Zephyranthes ciocoi

Video: ziferantes

De ce ciocoi? Toate ușor de explicat. Natura acestei flori extraordinare tocmai iese din pământ, atunci când perioada de ploios. În condiții de acasă zephyranthes, de îngrijire, care este simplu, îi place, de asemenea, de umiditate, pentru a avea grija de ea din cauza flori frumoase. Această creatură blândă se dezvoltă uimitor de repede. Nu au timp să apară frunziș, așa cum au format deja primele mugurii, și după câteva zile, el deja plină floare. chiar grațios zambile, la domiciliu cultivate, nu se poate lăuda cu o astfel de creștere incontrolabilă și de înflorire.

Florari de multe ori se referă la această narcise blând creatură acasă, crin de apă, sau un parvenit. Apreciat acest neologism decorativa de o abundenta de flori delicate, care, în forma unui capac format peste frunze și tulpini subțiri.

Respectăm toate regulile

zephyranthes într-un vas

Zăpadă-alb „parvenit“

La domiciliu, nivelul de temperatură nu trebuie să depășească 16-20 ° C. Este ideal pentru indicii de creștere. În timpul iernii, când vine o perioadă de repaus, temperatura a fost coborâtă la + 5-10 ° C, este de ajuns să se odihnească.

Zephyranthes alb nu este atat de pretentios cu privire la lumina, de obicei, creste bine in umbra partiala. Acesta poate fi pus pe pervazul ferestrei, cu fața spre nord, est, vest și sud părți, chiar și prin asigurarea protecției necesare de razele directe ale soarelui dogoritor. Este demn de remarcat faptul că lipsa de iluminat decorativ este redusă, frunzele sunt alungite și palid. In vara, cel mai bun timp pentru a face apa iubitoare de creație la balcon.

Udarea este necesară abundent. zephyranthes flori place apa, dar, de asemenea, stagnarea acesteia nu ar trebui să fie. Udarea se efectuează ca uscarea solului, umidificarea este oprit în timpul iernii, iar în februarie începe să crească treptat.

Cum de a organiza un transplant?

Zephyranthes ciocoi transplantat în fiecare primăvară, indiferent dacă există un vas în loc pentru el sau nu. Becurile sunt plantate în sol nou, astfel încât în ​​afara au existat doar o mică elită. Într-o oală, nu poți pune unul, și câteva becuri, deoarece dimensiunea lor este relativ mică, iar împreună vor arăta mult mai bine, în timp ce în curs de dezvoltare în mod corespunzător.

Zfefirantes nu floare, care este motivul? În absența transplantului numărul lukovok crește de multe ori, au format o masă mare a sistemului radicular este în detrimentul decorativ, înflorire nu are loc. Nu se recomandă să ia recipientul de mare și profundă. preferabil dobândi vase de lut, largă și suficient de scăzut.Substratul de a fi ideal pentru plantare trebuie să includă humus, nisip grosier purificat, compost, sol gazon. Înainte de acoperire substrat este necesar să se aibă grijă de stratul de drenaj excelent, care poate consta dintr-o argilă expandată convențională sau pietre mici. Aceasta este o condiție necesară, deoarece excesul de umiditate poate provoca transience lukovok rot.

Dacă este posibil, se presupune aterizare în teren deschis. În astfel de circumstanțe, becul începe să se dezvolte în mod activ, acesta va deveni rapid o mare, da un frumos și elegant flori.

Pentru creșterea activă, care apare, în general, după transplant, planta are nevoie de un pansament. O dată la fiecare două săptămâni ar trebui să facă îngrășăminte compuse convenționale, dar puteți adăuga și fertilizarea organică, de exemplu, un bine-cunoscut lumanarica sau oase.

Propagate prin semințe și cupole subsidiare

Zephyranthes la domiciliu se pot reproduce prin mijloace lukovok subsidiare, care sunt separate de un părinte adult deja. Trebuie amintit faptul că atunci când se utilizează această metodă, planta va intra în perioada de înflorire până în anul următor. procesul în sine este simplu, ceapa tineri frumos separate de adult, cel mai bine este să le taie cu un cuțit ascuțit. felii Locuri trebuie stropite cu pulbere de cărbune pentru a preveni apariția de putregai. ceapa tinere sunt plantate în ghivece mici, apoi de îngrijire delicată pentru „parvenit“ nu este diferită de cea obișnuită.

îngrijire zephyranthes

Zephyranthes la domiciliu

Zephyranthes Robustus pot prolifera și utilizarea semințelor lor. El macranthon si infloreste, de obicei, în aprilie-iulie. Perioada de odihnă el începe să scadă. În acest moment oprire de udare sa, taie toate frunzele și trimite oala cu o instalație în frigider pe raftul de jos sau într-un subsol. Dupa ce a absolvit restul este returnat la pervazul ferestrei, CV-ul de udare. În luna aprilie, ne putem aștepta primii muguri.

Video: Înflorire zephyranthes

În condițiile înmulțirii semințelor apartament este rar folosit, deoarece cultura ar trebui să înceapă imediat după recoltare. Germinarea se pierde repede. Dar, dacă aveți încă semințele corespunzătoare, atunci acestea ar trebui să fie plantate în sol obișnuit pentru această plantă, păstrând o distanță de 2-3 cm.

este necesar să se acopere, după aceea cu container de plantare folie de plastic de obicei, le-a pus într-un pic de umbră, care va fi observată la temperatura de 22 ° C, plus Solul trebuie sa fie mentinut umed, primul rostochku va apărea în 3-4 săptămâni.

Perioada de înflorire este mai târziu decât copiii de la reproducere. Primele mugurii vedeți numai în al treilea an, astfel încât să fie răbdare în timp ce draga ta dulce va primi mai puternic și să câștige puterea.

plantă zephyranthes diferă de frumusețe delicată, rafinată. Este destul de ușor să crească la domiciliu, deși există unele condiții care trebuie respectate. Dacă acest lucru nu se face, atunci perioada de înflorire poate pur și simplu să nu vină. Reproducerea este de asemenea extrem de simplu, dar la domiciliu cel mai bine este de a face acest lucru cu ajutorul lukovok copilului.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

ProSadGuru.com
Casă Grădinărit Flori Plante Îngrijire Desen Animale Piese rețete Foto și video Miscelaneu