Stapelia sau un recif de corali?

Video: Coral Reef 3D: Underwater Egipt. film minunat

Stapel, de asemenea, numit „recif de corali“ din cauza formei sale de flori și culoarea lor strălucitoare. Cel mai adesea acest lucru este de corali, deși există specii cu flori frumoase și maro, culoarea nisipului. Stapelia, de îngrijire la domiciliu pentru o foarte simplu, face parte din suculente. Mirosul atunci când în floare această exotice este, dar nu este la fel de rău ca și mulți cred, și aproape nu a simțit, dacă este puternic la floare nu se aplece.

îngrijire Stapelia

grandiflora Stapelia

Planta este destul de atractiv, nepretențioasă. Frunzele sale cărnoase cu spini mici uita drept în sus, Bud este de obicei sub coroana și seamănă cu o strălucitoare stea cu cinci colțuri. Flori Stapelia dizolva vara, cu frumusețea lor fermecătoare. adversarul ei este considerat a fi o parte integrantă floare decembrist.

Fiecare extracte plina floare bud miros pentru a atrage insectele, dar chiar și la domiciliu, acest parfum nu împiedică, puteți să crească în condiții de siguranță frumos „recif de plante“ pe pervazul ferestrelor lor.

diversității soiurilor

diferite tipuri de Stapelia cultivate la domiciliu, a câștigat cele mai populare sunt:

  • Grandiflora - acesta este un locuitor de origine pe termen lung, care preferă solul pietros pentru creștere. Lăstarii au forma tetraedrice cu dinți moi răsturnate. Florile sunt foarte mari, formate de unul sau doi, cu un diametru de 15-16 cm. Flower Sine Shaggy si petale plate, ușor curbate avea pe marginile cililor. Colorarea lor pestriț de fund verzui-Sinia, de mai sus - violet, firele de păr gri. Fiecare viata de flori de 5 zile, după care-fructe afisul acolo.
  • Stoyachetsvetkovaya diferă flori albe neobișnuite care sunt egale cu lungimea lăstarilor (15 cm). Ei privesc drept în sus, petale arcuite, au fire de par alb.
  • Camera are un pestriț flori luminoase Stapelia, acoperite cu dungi. În mijloc, este inel dens, petale ușor curbate, sub formă triunghiulară.

Ingrijirea este redus la minim

Cultivarea intern a acestui cactus neobișnuit de atrăgătoare este foarte simplu. Lumina puternica nu este necesar, cea mai bună stare - această lumină difuză, care este realizabil în ferestrele de Vest, Oriental și chiar de Nord. În vara planta este de dorit ca aerul proaspăt, ci să-l creeze o protecție de la soare strălucitor, nu a fost necesar, apoi se tratează această creație de la arsuri.

Video: Lumea recifele de corali. film educaționalTemperatura de conținut trebuie să fie de 24 sau 26 ° C, dar mai aproape de iarnă ar trebui să fie mai mic de cel puțin până la + 16 ° C Umiditatea joacă nici un rol, de îngrijire a slipway care este foarte simplu, se adaptează perfect la aproape orice mediu.

Video: coralier

O mulțime de apă pentru irigații nu este necesară, umiditatea necesară ca uscarea solului. Odată cu începutul lunii septembrie introducerea de apă este redus la minimum. Este important să se asigure că planta a scorojit și frunze neputincioase. sănătos cactus Ar trebui să fie relativ solidă, strălucitoare, cu culori luminoase.

Cu o lipsă de udare devine ofilite. Prin urmare, în mod regulat adăpate solului și nu asculta de cei care spun că toată iarna, puteți ține planta fără apă. Acordați atenție la starea solului, în cazul în care apa este absorbită, iar solul uscat, puteți turna o cantitate mică de pre-suculentă apărat de apă.

flori Stapelia

Stapelia marmorat

Video: Frumusetea lumii subacvatice de recif de corali

Stapelia - o floare, deși nu atât de capricios, dar îi place de îngrijire. Nu uita de hrănire, le face să fie într-o cantitate mică, respectând cu strictețe doza specificată de producător. Fertiliza amestecuri speciale necesare pentru suculentele în primăvara și vara, toamna și iarna, cactus nu are nevoie de un pansament.

Transplantarea se efectuează o dată la fiecare doi sau trei ani, iar adulții cactuși și chiar mai rar. Oale potrivesc mici și plate, nu este nevoie de spațiu suplimentar. Solul este mai bine să nu ia foarte bogat, este recomandat să adăugați o mulțime de pietricele, caramida rupt, va trebui să facă un drenaj bun. Este demn de remarcat faptul că drenaj pentru flori întotdeauna important, indiferent dacă acesta este un reprezentant tropical sau exotice secetă.

Ce poate stocurile bolnav?

Cactus Stapelia - crearea durabilă, rareori se îmbolnăvește sau este afectat de insecte. Cel mai adesea suferă de hipotermie de iarnă exotice și arde în căldura verii. Lezarea gravă poate provoca doar mealybugs, în alte cazuri, o piele groasă se protejează perfect planta împotriva oricărui atac de insecte. Dar dacă se întâmplă, se poate salva doar butași favorit, oală în sine și necesitatea de pervaz care urmează să fie dezinfectate.

Stapelia - aceasta este una dintre cele mai frumoase cactus, care este în conformitate cu toate condițiile, și destul de simplu, ușor înflorește în fiecare vară. Florile sale mari și frumoase poate fi un decor real al pervazul ferestrei. Postează suculentă posibil chiar și pe un ferestre slab luminate, dar în vara cel mai bine este să-l prezinte la balcon, creând un mic voal de la soare strălucitor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

ProSadGuru.com
Casă Grădinărit Flori Plante Îngrijire Desen Animale Piese rețete Foto și video Miscelaneu