Pond în grădina propriilor mâini de formă sau de film

Pentru a crea un lac frumos, cu mâinile lor pe site-ul, aveți nevoie pentru a determina inițial destinația sa. De obicei, rezervorul are o funcție decorativă, nu este acceptat să crească pește sau plante rare. Acesta servește ca un loc frumos pentru a vă relaxa, creând un gust unic la cabana de vară.

Întrebarea este cum să facă iaz cu mâinile sale, de fapt, rezolvate mult mai ușor decât ar putea părea inițial. Mult depinde de calitatea solului. Dacă acest mlăștinos, atunci este posibil ca topitura si apa la sol se va acumula în locul desemnat pentru iaz. Acest lucru va crea o circulație naturală, iazul va fi actualizat în mod independent de apă. Cu toate acestea, în multe cazuri, este o structuri artificiale. În acest scop, un vas special, montat robinete pentru apă, întărit de perete la sol.

Video: Cum iaz supraviețuit iernii! Iaz cu mâinile pe un teren de 4,5 sute

Tehnologie pentru crearea de iaz de la dacha

iaz în țară cu propriile mâini

oază confortabil în zona de grădină

porțiune iaz poate fi un cadru de beton, argilă sau film. Alegerea depinde dacă este sau nu se stabilească permanent pe acest rezervor locație, precum și dimensiunea zonei alocate pentru oaza artificiale. Ultimele două opțiuni sunt dispozitiv simplu și mai puțin costisitoare. În ceea ce privește structura de beton, este clar că aceasta este o opțiune mai sigură, care va dura timp de mulți ani.

Un mic iaz este cel mai bine plasat într-o zonă deschisă, care este iluminat în mod corespunzător de soare. Puteți crea o zonă de oază artificială până la 0,5-4 metri pătrați. m, cu o adâncime de 60 cm. groapă adâncă este săpat nu este adecvată, deoarece pentru ei va fi problematică pentru a menține.

Forma iaz poate fi păstrat în stil geometric strict sau sub formă liberă. După ce a definit locul de oaza viitorului, stilul de formă și culoare, puteți crea depresiuni în sol. Este necesar să se ia în considerare grosimea podelei cu o toleranță de până la 30 cm rezultând „cupă“ trebuie să se ocupe cu atenție :. Acoperite cu argila sau beton cu sticlă lichidă. Acest lucru se face pentru a crește gradul de rezistență la apă. Apoi, țevile de scurgere sunt stabilite.

Dacă decideți să creați o zonă de iaz decorativ de mai mult de 4 metri pătrați. m, ar trebui să fie început să consolideze construcția de pini din metal sau din plasă de armare. La stratul inferior de pietriș se recomandă să-l umple cu nisip este presărat cu o grosime de 10 cm. Instalat în continuare priză specială nu se poate face fără. După pregătirea tuturor elementelor structurale pot păstra apa.

Pe suprafața căptușelii nu se poate face griji. Suficient pentru a utiliza o piatră artificială sau alt material de origine naturală sau de alte, la propriile lor mâini constructiv trage pereți și un fund. Odată ce iaz este gata, este necesar să se umple instalația.

crin potrivite, zambila de apa, vodokras, azol, toate cunoscute lintiță.

Pentru un mic iaz utilizat nimfeynik, tsiperus. De-a lungul coastei poate fi plantat un ienupăr, zephyranthes (îngrijire aici), Agrișă, și chiar a cincea. Va adăuga un gălbenele special de atingere, de pavilion dulce, iris, gliceril. Este demn de remarcat faptul că calamus rădăcină puternic în lupta împotriva multor boli. Dacă o planta, in propria gradina este un kit de prim ajutor verde.

Partea de jos și pereții iaz, puteți decora. Este necesar să se facă o selecție de plante potrivite pentru un pitoresc margini uscat și pe apă. Puteți aranja un iaz în poala unui copac ornamental mici, care nu va fi prea ascunde de lumina soarelui. opțiuni de design abundă, trebuie doar să arate imaginație.

Video: Apele de pe site-ul cu propriile sale mâini #urozhainye_gryadki

Iaz cu mâinile lor dintr-o formă convenabilă

Modul cel mai accesibil și fără griji de oaze decorativa - este de a utiliza un formular special, acesta poate fi achiziționat de la orice spetsmagazine. Acesta este fabricat din fibra de sticla, polietilenă îngheț. Lucrările ar trebui să înceapă în momentul în care este cald și uscat. În mod ideal - la sfârșitul primăverii sau verii.Pentru munca, avem nevoie de:

Video: Construirea unui iaz

  • nivel de construcție,
  • lopata grădină,
  • forma în sine,
  • nisip de râu,
  • Materiale pentru decorare - pietre și flori iubitoare de umiditate.

Mai întâi vom selecta pentru locul nostru iaz dreapta. Iazul trebuie să se încadreze în mod necesar în peisajul parcelei grădină. Apoi vom trece la marcarea contururi loc formă la locul ales, scoate circuitul. Următorul pas - excavare. Conform conturului său, el trebuie să urmeze conturul formei. Pe toate părțile se retragă undeva în 20 de cm pentru paturile viitoare. Adâncimea gropii de 10-15 cm, trebuie să fie mai mare decât dimensiunile formei.

La fundul gropii terminat grosimea stratului de nisip în mod necesar prevăzut de aproximativ 35 cm, asigurați-vă că RAM.

Acum este timpul pentru a instala forma în sine. Încercați să puneți-l drept, planeitatea instalației, se recomandă să se verifice nivelul clădirii. După ce te convins de fiabilitatea instalației, sunteți gata pentru a umple golul din jurul rezervorului cu nisip sau sol. Este recomandat să adăugați puțină apă în vasul la forma sa înregistrat cât mai strâns posibil. Rețineți că solul din jurul noua construcție în primele zile poate fi un pic chiuveta, pentru că trebuie să fie udat în mod regulat cu un furtun. Odată ce iaz va fi blocat în siguranță, în loc, puteți începe decorarea. Marginile iaz decorate cu pietre frumoase sau cărămizi în îngrijite.

Gradina folie iaz

Pentru a crea un mic vodoemchik aveți nevoie de PVC sau folie de polietilenă. Filmul pe baza de cauciuc cel mai bine luate în considerare și prietenos cu mediul, grosimea acestuia poate varia de la 0,5 până la lățimea de 1 mm - 2 - 8 m Când lungimea sau lățimea, pentru un motiv oarecare, nu sunt suficiente, este posibil să se cumpere adeziv special pentru îmbinarea marginilor. și de a crește dimensiunea unei piese. Parcela pentru a crea un miracol al naturii poate fi văzut în clipul video de mai jos.

Asigurați-vă că groapa săpată dimensiunile dorite. Pentru a imita oaza naturale, a făcut mai multe terase. În primul rând instalat la o adâncime de 30 cm, iar al doilea este un pic mai larg și mai adânc. Pentru locuitorii de apă fără pierderi a supraviețuit timp de iarnă, este necesar să se sape o groapă nu mai mică de 1,5 m, cu o suprafață de apă de 20 mp. m. În cazul în care porțiunea de vizitatori frecvente sunt alunițe și Voles, groapa canapea, se recomandă să se stabilească o plasă. Ea, de asemenea, ajută la protejarea împotriva proliferării rădăcinilor în picioare în apropiere de copaci și arbuști.

In partea de jos se potrivesc în mod necesar stratul de 10 inch de nisip, atunci este atent compactat. suprafață superioară blanketed nețesut elastic. După aceea, filmul este răspândit și plăci sau cărămizi fixe. O parte a pământului excavat poate fi folosit pentru a crea un flux de modificări.

Filmul este umplut cu apă imediat ce nivelul apei este suficientă, partea excedentară a polietilenei este tăiat, există doar o mică marjă de aproximativ 20 cm pur și simplu altfel :. sape un șanț pe perimetrul groapă, pune pe geotextil și filmul ei, margini ascunse și adâncire pentru a umple cu pietriș. Apoi, bezel și întreaga structură a filmului pentru a obține o mult mai fiabile.

Video: Filme pentru un iaz artificial de "fațadă"

Acum rămâne cel mai plăcut - pentru a efectua lucrări de proiectare și se bucură de vedere al unui iaz frumos, creat cu propriile sale mâini!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

ProSadGuru.com
Casă Grădinărit Flori Plante Îngrijire Desen Animale Piese rețete Foto și video Miscelaneu