Stratificarea de semințe mari și mici: cum să accelereze procesul de germinare?

Stratificarea - o simulare a condițiilor de iarnă, este necesar ca semințele cu o lungă perioadă de hibernare. Această metodă face posibilă pentru a accelera germinare și culturi încolțite. Stratificarea de seminte la domiciliu poate dura 1-6 luni sau mai mult, în funcție de cultură. Aceste informații indică majoritatea producătorilor în sac cu materialul săditor. Dacă știți cum să crească Lavandă la domiciliu sau grădină, dificultățile cu stratificare nu se pune. Dacă se dorește, cu un astfel de lucru și de a gestiona un începător, lucrul cel mai important în acest caz - trebuie doar să urmezi regulile dezvoltate.

Cuprins:

 1. Care sunt câteva modalități de a profita de stratificare?
 2. Ce și cum să stratifica?
 3. Cum de a accelera procesul de germinare?
Stratificarea semințelor

Răsaduri după stratificarea

Care este stratificarea semințelor și de ce este necesar? Literalmente acest termen înseamnă interbedded când plantarea materialului alternat cu mușchi umed, nisip, turbă, fibre de nucă de cocos, țesături sau alt substrat și se depozitează la o temperatură specifică. Acesta a fost mult timp practicat culturi podzimny, adică crearea condițiilor naturale pentru germinare. Aproape nu se ridică fără a scădea temperatura de grup seminal de bujori, Clematis, iubit de mulți cocoșului și lavandă.

Care sunt câteva modalități de a profita de stratificare?

Specialiștii sunt recomandate stratificare cald și la rece a metodei. Fiecare metodă necesită respectarea cerințelor specifice:

Video: Cum de a planta un măr din semințe

 1. Metoda de semințe de cald este aplicabilă grupului cu embrion subdezvoltate (ștrengar, lemongrass). Temperatura de înmuiere trebuie să fie în + 10-30 ° C
 2. Metoda de expunere la rece implică materialul îmbibată de plantare la temperaturi scăzute sub + 1 ° C sau + 5 ° C Această opțiune este potrivit pentru plantele care cresc în zonele în care există iarnă. Unele semințe pot da varza și nu include conținut la performanțe, la temperatură scăzută, dar germinarea va fi mai rău. Acest grup include colectarea de semințe de căpșuni, caprifoi. După o ședere va fi mult mai bine cu temperaturi minime de peste zero zile 20-30 de germinare. Această metodă este de germinare rapidă este potrivit pentru Clematis, clopote, spanz, bujori. O scurtă perioadă de detenție la minim, plus performanța în 30-50 de zile va fi suficient pentru a cireșe, liliac, gențiană, gazde, mere Nedzvedtskogo.
 3. Pentru creșterea unor plante necesită o stratificare treptată a semințelor cu alternarea expunerea la condiții de căldură și temperatură scăzută. Acest exemplu de realizare este necesară pentru semințele trudnoprorastayuschih, de exemplu, păducel. metodă acceptabilă în principal pentru locuitorii substropikov, în cazul în care sezonul de iarnă nu este clar definit. Material de plantare după înmuiere în condiții calde includ 1-2 luni, atunci este imita în mod artificial schimbarea anotimpurilor, scăderea temperaturii. În plus față de acest grup de păducel includ anumite tipuri de copaci arțar, tisa, Holly.

Înainte de a alege o anumită metodă ar trebui să examineze condițiile și durata de germinare a culturii selectate. Acest producătorii de informații plasează pe partea verso a ambalajului sau pot fi găsite în cărțile de referință. Pentru toate grupele de semințe este conținutul obligatoriu într-un mediu umed, cu acces constant de aer.

Dintre toate regulile și modalitățile de a spune un expert în film.

Video: Cum să planteze semințe mici? există o soluție. // Oleg Karpov

Înapoi la cuprins

Ce și cum să stratifica?

Natura are ca germinarea are loc după iarnă, atunci când solul este suficient de cald și umed. Seminte hugest grup de plante care nu sunt capabile să formeze muguri după recoltare, în această perioadă, embrionii sunt în starea lor de repaus. Dacă germinare a fost apoi posibil după varsare, răsaduri ar muri la primul inghet. stare de repaus este asigurată de prezența în substanțe speciale, împiedicând dezvoltarea embrionilor. Numele creșterii blocante - inhibitori.

Sub influența temperaturilor scăzute pentru o anumită perioadă de timp a conținutului inhibitorilor este redus la minimum, acestea ocupă un loc de stimulente de creștere.Ce se întâmplă pe site-ul de grădină? colecție de semințe de cele mai multe flori, arbuști și alte plante după eșantionare este stocată la domiciliu și nu trece perioada de pregătire corespunzătoare. Atunci când se plantează în sol germinația ar fi minime sau chiar imposibilă, deoarece inhibitorii nu sunt distruse.

Ce semințe stratificat acasă? O astfel de procedură este supusă în mod substanțial grupa de semințe de flori perene întregi. germinare Amazing după expunerea la temperaturi minime peste zero poate fi văzut în:

 • Delphinium, ciuboțica-cucului, aquilegia, Globe, Aconite, asteri, crizanteme, unele floksov-
 • ienupăr, pin, molid, brad, kedra-
 • păducel, Dogwood, nuc gri, fag pădure, mar, nuc, bereskleta-
 • cimbru, lamaie balsam.

Crearea condițiilor necesare în mai multe moduri. Selectarea unei metode adecvate depinde de numărul de semințe și capacitățile lor respective. Ca bază, putem lua nisip de râu spălat, bumbac, rumeguș de lemn, un bine-cunoscut plantă vermiculit, puteți adăuga sphagnum mușchi pentru dezinfectare și pentru a îmbunătăți ventilația.

Pregătirea de semințe pentru semănat

Prelucrarea materialului săditor

substratul Potrivite trebuie umeziți moderat și se amestecă cu plantare, pre-gravat într-o soluție de fungicide într-un raport de 1: 4. Conținutul poate fi plasat într-un recipient de plastic și se acoperă cu polietilena. materialul vegetal mici, este recomandat să nu se amestecă și se presară pe suprafața de nisip umed, hidrata rezultă numai din aspersor.

Cum se stratifica semințele care respectă cerințele? Ziua 3 Capacitatea de menținere la temperatura camerei, apoi trimis la frigider. Aerisirea timp de câteva minute, o dată pe săptămână. Dacă substratul este uscat, acesta poate fi ușor umezit și apoi se amestecă conținutul. În formarea prelucrării mucegai se efectuează cu o soluție de 1% mangan. Atunci când răsadurile de însămânțarea nu persista.

Melkosemennyh cules primula, fragi și lavandă va fi mai ușor pentru a plasa pe tampoane de bumbac umed, răspândit în plicuri mici.

Înapoi la cuprins

Cum de a accelera procesul de germinare?

În unele cazuri, pentru a menține materialul săditor în condițiile termice specificate nu este întotdeauna posibil. Prin urmare, experții au dezvoltat o stratificare semnificativă a tehnicilor de accelerare. Una dintre ele se bazează pe utilizarea giberelinei. În primul rând, substratul pregătit (nisip, rumeguș sau pânză) umezită cu o soluție de medicament.

Reteta este după cum urmează:

 • giberelinei - 1 r-
 • alcool frecare - 5 ml-
 • apa spațiate - 1 litru.

Cum se stratifica semințele acestei metode? În primul rând, medicamentul este dizolvat în alcool, s-a adăugat apoi apă. Compoziția rezultată este umezit fundație dispuse semințele, și apoi toate du-te la frigider timp de o săptămână. În urma procedurii, se procedează la germinare.

Reguli de germinare rapidă

 1. Nisip sau rumeguș utilizate înainte de alternanță aburit pentru aproximativ o oră, acoperită cu pergament.
 2. Material de plantare înainte de stratificare recomandată macerat timp de 6-12 ore.
 3. Înainte de semănat procesarea necesară într-o soluție de culoare închisă de permanganat de potasiu (20-30 min), urmată de spălare.
 4. Plantarea se face la o adâncime egală cu mărimea semințelor.
 5. În cazul în care răsadurile au apărut înainte de a fi trimise la un loc răcoros pentru a reduce creșterea economică.

Dacă este făcută corect, răsadurile vor fi pe cale amiabilă, și răsaduri va multumi rezistenta lui. O astfel de experiență este utilă pentru a vă mai mult decât o dată în timpul creșterii de flori și de amenajare a teritoriului zonei suburbane.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

ProSadGuru.com
Casă Grădinărit Flori Plante Îngrijire Desen Animale Piese rețete Foto și video Miscelaneu