Irisi: Un interviu cu amelioratorului Richard Kaye

Richard Kaye

Richard Kaye - cele mai renumite iriși crescator din Europa, câștigător al medalii Varbutona pentru contribuția sa la studiul și promovarea irisi. El a continuat cu succes afacerea familiei, a început în 1892, creând uneori adevărate opere de artă.

- Dl Kaye, crearea de soiuri - o mulțime de muncă, cu o mulțime de nuanțe. Ce acorde atenție?
- În plus față de efectul vizual și culoare primul lucru pe care am observat - calitatea vegetației și de înflorire, proporții de flori, la ce nivel de celălalt sunt mugurii, numărul de boboci și flori. Lipsa tipice de soiuri remontant - sunt strâns presate pentru fiecare alte muguri, ca urmare, acestea nu pot deschide calitativ și pedunculul devine instabilă.

iriși Gallery Richard Kaye

- Am nevoie de a actualiza colecția, înlocuind soiuri vechi?
- 70% din colecția noastră este ocupată de soiuri americane și australiene. De fiecare dată când se uită la cataloage, mă întreb: dacă am o plantă similară? După 5 ani, jumatate din mine, ca regulă, aruncați - în cazul în care planta nu arata nimic nou, dacă este urât, este vegetația slabă - se întâmplă, ce să facă. Indiferent ce sunt dependent, soldul trebuie să fie menținută în fiecare colecție - nu 150 albastru și galben 20, dar, de exemplu, 60 de albastru și 40 de soiuri galbene.
- soiuri de selecție australian în floare noastră târziu slab pregătit pentru iarnă. Cum te simți?
- În țara dumneavoastră este mai bine să se evite soiuri dezvoltate în zonele cu climă caldă. Încercați să cumpere mai mult decât soiurile timpurii, ei au timp să se pregătească pentru iarnă. De exemplu, noi de aprovizionare plantele noastre în Finlanda, dar nu pot spune că toate soiurile noastre se simt bine în condiții de frig.
- dacă soiul este excretat în frumoasa frunzișul, care a fost ceva pentru a vedea când plantele amice?
- Nu efectua astfel de experimente, dar există mai multe varietati americane. Frunzele de irisi - în general, un punct slab în ceea ce privește decor. Problema principală varietati - culoare neregulată. Astăzi dominat de flori albe, frunze de mâine va fi ca zebra, apoi din nou înapoi frunze verzi - un semn nu a fost salvat de la an la an, iar planta este mai mult ca o rană.
- Do Iris își păstrează reproducerea culorilor sofisticată cu meristemic?
- Shades sunt stabile, dar nu toate. Reproducerea vegetativa de iriși mai ușor și mai ieftin meristem. Acum, dacă stanjenei au fost vândute pe aceeași scară ca trandafirul&hellip- de ce nu? Dar iriși că abilitatea de a reproducerii normale, că în timp ce meristeme este complet inutil.
- Va exista vreodată iriși ca frumoase și fără barbă strălucitoare ca Louisiana?
- Shades luiziantsev imposibil să se repete, în mod evident. Pentru mine avantajul de irisi în creștere - doar simplitatea lor. Puteți, desigur, pentru a ajunge la noi iris siberian rare culorile galben, dar pentru că sunt greu să crească, dar este ușor să renunțe, deoarece planta poate fi ușor de pierdut dacă nu aveți o mulțime de experiență.
- Cum să se arate gradul reversibil, fie că moda merge?
- Noi nu am observat nici o cerere mare pentru contrast clasa reversibilă, mai degrabă zgomot exagerat. Dar, în același timp, grupul iriși foarte populare Fragmentat Flori (sparte culori) - de exemplu, `Millenium`, `Gnu Blues`. Anterior, unii colecționari cred că este un virus. Dar, pe parcursul anilor de observații am ajuns la concluzia că această mutație. Am cultiva aproximativ 20 de astfel de specii. Nu toate dintre ele sunt ușor de a reuși în cultivare, ele au o creștere neregulată - un an de la planta foarte bine, următoarea - nr. În timp ce eu pot vedea că și ei sunt neregulate înflorire - pentru ei pentru a viziona.
- dacă crescătorii lucrează la soiuri de reproducere rezistente la bacteriosis?
- Nu sunt sigur, din păcate. Irises cum ar fi condiții uscate, astfel încât această problemă va bântui plantele plasate în condiții de umiditate. Cele mai multe soiuri americane moderne de cele mai frumoase din climate umede sunt afectate

- Cum vă simțiți în legătură cu recomandarea de a îmbunătăți nutriția azotului în faza de formare a incremente laterale?
-Nu ar sfătui să facă acest lucru. În opinia mea, dimpotrivă, este mai bine să facă săraci de fertilizare cu azot, inclusiv fosfor și potasiu, cu un raport NPK 1: 2: 3.
- Ai participa la jurizarea concursurilor? Ce este anumite țări?
- Da, judecător în Italia vorbesc, dar nu foarte des un judecător sau arbitru, pentru că eu trimit irisi mele la concurs (în Germania și Rusia, SUA, Franța). Diferența de jurizare, desigur. In Marea Britanie, de exemplu, nu-mi place soiuri de ondulat, nu este destul de la modă, le place aspectul natural al florii. Colaborez cu societatea rusă a irisi - concursul internațional din Moscova a irisului nostru soiul `Ravissant`Am primit medalia în 2010. În 2010, în clasa Munchen `Mer et Ciel`Am primul rând, and`Coup de Soleil` Am fost în al treilea. grad "Ciel et Mer` Acesta a fost marcat pe competiția din Florența. Două soiuri de colectare 2010 "Rose de la Vall e`și `Afișări de Jouy`A ajuns în finala concursului pentru cea mai buna fabrica de la Chelsea. Pentru prima dată în istoria celor două realizări de selecție din Franța a avut șansa de a concura cu optsprezece noutăți în engleză.
- Care sunt preferințele din Rusia?
- Dacă aș fi știut, aș fi câștigat toate competițiile!
- În fiecare an, crescătorii nu obosesc să ne surprindă. Ceea ce este acum principalele tendințe?
- Planck decor - este întotdeauna un record personal, astfel încât o mulțime de direcții. De exemplu, există deja soi american cu margine petale supergofrirovannym - `Marea Putere`. Avem 20 de ani ar obține un iris alb cu albastru-negru de frontieră largă și a primit un grad de `Faianța de Gien`. O altă opțiune - RIM Soiul extrem de îngust `fundamental`. Barbă, transformat în petale mici precum soiul `apostrof`(Seria Spațiu de vârstă). Pe petalele pot fi imagini grafice - `Ravissant`, `Arta Deco`,` Clownerie`. Recent, un efect cu totul nou: desen pe iris bărbos, iris japoneze cum ar fi - în curând va merge la reproducere.
- Care sunt culorile astfel o paletă bogată de culori iriși sunt cele mai populare cu tine?
- roz este acum înălțimea de moda. Primele variante derivate din sfârșitul anilor '50, dar ele sunt dominate de nuanțe de somon fiert, din care mulți ar dori să plece. Îmi place ocazional rece ton roz `Caprice de Star`, `Cameo Wine`,` Dreamsicle` . Culorile calde sunt de succes in diferite combinatii: `patină`- delicios oliv-brun,`Tabac Blond`- un bronz rar, soare `Tour de France`Neobișnuită în bej `Chateau d`Auvers-sur-Oise` . Într-o floare poate fi revarsarile si-violacee roz si mandarina, la fel ca în clasa `Dame de Coeur`. De fier, în opinia mea, una dintre cele mai de succes și spectaculoase - `Obsidian`. Îmi plac culorile vii și saturate: `Produse semi-fabricate Cayeux`,` Jacques Coeur`. Vreau să obțineți un negru pur și alb, fără impurități - ele sunt întotdeauna mai puțin stabile pentru ei pentru a viziona. De asemenea, am speranțe mari pentru nuanțe de verde.
- Este o tentă verzuie în iriși posibil!?
- Da, asta e noua mea iubire. Am deja răsaduri pe care petale vizibile Zelentsy în mod clar. Între observarea de înregistrare material săditor de soiuri și de vânzare poate dura până la 10 ani. O culoare nu este suficient pentru a munci din greu și asupra formei. Deci, așteptați, și vă vom surprinde.
- Este posibil să iris floare de pavilion francez - albastru, alb, rosu?
- Niciodată în viața mea nu va fi un iris roșu. Deși ... două mutații, lucru de selecție sensibile - și toată voința mea nu se transformă în praf.

Rețeta succesului lui Richard Kaye

• Calea de la idee la soiurile: până la 10 ani.
  • Polenizarea: anual 400-1600 în funcție de combinațiile alese. Fiecare combinație poate fi repetată de 3-4 ori, în scopul de a elimina influența factorilor adverse.
  • mâini de lucru în sezonul polenizarea cu Kaye în domeniul muncii de la 6 la 30 de asistenți, o parte a comandantului operațiunilor se efectuează.
  • Culturile: în fiecare an, aproximativ 20 mii de semințe de la începutul lunii august până la sfârșitul lunii septembrie este uscat într-o cutie mică, și apoi semănate în ghivece. În timpul iernii, a pus vasele în compartimentul frigider - pentru germinarea semințelor au nevoie de un șoc rece. Procentul de germinare - aproximativ 50%.
  • Observarea răsaduri, de respingere nu a reușit: 4-5 ani.

Vă mulțumim Richard și Kaye Serviciul de presă Comerț Misiunea UBIFRANCE pentru asistență în pregătirea materialului IRIS-CAYEUX.COM

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

ProSadGuru.com
Casă Grădinărit Flori Plante Îngrijire Desen Animale Piese rețete Foto și video Miscelaneu