Spectaculoase plante perene acoperire a solului în design de gradina

Sol se referă la plante cu flori sunt un avantaj real pentru orice amenajare a teritoriului grădină. Ele sunt modest, nu se tem de secetă și ierni geroase, au un aspect excelent, cresc rapid, formând un covor dens înflorire. Dacă intervalul selectat cu diferite perioade de formare de muguri, este posibil să se obțină efectul de înflorire continuă de la începutul dezghețului și înainte de congelare. Cu ajutorul lor nu va fi dificil să se umple colțurile îndepărtate ale grădinii, pentru a face accente luminoase pe un pat, spațiu zonat sau de a aranja un cadru căi, peluze. Creați un mic eficient iaz în țară cu propriile mâini acesta va fi mult mai ușor în cazul în care terenul de-a lungul liniei de coastă houttiniyu serdtselistnuyu sau brumărele Douglas.

plante acoperire sol

Printre pietre Youngest

Dintre toate capacul la sol perene este considerat ca fiind cel mai modest. Unele specii cresc bine la umbră, în timp ce alții preferă soarele strălucitor. Cunoscând caracteristicile lor, se pot alege cu ușurință colecția corespunzătoare nivelului caracteristicilor de iluminat și climatice existente ale regiunii. Este demn de remarcat faptul că astfel de plante pentru a preveni eroziunea solului, pierderea de umiditate din sol, vă permit să reglați microclimatului complot gradina dorit. referă la sol sunt reprezentanți excelente pentru realizarea soluțiilor non-standard, acestea sunt utilizate în crearea de diverse sculpturi de grădină și paturi de flori.

Plante târâtor sunt utile în regenerarea dealuri mari și mici alpine, rockeries, borduri de-a lungul căilor și terenuri de joacă. Acești reprezentanți sunt perfect potrivite pentru proiectarea de reținere pereți decorative, acestea sunt combinate cu aproape toate tipurile de flori, arbuști și copaci.

Care sol plante plantate în umbră de acoperire?

Creați un covor verde sub copaci sau în partea din spate a clădirilor nu este ușor. Nu orice planta este obișnuit cu astfel de condiții. Sunt excluse din lista - de acoperire a solului, printre care se numără Gorjanki roșu, Geranium macrorrhizum, Robert ferigă cu insinuează rizom, kupenu low-iubitoare umbra.

fundal excelent pentru paturi de flori va oferi:

  1. soiuri de căzătoare tinere de succes cresc la umbra. Combinând 3-4 nuanțe diferite de trandafiri de piatră, puteți crea compozitie incredibil de frumos. Bushes plantate la o distanță de 5-20 cm, în funcție de soi. Extraordinare, ele arata nu numai pe paturi, dar, de asemenea, în ghivece din piatră sau ceramică. le-au plantat într-un amestec de teren fertil, râu nisip și pietriș fin.
  2. European Ginger Wild, din care frunzele sunt similare cu urme de copite, formează desișuri dense, în cazul în care nu există nici un loc buruieni. O idee bună înmulțite prin semințe și diviziunea rizomilor.
  3. Creeping cimbru - un arbust in miniatura, cu un sistem radicular puternic. Ea are frunze alungite fine care formează o perdea densă de pe suprafața solului. Inflorirea este timpul în luna iunie.
  4. Cultivarea florilor de acoperire la sol, merită să ne amintim despre rezistența de iarnă și de primăvară gențiană acaulescent. Florile pot fi albe, albastru sau albastru.

Înflorire covor de plante perene iubitoare de lumină scăzută în creștere

Printre reprezentanții groundcover în special aprecia specimenele cu flori, care într-o perioadă scurtă de timp pentru a forma un capac gros de frunze, dar odată cu apariția sezonului înnobila florile sale delicate. Printre flori elemente prezentabil includ Ajuga reptans, brebenoc, Arabis alpine, Corydalis galben, Polygonum legate etc.

  • Yaskola simțit și Aubrieta


Yaskola simțit crescut cu succes chiar și pe soluri epuizate și de zonele aride. cerere constantă pentru ea - un drenaj bun sol. Dacă pe pervazul ferestrei acolo Catharanthus, în creștere din semințe te prea familiar, cu aterizare yaskoly fără probleme. Pentru a menține un aspect îngrijit după fiecare înflorire, se recomandă ca format un covor de frunze sau tund cultura.

Planta nu este numai potrivit pentru decorarea grădini rock și frontiere, dar, de asemenea, pentru cultivarea în ghivece în soare.

plante perene subdimensionate decorative, spectaculoase și necesită o întreținere minimă. Printre exemplarele prezentabili erbacee includ Aubrieta. Aceasta este evaluată de către grădinari pentru flori violet-rosu, roz sau purpurii, de aceea este adesea folosit pentru decorarea patului de flori prim-plan. Aubrieta supraviețuiește bine în plin soare, floare ei este atât de intensă încât delicat lasă aproape invizibil. După dispariția stratului de zăpadă, atunci când solul pe un pat încă goale, de masă verde arata perene foarte potrivite.

  • Evergreen brumărele styloid și stonecrop
Aubrieta

Covor de Aubrieta

flori Târâtor sunt atât de diverse încât este uneori dificil de a face o alegere. Când vizitați un magazin de flori ar trebui să acorde o atenție la brumărele stiloid cu mov, purpuriu, flori albe. Aceasta planta creste covor gros, în timp, frunzișul devine vizibil pe suprafața de culori bogate luminoase sclipesc doar muguri brumărele. Pe parcursul anului reprezentantul infloreste de două ori: prima mugurii sunt formate în lunile mai și iunie, a doua oară infloresc în luna septembrie.

Phlox nesolicitant, cresc este simplu, dar nu poate tolera umiditate stagnantă și udare prea abundent. Solul este slăbit și au nevoie de alcalin, deci înainte de plantare în sol pentru a adăuga făină dolomită și nisip cernut. stiloid Phlox este combinat cu plante alpine neyarkimi, perene.

Sedum rare nu crește mai mare de 3-5 cm. Odată cu apariția de plante de vară acoperite cu muguri mici de culoare galbenă, iar a doua jumătate a primului rece formând franjuri moale verzuie, fără flori. Un strat gros de sol nu este necesar ca el să crească stonecrop poate fi aproape oriunde. Este potrivit pentru grădini rock, mici grădini, ziduri de sprijin și de lemn, oale. Ele pot decora o piesa, dar planta nu este potrivit pentru peluze mari.

Reguli de plantare groundcover în grădină

Plantare, plante perene acoperire a solului, este important să se respecte următoarele reguli:

  1. Pentru suprafețe mici devin soiuri miniaturale. Pentru proiectare peisaj stud sau Sedum adecvat. Acestea vor crea un covor decorativ de frunze de culoare închisă și culori strălucitoare face grădina mai confortabil. Multe specii de acoperire la sol sunt înzestrate nu intruziv și ușor de parfum, seducatoare.
  2. Plantat târâtoare tipuri de grupuri cu frunze, muguri, flori frumos combinate. Contrastul frunzelor și paleta florale arată pitoresc, cu splendoarea sa, el este gata să-și condimenteze orice colț al grădinii.
  3. Atunci când alegeți plante, trebuie să vă amintiți că acestea se extindă în lățime, astfel încât este necesar să se prevadă spațiu pentru ei. Pentru câțiva ani, pentru 3-4 arbuști nevoie de aproximativ 1 m pătrat. Ei vor trebui să actualizeze la fiecare 5 ani, deoarece acestea sunt încet încep să fie cu buruieni.
  4. Grija pentru plante acoperire la sol este redusă la plivitul, mulcirea anual, fertilizat de primăvară și udare în zilele călduroase. Este important să nu uităm despre controlul asupra populației și să actualizeze copiile.

Pentru acoperirea terenului - plante ostentative pentru decorațiuni de grădină. Ele sunt frumoase, diverse, cresc rapid, cu extrem de ușor de întreținut pentru ei. Deci, nu ezitați să cumpere aceste plante perene pentru a decora propria grădină.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

ProSadGuru.com
Casă Grădinărit Flori Plante Îngrijire Desen Animale Piese rețete Foto și video Miscelaneu