Chrysanthemum: floare gratioasa simbolism

Video: Crizanteme. dispoziție

Chrysanthemum a început de reproducție pentru o lungă perioadă de timp. Cu toate acestea susțin că Japonia și China sunt patria sa. Aceasta floare poartă toată înțelepciunea și seninătatea Est. Nu e de mirare, Crizantema - un simbol al abundenței, fericire și longevitate. Opunându-o prea mult - floare de șofran, crini, zambile grațios, Callas.

Legende și mituri

simbolul crizantema

crizantema Chineză

În jurul acestei creații de lux și blândă a multor legende adunate. Conform uneia dintre ele, o dată la un moment dat în China, am trăit un împărat rău și crud, care a vrut cu adevărat să devină nemuritor. Într-o zi sa întâmplat să știe că undeva în insulele cresc flori, de la care se poate face elixirul magic al vieții. Condiția principală a fost că floarea trebuie să perturbe o persoană cu o inimă curată și natură.

Desigur, împăratul nu a putut face el însuși. Prin urmare, la sfatul înțelepților la insule trei sute de bărbați și femei tinere. Ei nu caută flori pentru împărat, și sa stabilit pe insula, unde a fondat noul stat. În ciuda faptului că elixirul nu a fost pregătit, crizantema au devenit un fel de efect magic.

Pentru poporul japonez este creatură blând are, de asemenea, o anumită valoare. Crizanteme, Sun. - două concepte inseparabile pentru ei. Aceste două cuvinte sunt desemnate de hieroglife și chiar suna la fel - „kiku“. Conform legendei japoneze, a fost de crizantema are o istorie toate din Japonia.

În simbolismul statului japonez flori crizantema ocupă un loc foarte onorabil. Bazându-se pe aceste plante din secolul VII, este decorat cu emblema imparatilor.

Ca și în China, japonezii sărbătoresc de vacanță, dedicat acestei creaturi surprinzător de blânde. Numai în această țară, crizantema este o floare noiembrie. Această sărbătoare folosit pentru a fi invitat la vizita palat, au băut vin din aceste culori, ascultat muzica si a scris poezii. În prezent, păpuși de flori sunt principalele atribute ale sărbătorii. Admirați ei parcurgând oameni din întreaga lume. Dintre acestea floare flirteaza create figuri de dimensiuni de viață de figuri istorice reale și legende ale eroilor.

În multe țări europene, această creatură blândă este un simbol de doliu. De exemplu, în Italia, în ziua înmormântării în îmbrăcăminte pentru bărbați butonieră, puteți găsi o crizantema albă.

Simbolul Flori hrizontemy- de longevitate: Video

Un alt mit asociat cu crizantema, lacrimile mamei. Vara femeie a purtat numai pe flori sălbatice grave fiului ei. După debutul iernii, toate decolorat și a ascuns sub zăpadă. Apoi, biata femeie a suferit un buchet pe mormântul vechi flori artificiale. Ea a fost de mers pe jos de-a lungul drumului și a plâns cu amar. Iar în locul unde lacrimile ei a scăzut, a crescut hrizantemki alb.

sortiment de flori

flori crizantema

varietate Bush

Crizantemele începe să înflorească atunci când noaptea devine mai lungă decât ziua. Este uimitor de frumos planta are o mare varietate de forme si culori. Cele mai populare sunt coreeană (melkotsvetkovaya) și indiană, chineză (grandiflora).

instanțe Ball luat, de asemenea locul lor de onoare. Aceasta planta a primit numele din cauza rugul, care are o formă sferică. loc important în proiectarea ia reprezentativ Bush. Cu o varietate de clase, acest tip este utilizat pe scară largă pentru nunta ta, aniversări. Un crizantema dormitor este un decor minunat de orice casa. La domiciliu, cultivate în principal soiuri chinezești și arbuști.

Cum să păstrați taie hrizantemki într-o vază?Toată lumea, cu siguranță, aș dori în fiecare zi acasă pentru a avea flori proaspete. Cu buna îngrijire tăiat buchet hrizantemok poate sta într-un vas de cel puțin 2 săptămâni. La o temperatură de + 4 ° C jugul simt foarte confortabil. Dacă respectați aceste condiții, se poate sta un buchet într-un vas mai mult de trei săptămâni. Un alt important este umiditatea ridicată.

Pentru florile nu sunt ofilit în timpul transportului, acestea trebuie să fie udate în prealabil. Este mai bine să folosiți apă + 5 ° C, pentru a scădea temperatura gheții poate fi aplicată. Și bine, dacă vârfurile stem sunt curățate de frunze si maruntita.

Deci, durează mai mult a stat într-un vas, aveți nevoie pentru a face o incizie în vârful tijei cu un cuțit și se macină cu un chibrit. Din cauza manipulări efectuate de planta va absorbi apa mai bine. Bun buchet va fi stocat in apa cu aspirina. În acest scop, trei litri de apă curată, trebuie să adăugați un comprimat de aspirina. Poate fi folosit în loc de cărbune, amoniac sau o linguriță de sare.

Răcoare și de tăiere - un buchet de conservare gaj

Se taie crizantema rece dragoste. Prin urmare, o vază nu ar trebui să fie plasate în apropierea bateriei. Trebuie avut grijă la un buchet care nu sunt expuse la lumina directă a soarelui. Nu este recomandat pentru a stoca florile lângă fructele, acestea eliberează gaz de etilenă.

O dată pe zi trebuie să prune vârfurile de tulpini, tăiate în diagonală pentru a face mai bine. Înainte de a scoate provine din apă, este necesar de a fixa vârful fiecărui deget. Dacă acest lucru nu se face, atunci există un buzunar de aer care florile luate foarte dureroase.

O altă condiție pentru o lungă de depozitare este schimbarea zilnică a apei într-o vază. Acesta poate fi frunzele căzute, aceasta duce la deteriorarea de apă, după care florile ofili mai repede.

trebuie adăugată apă în vasul așa cum devine necesar. Dacă poți, apoi timp de noapte florile pot fi plasate în baie cu apa. Dacă observați exact toate aceste condiții, atunci hrizantemki poate incanta timp de trei saptamani sau mai mult.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

ProSadGuru.com
Casă Grădinărit Flori Plante Îngrijire Desen Animale Piese rețete Foto și video Miscelaneu