Tillandsia tropicale: de îngrijire la domiciliu

Tillandsia, de îngrijire la domiciliu, pentru care sunt relativ simple, bine prins în condițiile apartamentelor. Planta este tropical, ea provine din America Latină. Creste agățându suprafata de pietre, trunchiuri de copaci. Lungimea poate ajunge la câțiva metri. Astăzi, există mai multe tipuri, care diferă în formă, mărime de frunze și flori. Dendrobium orhidee, stangopeya, Cymbidium face acest epifite flori competiție bună, mai ales ca grijă de ei sunt similare.

Cuprins:

  1. În cazul în care cultivate: epifite pe stâlp sau pe buturugi?
  2. udare corectă și fertilizarea
  3. Un transfer de la sosirea primăverii
Tillandsia de îngrijire la domiciliu

Tillandsia Anita

Frunzele tropical locuitoare verde stralucitor, lung creste pana la 35 cm în perioada de înflorire, există flori atractive neobișnuite, de multe ori înconjurat de bractee colorate ale Spike. Tillandsia în casă este în creștere remarcabil în lumina difuză strălucitoare, iar pentru unele umbră. Anumite soiuri nu au nevoie de nici un ghiveci de flori, suficient pentru a le plasa pe suportul epifite, oferind un loc unde să crească în jos.

Perioada de înflorire începe la Tillandsia de vară, timp în care ea aruncă o mare, Spike înalt în formă de elipsă, care este adesea vopsit in roz. Bractee înconjoară florile dens, de multe ori dizolvate simultan cel mult două. Culoarea depinde de speciile de plante, precum și forma și dimensiunea. Unele soiuri sunt mari albastru sau violet pritsvetiyami care încep să înflorească, treptat, din partea de sus.

În cazul în care cultivate: epifite pe stâlp sau pe buturugi?

Flower Tillandsia ușor să crească la domiciliu. varietăți atmosferice care au un număr minim de rădăcini, mai bine plasate pe un stâlp sau epifite pe buturugă lemnul tratat cu rămășițele cortex. Umezeala și nutrienți esențiali epifit vor primi din coaja și a mediului, de irigare, în acest caz, se înlocuiește cu pulverizare.

Pentru a dobândi flori ornamentale specii, acestea sunt plantate în ghivece numai. Frunzele sunt de obicei lungi și înguste de la baza, ele pot fi vopsite în roz maroniu, nuanțe de violet. soiurile sădite pot fi cultivate în ferestrele de sud. Aceasta ar trebui să creeze o face umbra unui tul dens, care protejează frunzele de efectele nocive ale radiațiilor directe. Substratul poate fi preparat în mod independent, din fracția cortex tratată de 5-10 mm și cărbune. Dacă nu există nici o dorință de a lua cu privire la munca murdară, plantarea este mai bine să cumpere un amestec special pentru Bromelii.

Lumina zilei plantele au nevoie de o iarnă lungă ar trebui să ofere iluminare artificială suplimentară cu lămpi fluorescente convenționale.

Temperatura optimă pentru cultivarea este de la o cameră la 20 la 24 ° C în timpul verii și între 18 și 20 ° C, în lunile de iarnă. Camera trebuie să fie difuzat zilnic, planta are nevoie de Tillandsia o sursă constantă de aer proaspăt. Acesta ar trebui să fie protejate de proiecte și tot felul sau schimbări bruște de temperatură. În timpul verii, este de dorit să se facă o oală pe un balcon sau terasă în aer liber, dar apoi trebuie să asigure o protecție adecvată împotriva ploii.Înapoi la cuprins

udare corectă și fertilizarea

Tillandsia, de îngrijire este simplă, necesită respectarea regulilor de irigare mai mult decât alte plante mai capricioase. Umiditatea în jur trebuie să fie mare, planta este necesară pentru a pulveriza apă caldă în fiecare zi. Pentru irigații pre apăra apa. Tillandsia iarna este plasat în tigaie, fundul care stivuite pietricele sau lut expandat. Tigaia umplut cu apă, care hidratează solul, dar potul trebuie să fie puțin deasupra nivelului apei.

Când udare a solului nu trebuie să se usuce complet, este mai bine dacă este întotdeauna un pic umed. Această regulă ar trebui să fie ghidată în fierbinte, solul ar trebui să se usuce în timpul iernii altfel rădăcinile pot putrezi.

Înainte și după înflorire ca îngrășământ dressing de top este utilizat pentru orhidee autohtone. Toate soiurile fertilizat metoda foliar, adică pulverizare pe frunze. Perioada de luare a feedings - din martie până în septembrie. Dacă pe suprafața frunzelor încep să apară pete sau plăci de frunze sunt transparente, o nevoie urgentă de a examina floare pentru înfrângerea, cu atenție elimina toate părțile bolnave și de a schimba condițiile de detenție.

Înapoi la cuprins

Un transfer de la sosirea primăverii

floare Tillandsia

floare Tillandsia

Toate tipurile de această creație exotice, în special Tillandsia Anita are nevoie de un transplant de aproximativ o dată la doi sau trei ani. De obicei, acest lucru se face datorită faptului că planta încetat să mai apară flori, sistemul de rădăcină începe să iasă din oala sau potul în sine este deja prea mic pentru locuitor asupra lui. În același timp, vă puteți angaja în cultivarea Delphinium din semințe, balsamurilor trandafiri, gazde. Acestea sunt plantate doar pentru decor, dar dacă doriți să obțineți chiar și efectul terapeutic, este merită atenție salcie plante medicinale, proprietăți care sunt unice. Aceasta planta este o bună idee prinde rădăcini în grădină.

Grefarea se realizează primăvara Tillandsia, în care grundul este complet actualizat. Pot ia o largă și nu foarte înalt. Ca un amestec substrat adecvat cu compoziția: scoarta de pin maruntita, turbă pământ, rădăcini feriga, sphagnum, mucegai de frunze. Solul trebuie să fie liber și permeabile, drenaj cu atenție prezența de cărbune.

Grija pentru orhidee Tillandsia și specifice, necesită răbdare și îndemânare, dar toate lucrările vor fi răsplătiți atunci când animalele de companie în cameră Bloom și încânte decorarea lor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

ProSadGuru.com
Casă Grădinărit Flori Plante Îngrijire Desen Animale Piese rețete Foto și video Miscelaneu