Solanum: cum să organizeze îngrijirea la domiciliu?

plantă frumoasă luminos, cu fructe mici portocaliu stralucitor - este Nightshade, care este, de asemenea, numit Solanum, de îngrijire la domiciliu este ușor pentru ei, chiar dacă există unele caracteristici. Acesta a cerut creație se referă la iluminat, nu există nici o dificultate în restul. Boli si daunatori rar lovit Solanaceae, cu toate că acest lucru nu înseamnă că nu poți avea grijă de ea.

Nu uita despre proprietățile toxice ale fructelor de Solanum lozhnoperechnogo. Dacă aveți copii mici, este mai bine să se abțină de la domiciliu de detenție. Pentru a include toxice și Alokaziya, și calla și Dieffenbachia, și filodendron.

Cele mai bune condiții - lipsa curenților de aer și lumină puternică

îngrijire Solanum

Solanum acasă

Solanum - flori heliophilous, el preferă să crească în zone bine iluminate. Lumina trebuie să fie intensă, împrăștiate, de razele directe ale plantei trebuie protejate. Locația cea mai optimă pentru Solanaceae sunt fereastra de vest și est, la sud trebuie să fie de la ora 12 până la ora 17.00 pm, și o face ușor de a face umbră. Pe pervaz de nord a pus Solanum nu este recomandată, deoarece nu va obține suficient acolo lumină pentru dezvoltare.

Vara Solanum a recomandat să se mute în aer liber, protejând astfel de luminos directă la soare, ploaie și pescajul. Este în aceste condiții formarea de boabe este abundent, iar planta se va arata mai bine. Cum să aibă grijă în timpul lunilor de iarnă? Acasă nightshade are nevoie de acoperire suplimentară, dacă îl lăsați în umbră, frunzele vor fi foarte mici, înflorire va fi sărac și, în consecință, fructele vor fi puțin sau să nu apară deloc. La prânz, se recomandă să se stabilească protecția împotriva razelor luminoase, frunzișul nu pentru a obține ars.

Temperatura primăvara și vara trebuie să fie menținută la 18-25 ° C, cad - 12-15 ° C căldură. Aceasta este o condiție, ca Nightshade cele mai bune fructe in camere unde temperatura este la un nivel ușor mai mare de 18 ° C căldură. În timpul iernii, aceste condiții pot duce la îngălbenirea frunzelor, fructelor va pierde, de asemenea, recursul său, cad treptat.

Planta are nevoie de un flux constant de aer, dar mai ales în Ciorne contraindicat toamna și iarna.

Udarea este necesară organizarea unui bogat, începând din aprilie până în septembrie, stratul superior dintre umidificarea individuale ar trebui să se usuce un pic. La domiciliu, pentru a crea o perioadă de odihnă Solanaceae forțată din octombrie până la sfârșitul iernii. Pot să fie pus într-o cameră rece, luminoasă unde să mențină o temperatură acceptabilă și umiditate ridicată. Când muguri noi încep să apară în luna februarie, va trebui să crească cantitatea de umiditate.

Monitor umiditatea și pansamente

Solanum acasă

înflorire

La influențe Solanum fructoase și umiditate, este recomandat să-l păstrați la nivelul de 65%, în fiecare zi ar trebui să fie pentru a pulveriza frunzele. Puteți utiliza o altă metodă dovedită: un ghiveci cu o floare plasată într-o tavă plină cu pietriș umed, turbă, argilă expandată. Partea de jos a vasului, atunci când acesta nu ar trebui să atingă apa.Din mai Solanum, de îngrijire, care nu este atât de complicată, necesită alimentare suplimentară ca îngrășământ lichid. Pentru a efectua o astfel de procedură este în valoare de fiecare una până la două săptămâni. Perfect potrivite pentru acest îngrășământ concepute pentru tomate sau „ideal“, „Rainbow“, iar celălalt pentru plante cu flori.

În ultimele săptămâni de iarnă Solanaceae ar trebui să fie tăiate la o treime din înălțimea, dar numai după ce toate boabele sunt coapte, frunzele au început să se îngălbenească. În acest moment trebuie să fie transplantate într-un amestec care constă din două părți sod pământ, turbă și două humus, o parte nisip. In partea de jos a vasului trebuie să fie să toarne drenaj în stare proaspătă, pentru a evita putrezirea radacinilor a avut loc.

Semințe și butași pentru înmulțire

cameră Solanum propagate folosind semințe și butași. Semințele cad la pământ pe cont propriu, și apoi să crească în mod activ. Când crește planta, ar trebui să fie dezgropat și pus într-un vas separat. Utilizarea butași necesită o anumită îndemânare. Prin plantarea trebuie să înceapă tulpini de primăvară sunt plantate în nisip umed sau purificată într-un amestec de părți nisip și turbă egale.

După tăiere a prins rădăcini, trebuie transplantate în sol format din nisip, humus, teren iarbă într-un raport de 1: 2: 1. Când tânărul ajunge la 15 cm copăcel, este necesar să se facă topping, și până la sfârșitul umbra noptii acasă de vară trebuie să taie de mai multe ori pentru a încuraja ramificare.

Solanum particularitate este că ea începe să dea roade deja de la o vârstă fragedă. Cu toate că fructele sale luminoase sunt otrăvitoare și poate provoca stomac deranjat, din boabe coapte pot face de droguri excelent pentru angină pectorală. remedii populare Bronșită Tratament De asemenea, este posibil, rețete de bază citate anterior în „trusa de prim ajutor verde“

atunci când dificultăți majore

pot apărea dificultăți în cultivarea de interior:

  • Numărul de boabe este minimă, acestea nu mai sunt să apară. Acest lucru se datorează faptului că planta Solanum are nevoie de polenizare. Puteți face acest lucru pe cont propriu, transferul de polen de la flori la floare, cu o perie moale. Acest lucru ar trebui să fie făcut cu atenție, având grijă să nu deteriora planta de licitație.

    camera Solanum

    fruct

  • fructe și frunze Bright poate fi spalat. Acest lucru se datorează prezenței aerului prea uscat. Se întâmplă de obicei, în lunile de iarnă, așa că încercați să rearanja potul într-un loc răcoros pentru a crește umiditatea.
  • Păianjenul roșu afectează flori Solanum atunci când acestea sunt ținute prea uscat. Dacă găsiți o insectă, este necesar să se adopte imediat măsuri: se spală frunzele cu apă caldă cu săpun, se tratează planta cu insecticide speciale, care pot fi achiziționate de la orice magazin florar. Tratamentul se face de obicei de două ori, la intervale de o săptămână, apoi inspecta cu atenție starea frunziș.

Solanum psevdokapsikum alte specii ale acestei creații frumoase nu este foarte exigent în creștere de origine, dar încă preferă confortul cu iluminare excelentă și temperatura la + 20 ° C Atunci când în creștere Nightshade, de asemenea, numit Bush corali sau vișine cubanez, trebuie avut grijă, deoarece este toxic. Deosebit de periculos sunt fructele care pot provoca diaree severă. Deci, fii atent!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

ProSadGuru.com
Casă Grădinărit Flori Plante Îngrijire Desen Animale Piese rețete Foto și video Miscelaneu