Vizitatori de peste mări Zamioculcas

Printre grădinarii amatori cer o varietate de specii de plante exotice, care ne sunt aduse din Africa, Asia și America Latină. Zamioculcas, de îngrijire la domiciliu pentru că este simplu, nu atât de mult timp în urmă a devenit unul dintre invitații preferate de pe pervazul ferestrei. Aceasta se referă la reprezentantul familiei Araceae, copilul poate avea grijă chiar de el.

Aceasta planta are câteva titluri interesante. De exemplu, „copac dolar“ sau „fericirea femeilor.“ Acest lucru se datorează prezenței de frunze cu flori neobișnuite și rare, pentru a realiza ceea ce nu este atât de ușor. Dacă creați condițiile corespunzătoare, Bloom este nu numai exotice de peste mări, dar, de asemenea ananas la domiciliu zaplodonosit.

vizitatori de peste mări: reguli de plasare

Zamioculcas de îngrijire la domiciliu

floare Zamioculcas

Zamioculcas adus la noi din Africa nu cu mult timp în urmă. Ceea ce este interesant despre acest locuitor decorativ? Planta are o creștere neobișnuită: trunchiul său este aproape nu este vizibil, deoarece este ascunsă adânc în pământ, și fața de sus doar frunzele penate, care afectează fragilitatea și recursul acesteia.

Zamioculcas Planta are frunze mari, cu un luciu lucioasă de culoare verde închis, își păstrează culoarea lor pe tot parcursul anului. În cazul în care cultivarea în interior a planta ajunge la o înălțime de 80 cm, o perioadă a vieții sale - aproximativ cinci la zece ani.

Tuberculi, care se formează sub pământ, are capacitatea de a colecta apa, din cauza condițiilor naturale, mai degrabă uscată a habitatului. Tubercul are o formă alungită neobișnuită, lasă o mulțime de rădăcini. Zamioculcas floare creste sub forma unei urechi lungi, dar la domiciliu este înflorire rară.

Atunci când în creștere aceasta planta ar trebui să fie amintit că toate părțile sale sunt toxice, nu ar trebui să li se permită, în orice caz, pătrunderea de suc pe zonele deschise ale corpului. Păstrați casă și de copii la oala cu Zamioculcas!

Camera de cultivare Zamioculcas nu ca exigente, cum ar fi Crassula sau Aglaonema. El preferă iluminare slabă, este cel mai bine la umbra partiala. În primăvara și vara de lumina directă a soarelui este permis numai până la ora 10 dimineața, după care aveți nevoie pentru a împinge cortina densa de tul. Razele miezul zilei pot lăsa frunzișului să se arsuri grave, asa ca nu experiment.

Dar, de asemenea umbra, nu este potrivit pentru el, deoarece creșterea va fi susținută, forma de plante decorative sparte. Expertii recomanda periodic se rotesc în jurul unui ghiveci cu o axă la Kroon sa format uniform și frumos.

Video: vizitatori de peste măriZamioculcas (fericire feminin) a fost folosită pentru a crește în atmosferă uscată și caldă. Într-un mediu casnic va fi temperatură mai optimă în timpul verii - 21 ° C Se încălzește până la 29 ° C, în sezonul de iarnă - de la 15 ° C până la 18 ° C Este recomandat să-l plaseze într-un loc în care condițiile sunt pe deplin garantate, în timpul iernii puteți pune o sursă suplimentară de căldură în apropierea flowerpot.

Video: 26 Sadko oaspeți străine

Udarea în vară și de iarnă

Zamioculcas, ingrijiti la domiciliu este destul de simplu, nu există cerințe speciale pentru udare. camera Earthen între umezirii individuale ar trebui să aibă timp să se usuce un pic. Deshidrata mult nu ar trebui să fie, deoarece planta Zamioculcas devine galben și începe să scadă frunze în timpul secetei, dar umiditatea este în club.

Prin aceeași reacție și rezultat în waterlogging, acesta va putrezi sistemul de rădăcină. În timpul iernii, udarea este rareori organizat. Este esențial ca oricine ar putea usca bine.

Udarea este necesar să se folosească apă caldă, rece pentru a utiliza, nu ar trebui.

Selectați tipul de sol și îngrășământ

transplant Zamioculcas

tuberculi Zamioculcas

oaspeții Overseas preferă fin drenate sol cu ​​aciditate la pH 6,0. Planta preferat de lut următorul amestec: o bucată de gazon, sol frunze, turba, nisip si 1/3 Sphagnum rafinat. Formulările adecvate gata pentru cactusi, dar este necesar pentru sterilizarea solului înainte de plantare.

O mai bună hrană în timpul sezonului de creștere, doar una la fiecare 2 săptămâni, îngrășăminte organice și minerale alternative. O dată pe lună, trebuie să efectuați o soluție de uree foliar îngrășământ. Grija pentru vizitatori de peste mări nu este completă fără un transplant.

  • transplantare plante

Cum să transplant Zamioculcas în casă, pe care normele trebuie să fie respectate? Cel mai bun moment pentru transplantare este primavara, ca pentru majoritatea plantelor. Regula principală - nu iau prea mare o oală ca favorit decorativ de creștere foarte lent, suficient pentru a lua potul pe o 4-5 cm mai lung decât cel vechi.

Video: Poryadin verifică Lukas Lessio

rădăcinile plantelor înainte de plantare curățate în mod necesar de sol, taie putred și rău. În mai amar trebuie să aibă o gaură de scurgere. Acest lucru va fi destul de suficient pentru o creștere confortabil în vizitatori de peste mări.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

ProSadGuru.com
Casă Grădinărit Flori Plante Îngrijire Desen Animale Piese rețete Foto și video Miscelaneu