Liliacul parfumată pentru delicii: gradina de plantare și îngrijire

Norul parfumat al acestor arbuști delicat este imposibil să nu se încadrează în dragoste, așa că liliacul creștere răspândit nu numai în Rusia, ci și în întregul continent eurasiatic. Liliac va arata excelent si ca o acoperire, și ca o perie separată. Planta este, speranța medie de viață perene de până la 200 de ani, si cu o ingrijire adecvata poate fi mai mult. Avantajele includ rezistența crescândă la frig și căldură.

Aroma de liliac are un efect calmant, reduce anxietatea si iritabilitate. Acest arbust ar trebui să pună casa pentru cei care suferă de insomnie sau supuse unui stres constant la locul de muncă.

Selectarea soiurilor pentru plantare

Syringa

Syringa

Lilac este bine adaptat la diferite condiții climatice, motiv pentru care sa atât de pasionat de reproducție și în suburbii, și în banda de mijloc, și în Siberia. Pentru fiecare regiune, este recomandat să cumpere anumite soiuri, astfel încât au luat repede rădăcini în grădină în fiecare an mulțumit înflorire abundentă.

soiuri populare:

  1. Cel mai adesea, turiști dobândesc vulgaris Syringa, care se deosebește de alte frunze in forma de inima. Cumpara răsaduri de acest soi poate fi în condiții de siguranță, este rezistent la ambele znoyu de vară și un ger puternic. Pentru florile din acest soi se caracterizează printr-o varietate de nuanțe, răsaduri pot fi utilizate în condiții de siguranță pentru a produce melodii sau doar pentru decor de grădină. Același lucru poate fi remarcat pentru soi hibrid, care este diferit de comun, dar care începe să înflorească mai târziu.
  2. Puteți pune maghiară și Amur soiuri de liliac pentru a se potrivi perfect suburbii.
  3. Cei care doresc sofisticare, ar trebui să se uite la soiurile Kolesnikov. Crescătorului și-a dedicat viața liliacul de reproducție și a lăsat mai mult de 300 de soiuri unice ale acestui arbust frumos. Printre bijuteriile colecția sa - Frumusetea Moscova cu flori duble mari, care seamănă cu trandafiri, Amurg, în cazul în care florile sunt deosebit de catifelată. Populare cu grad designeri peisaj „Moscova Sky“, care schimbă culoarea de muguri ca dizolvare, precum și multe altele, care afectează frumusețea delicată, chiar și cei care sunt indiferenți față de arbuști cu flori.
  4. De la giatsintotsvetnoy de reproducție, heterophyllous și glisează, și liliacul Meyer ar trebui să fie abandonate. Aceasta este o plante extrem de capricios care transportă schimbări rele temperatură și îngheț.

munca de plantare

Pentru plantarea lilacs este mai bine pentru a alege un soare stralucitor si, ferit de vânturi constante loc. Nu este necesar pentru a planta un arbust în vale, excesul de umiditate în acest caz nu poate fi evitată. Bucșe sensibile la aciditatea solului, deci cel mai bine este de a alege un teren neutru. Pe sol nisipos sau argilos, acestea sunt puțin probabil să prindă rădăcini și humă lumina vin pe placul lor. Dacă solul este greu, plantarea de liliac trebuie efectuate la o adâncime acceptabilă.

Dimensiunea gropii de aterizare nu trebuie să fie mai mică de 60 x 60 x 60 cm. În cazul în care terenul este fertil, prin aceea că scobitura nu este necesară.

In orificiului perforat 2 săptămâni este necesar pentru a umple stratul superior al solului, amestecarea cu îngrășăminte organice. Este recomandabil să se ia 10 kg de compost sau humus. În cazul în care plantele sunt plantate în grupuri, distanța dintre ele ar trebui să fie de 2 m, în cazul în rânduri -. 2.5 m Dacă soiurile dorite cresc Stam, distanța dintre răsaduri trebuie crescută de cel puțin 2 ori. Procedura în sine este plantarea arbuști tradiționale și simplu: formarea într-o movilă groapă pregătită pe ea rădăcinile răsadurilor distribuie delicat. După o groapă acoperită cu pământ, sol stă bine presat rădăcini. Înălțimea ideală să îngroape guler rădăcină. - 4 la 5 cm Dacă nu respectă această regulă, planta poate fi pierdut în timp.

Cu privire la regulile de plantare și de tăiere discutate în detaliu în videoclip.Când aterizarea este finalizată într-o rază de o jumătate de metru de rola arbust sol turnat la o înălțime de aproximativ 20 cm. Rezultat bine udate și acoperite cu mulci în acesta, grosimea stratului trebuie să fie de la 6 la 8 cm. In acest scop, rumeguș adecvat, humus sau turbă. Neglijați pregătirea atentă a gropilor pentru plantarea rugul nu este necesară. Ia ceva timp inițial, atunci nu se poate face griji despre planta ornamentale.

Fertilizarea: când și cât de mult îngrășământ pentru a face?

Cum să crească liliacul puternice și rezistente? Este important într-o grădină plantat arbuști în timp util pentru a alimenta. Primii trei ani se face numai azotul, apoi - și chiar organice. Lilac, de plantare și îngrijire, care nu este atât de complicat, este suficient în acest sens este modest. îngrășăminte organice aplicate pe sol în timpul săpat toamna și azot - în primăvară. Marea plantă mullein primește, se introduce în cercul rădăcină s-au retras aproximativ 0,5 m de rădăcini. Numărul estimat de - nu mai puțin de 3 găleți pe un tufiș crescut.

Unii gradinari preferă să folosească îngrășăminte în granule. Pentru a alimenta soluție cunoscută pentru mulți „Agricola pentru plante cu flori.“ Acest îngrășământ este introdus la o rată de 100 g per plantă. Azotul se adaugă într-un sezon de două ori:

  • la sfârșitul lunii aprilie (începutul perioadei de vegetație) -
  • în luna mai (creștere activă de frunze și muguri).

La 1 cerc mp maxim în jurul trunchi adăugat 2 linguri uree lingură. O dispoziție similară pentru îngrășămintele fosfatice, le folosesc doar în toamnă, aducând o adâncime de aproximativ 10 cm în fiecare tufiș. Lilac bine hrăniți lemn de frasin, răspândirea cu apă la rata de 250 g per 10 litri de apă.

dăunătorilor Seasonal

plantarea de liliac

munca de plantare

Lilac expuse unor astfel de boli neplăcute și periculoase, cum ar fi manei, ofilirii bacteriene și cleios. Ei lupta următoarea metodă: taierea florilor, boschet Bordeaux amestec pulverizat sau oxiclorura de cupru (20 g de soluție scade în 5 litri de apă).

Boli lila:

  1. inamic periculos Lilac - moliei, acești dăunători pot distruge chiar tufiș pentru adulți. Ca metodă de luptă este mai bine să se folosească o soluție Decis. El rezultativen, de asemenea, anti-molii-zygaenidae care atacă liliacul în luna mai.
  2. Hawk împotriva omizilor, provocând daune extrem de mari la verde, utilizați Funan. Medicament pentru a se dizolva in apa (necesar pentru o găleată 10 g) tufiș poate fi apoi atomizer prin pulverizare.

Îngrijire liliac, în plus față de arătura tradițională, combaterea buruienilor și combaterea dăunătorilor, mulcirea, nu se poate face fără udare în timp util. Planta are nevoie de umiditate, nu numai în primăvara și vara, dar, de asemenea, în timpul creșterii rădăcinii, care are loc în toamnă. De obicei, în septembrie sau octombrie cu experiență grădinari efectuat așa-numitele „podzimny“ udare, în timp ce cheltuielile de 3 până la 5 găleți de apă pe cerc 1 de metri pătrați în jurul valorii de trunchi. Intensitatea umidificarea depinde aici de compoziția solului și vârsta de Bush.

Transplant de la o nouă locație

Este demn de remarcat faptul că în cazul în care transferul planificat de liliac, în nici un caz nu se poate face acest lucru în primăvară, la înălțimea sezonului de creștere. În acest caz, răsad va fi o lungă perioadă de timp pentru a fi bolnav, sau chiar deloc obișnuiți cu noua locație. Prin urmare, pentru plantarea liliacul de toamnă perfectă timpurie. Răsaduri de acest arbust este depozitat într-o cameră umbrită, ascunde în mod necesar coroana polithen, fixați-l din partea de jos, astfel încât planta nu este amenințată cu deshidratare.

Nu sunt transplantate liliacul imposibile: se întind de la sol toate substanțele nutritive încetează Bush să crească pe deplin și de a dezvolta, începe treptat să-și piardă un aspect spectaculos.

Cel mai bine este să transplant liliacul în luna august, a pregătit groapa cu îngrășăminte și dând timpul de sol pentru a soluționa. Neaparat trebuie sa se toarnă într-o gaură de circa 2 litri de cenușă, și apoi trece la transplant. Este mai bine să opteze pentru acest arbust, care a ajuns la vârsta de 2-3 ani. La scurt timp înainte de transplantare planta ar trebui să fie examinate cu atenție și a scăpa de crengi uscate și deteriorate, apoi mutați tufișuri într-o nouă locație, împreună cu o bucată de pământ.

Având grijă de frumusețea regulilor de fier vechi

Tunderea liliacul - un alt punct important de îngrijire, fără de care este imposibil de realizat apariția spectaculoasă a coroanei. Îndepărtați ramurile vechi și bolnave, precum și prevenirea dezvoltării lăstarilor, puteți utiliza un fierăstrău sau mașini de tuns ascuțite. Acest lucru ar trebui să fie făcut în mod sistematic, sau chiar coroana nu va funcționa.

lilacs elagajÎn urma sfatul, puteți fi sigur că toate ultimii 5 ani răsad va fi un copac frumos, cu flori superbe, care sunt lungi vor multumi nu numai coroana plat, și o aromă plăcută.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

ProSadGuru.com
Casă Grădinărit Flori Plante Îngrijire Desen Animale Piese rețete Foto și video Miscelaneu