Lavanda: descriere, reproducere, îngrijire, cerere, fotografie, grad

9738399915730f640f20ef5.91914113

De fiecare dată când ascultați bine-cunoscut cântec, am încercat să prezint aceste flori neobișnuite. 6-7 ani în urmă am văzut într-o ediție fotografie a plantei misterios și a fost un pic dezamăgit - iarba nepretențioasă cu gri-verde muguri. Dar cunoașterea reală sa întâmplat în urmă cu 4 ani, când a cumpărat și a semănat semințele sale. Solul pentru semănat a luat o lumină, a adăugat nisip și vărsat fungicid. Vas cu culturi împachetate într-o pungă de plastic și pus pe o lună în frigider (temp + 1-5 grade.) La stratificare.

În martie, el a mutat vasul pe pervazul ferestrei, și după un timp primele lăstari au început să apară foarte inegale. Când crescut (până la 2-3 perechi de frunze adevărate), Butasi-le în ghivece mici pentru 5-6 bucăți. Întinsă să îngroape cotiledoane. A fost apoi că am deschis și, probabil, secretul principal de lavanda - aroma sa, pe care l-am prins atunci când transplantare răsaduri.

Deasupra pereche de frunze adevărate 5-6 prischipnula vârful pentru a forma un tufiș. Odată cu debutul firimituri de căldură de pe balconul meu.

lavandă

În mijlocul verii a trecut răsaduri în ghivece mai mult. În viitor, această procedură este efectuată de câteva ori, pentru că ajută plantele să colecteze masă vegetativă și mai ușor pentru a muta prima iarnă. Dar, asigurați-vă că să aștepte până când rădăcinile opletut brazdă de pământ! arbuști mici pot fi plantate în mijlocul verii în grădină sus, sau un loc de capacități permanente. Dar eu nu am o grădină, și am stabilit pe lavandă balcon.

Și acum despre cerințele pe care acest minunat frantuzoaica sigur de a oferi.

Pochva.Obyazatelno ar trebui să fie lumină, friabil, cu o reacție neutră. vulgaris potrivite, nu grădină puternic fertilizate sau Ogorodnaya suplimentat cu 1 / 4-1 / 3 h. Nisipul. Planta nu tolerează excesul de îngrășăminte și proaspete organice! Este nevoie de un drenaj bun și un loc în grădină, fără stagnarea apei.

lavandă

Locație. Foarte soare! Chiar și partea de umbra lavanda nu va tolera! Și atât de aproape de cartier dorit plantele sale înalte. În cazul în care planta este să se simtă cel puțin un pic lipsa de soare, se va reflecta pe frunze - va fi de culoare gri-verde. Soarele se transformă în ceva feeric, cum ar fi de argint.

Chiar și pe balconul meu, care este orientată spre sud, lavanda se simte foarte confortabil. După ce am lăsat-o pe răsadurile pentru prima dată, copiii foarte repede sunt transformate în tufe de argint, și chiar a apărut în vârful august, cu flori! A fost un cadou minunat! Lavandei din semințe deja în al doilea an infloreste regulat.

Grijă. Dacă creați un mediu confortabil, este prea mare deranjul nu dă. Levănțica de udare nu are nevoie, pentru că este foarte bine tolerat de secetă. Fertilizarea nu este necesar să se implice, la domiciliu creste pe cei săraci ( „lean“) soluri. După înflorire plantele tinere necesare (la adulți - de preferat) să taie spikelets estompate nu deșeuri putere asupra formării semințelor. În primăvara, se taie tufiș, și imediat după înflorire, și apoi aliniați.

lavandă

Lavandă fapt - perene. Cum să-l păstrați pe balcon - va întreb vă întrebarea - ce să faci cu ea în timpul iernii? Răspunsul este simplu: să port! Iarna este capricioși: Cazuri și dezgheață și înghețurilor de până la -25 de grade. Dar, în al patrulea an de ierni mele pe lavandă balcon și înflorească în fiecare an. Odată ce temperatura coborâtă pe timp de noapte la 0 ° C., Pereții balcon stiva direct pe beton grosime foaie de spumă de 3 cm. Acestea au fost ghivece bine puse cu plante.

Gap între rotitor și ziare mototolite pe partea de sus a tuturor adăpostind în 5-6 straturi de material nețesut. egged temeinic „pătură“ în jurul marginilor. Pe lângă faptul că, în caz de dezgheț și se topesc imbibate cu apa material de acoperire, a schița un film gros, dar nu învelesc, deoarece plantele au nevoie să respire. La o temperatură de peste 0 grade, starea plantelor de control, udate și rece (nu cald!) Apă, dacă este necesar. Descrie un arc la o temperatură de + 1 + 3 ° C. Asta e ierni mea lavanda nu este primul an.

Dacă este posibil, este posibil ca vase de iarnă cu prikopat lavandă în grădină. In gradina pentru iarna tufele sunt acoperite cu rumeguș sau labe de brad.

Pe lavandă niciodată atacat de dăunători. Uleiurile esentiale secretate de acesta respinge dăunători din trandafiri. Dacă aveți un balcon însorit sau grădină, asigurați-vă că pentru a vă înscrie pentru o frantuzoaica modestă și sofisticat. Te va rog!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

ProSadGuru.com
Casă Grădinărit Flori Plante Îngrijire Desen Animale Piese rețete Foto și video Miscelaneu