1 - hibrid popular, se referă la înflorire timpurie plante compacte. Este folosit de multe ori nu atât de mult pentru a produce o cultură, dar în scopuri decorative. Acesta este caracterizat de frumos și flori mari roz inchis, marimea Berry - medie. Blossoms o astfel de căpșuni abundent pe tot parcursul anului dă roade. Usov acest soi este foarte mic.
 2. F1 din Gaza - este un fel de fructe de padure, care dă la înflorire flori luminoase de culoare roz. Rodirea lung, durează din primăvară până în toamnă. Extern acest soi este similar cu cel anterior, pot fi cultivate în coșuri suspendate.
 3. căpșuni în creștere la domiciliu

  Căpșunile pe un pervaz

  Video: căpșuni cultivate (căpșuni) din semințe. Plantarea răsadurilor în germinativ

  F1 Roman - hibrid rezistent, care este diferit de alte soiuri prin prezența decorative suspendate lăstari, ceea ce face ca un ideal în creștere în ghivece suspendate. flori de căpșuni pal culoare roz, de multe ori se face referire la specialiști, cum ar fi tonul „culoare mar“, ca floare muguri este puternic amintește de copac. Boabele sunt de dimensiuni medii, de culoare roșu aprins, gustul și aroma - exprimat puternic. Fructificare a continuat timp de 3 luni de vară. răsaduri de căpșuni din semințe de acest soi are o creștere puternică și rapidă, să aibă grijă de ea nu este atât de dificil.

 4. Beltran F1 a fost proiectat special pentru agățat coșuri și cultivarea în condițiile apartamentului. Planta face lungi și frumoase lăstari. Căpșunile au stadiile incipiente de înflorire, fructificare durează toată vara. Florile sunt de culoare alb pur, boabe - o mijlocii și formă conică.
 5. Cultivarea de soiuri de căpșuni interne Toscana mai simple și mai eficiente. Ea a dat floare boboci luminoase de culoare roz și fructe de pădure parfumate, ei vor decora orice încăpere. Acest hibrid în anii 2011-2012 a fost câștigătorul unuia dintre cele mai prestigioase premii conferinței Fleuroselect a avut loc în Olanda. Hibridul are o formă cizelat Berry, care amintește de un con obișnuit. Răsaduri oferă mari și puternice lăstari. Înflorire începe în primele luni de primăvară și apoi continuă să format în mod activ nouă mustață.

Pentru creștere căpșuni la domiciliu din semințe convenționale au nevoie de răbdare. Cultura acest capricioasă, îi place să fie respectate exact toate condițiile. În prezent, există hibrizi speciale care au fost crescute pentru a împerecheați în mod specific la condițiile de sol închis, adică. E. În apartament sau în seră. Astfel de hibrizi oferă o recoltă bună, ele nu sunt la fel de capricioasă ca și celelalte soiuri.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

ProSadGuru.com
Casă Grădinărit Flori Plante Îngrijire Desen Animale Piese rețete Foto și video Miscelaneu