Yucca pentru birouri si apartamente: de îngrijire la domiciliu

Una dintre cele mai frecvente oaspeți glafuri de apartamente și birouri este o yucca frumoasă și luxuriantă, de îngrijire la domiciliu, pentru care nu este atât de complicat. Această relativă a arborelui dragon este modest și cu succes înlocuiește orice in-house palmier. Yucca este o familie vesnic verde perene arborescentă de Agave. Ea vine de la tropice. Creșterea lentă ei, la domiciliu poate crește până la un maxim de 4 metri. Se simte minunat pe fereastra de sud pervazul, cu puțină lumină naturală muguri de repede pierde efectul lor decorativ.

frunze de yucca rândul său, galben

Yucca fildeș

Spre deosebire de obicei Dracaena acest locuitor tropical are o flori mari și frumoase, dar în climatul nostru nu poartă fructe și flori dificil de realizat. În ciuda predilecție pentru lumina puternica, aceasta poate fi o lungă perioadă de timp pentru a merge fără udare. Este recomandat pentru a umezi solul o dată pe săptămână, iar în timpul iernii va fi suficient de 2 ori pe lună.

Astăzi, tot ce știm de aproximativ 20 de specii, printre care sunt adesea cultivate:

 • aloelistnaya-
 • Yucca filamentos, frumos, slonovaya-
 • Joshua Tree.

Cum de a crea un mediu confortabil pentru copaci tropicale?

Jukka acasă crescut destul de simplu. Dacă creați condițiile potrivite va fi mult timp vă rugăm să vă cu aspectul lor atractiv. Acest este practic imun la aer uscat, care îl diferențiază de multe verii verzi. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că umezeala nu-l potrivi deloc. Pur și simplu instalați umidificatorul în sala dedicată pentru a satisface nevoile într-o atmosferă confortabilă.

Unele specii sunt sensibile la umiditate, de aceea este recomandabil să spray-le plasate în tăvi speciale cu pietriș, mușchi, argilă expandată umed. În zilele calde și însorite de vară, este de dorit să se creeze o scurtă umbră după-amiază, pentru a nu deteriora frunzele. În vara aceasta ar trebui să stea în aer liber, dar un loc de cazare nu trebuie să fie consumate crude sau întunecate.

În timpul iernii, necesitatea de a stoca pe lămpi fluorescente pentru iluminat suplimentare. orelor de zi, în acest caz, trebuie să fie de aproximativ 16 ore. lampă Sami trebuie plasat la o distanță de 30 până la 60 cm de la planta.

Temperatura sezonului cald se apropie dormitor, aproximativ + 25 ° C Cu toamna și iarna, înainte de sfârșitul anului ar trebui să fie de aproximativ + 8-12 ° C În cazul în care iarna nu oferă condiții adecvate, frunzele pot deveni prea subțire, se deformeze, palid. Pe plantele slăbit poate fi luat daunatori ataca adesea bug copac făinoasă sau păianjenului, păduchele.

Din martie, planta hrănite cu o frecvență de o dată la fiecare 8 săptămâni. Udarea - strat bogat de sol 1-5 cm intre udari trebuie sa fie uscat. Crown trebuie pulverizat în mod regulat, în special în zilele fierbinți. pentru îngrijirea perene nu este la fel de complicat cum pare cultivator novice.Din toamna, reduc udare de două ori, temperatura camerei trebuie reduse treptat. Condiții optime pentru această perioadă - un loc rece, un maxim de lumină naturală. Fertilizarea nu este necesar, ca pulverizare suplimentară. Nu se recomandă să se permită în mod semnificativ schimbarile de temperatura camerei, în aceste luni de oaspeți tropicală are nevoie de un climat rece, ceea ce este destul de posibil pentru a crea un balcon de încălzire sau verandă.

Mai multe metode de reproducere

Replanta camera de flori mai bine în primăvara sau vara, oferind în același timp drenaj excelent. Solul este mai bine pentru a adăuga nisip grosier, argilă expandată, cărămizi sparte. bulgăre de pământ în jurul rădăcinilor ar trebui să fie conservate. Yucca, în care reproducerea nu este o problemă, poate fi cultivate din semințe de butași apicale, bucăților. Pentru lăstari tineri lumina amestec de lut, culturi ar trebui să acopere mai întâi de sticlă.

Cum să efectueze în mod corect înrădăcinarea butași apicale? piesa de lucru adecvat este tăiat cu un cuțit ascuțit, felie stropit cu cărbune activat. Sapling plantat în substratul de gazon și nisip. Puteți trimite un preforme într-un pahar cu apă clocotită cu tablete de cărbune activat, pentru a preveni dezvoltarea microorganismelor dăunătoare. Sapling plantate în pământ, când s-au format rădăcinile.

problemă în creștere

Yucca la domiciliu destul de modest, dar, uneori, în continuare unele probleme cu cultivarea acesteia. Luați în considerare cele principale, inclusiv măsuri corective:

 1. Începe să se îngălbenească și se desprinde frunzele de la baza plantei. Motivul pentru aceasta este creșterea naturală în cazul dvs. preferate în timp ce continuă să se dezvolte în mod normal, orice măsuri luate nu ar trebui să fie.
 2. camera Yucca

  Yucca în interior

  Pe suprafața plăcilor de frunze apar pete luminoase. Acest lucru are loc atunci când un exces de lumină, este de dorit pentru a rearanja planta in umbra partiala, pentru a proteja de razele soarelui la amiază.

 3. Capetele de frunze maro rândul său, atunci când udare este insuficientă, iar nivelul de umiditate este scăzut. Pentru a evita acest lucru, este necesar să se uda mai des, plus crește umiditatea în jur.
 4. Frunzele devin moi si incep sa se încreți la temperaturi scăzute. Apoi floare este mai bine pentru a elimina sticla de la rece, pentru a crește temperatura în camera în care planta conține.
 5. Pliantele începe să se usuce, pete maro sunt formate pe suprafața acestuia, în cazul în care udare este mic. Este necesar să se asigure că terenul în oală a fost întotdeauna moderat umed, atunci acest lucru poate fi evitat.

După cum puteți vedea, multe dintre problemele sunt rezolvate destul, așa că nu vă faceți griji în cazul în care planta ușor îngălbenită - toate pot fi corectate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

ProSadGuru.com
Casă Grădinărit Flori Plante Îngrijire Desen Animale Piese rețete Foto și video Miscelaneu