Plantarea de iarbă în țară

Video: pentru gazon, în al doilea an după plantare

Site țară fără bogat covor verde va arata plictisitoare. Plantarea de iarbă - una dintre opțiuni pentru a îmbunătăți în mod radical situația, pentru a crea un fundal perfect pentru plasarea de arbuști și paturi de flori. Peluze poate fi dat orice formă geometrică, dar se va arata forma complicate spectaculos. colțuri ascuțite și configurație complexă este mai bine pentru a exclude, pentru a extinde vizual spațiul, și a simplifica întreținerea.

Diversifică fundal verde ajutor Begonia, Pelargonium, gazde, becuri, chiar Calceolaria Acesta va arata spectaculos. Neapărat este necesar să se prevadă un loc pentru recreere. În cazul în care zona locul este mic, este posibil să se limiteze plasarea de bănci și leagăn de grădină.

Când și ce iarba de plante?

iarbă de plantare

Lawn după plantare

dispozitiv de gazon în țară poate fi programată în orice anotimp cald, nu există restricții stricte aici. Unii gradinari sunt semănate semințele de pe crusta de gheață înainte de a se topește zăpada. Alții sunt de planificare pentru a crea un gazon în noiembrie, când terenul este deja podmerzli. materialul săditor va sta până în primăvară, astfel, dobândesc rezistență la temperaturi scăzute și boli, și de primăvară va prietenos muguri.

În orice caz, selectarea timpului de plantare, este necesar să se ia în considerare clima, tipul de sol, prezența unui sistem de drenaj. Dacă aveți dubii, este mai bine să experimenteze mai întâi pe o suprafață mică. timp de plantare în primăvara sau toamna selectate cu referire la datele de temperatura mediului ambiant și a solului. În toamna este important ca, înainte de îngheț a fost de aproximativ 4-5 săptămâni.

Condiții optime de germinare - vreme caldă și precipitații de echilibru. În partea centrală a Rusiei o perioadă favorabilă cade pe 10-30 august. În regiunile calde de semănat gazon în timpul verii nu este recomandată, deoarece soarele strălucitor afectează în mod negativ delicate lăstari. De preferință, să fie primăvară sau plantare toamna.

Dacă ploaia nu a fost o lungă perioadă de timp, solul este recomandat să se verse umiditate pentru a penetra până la 50 cm adâncime.

Înainte de plantare iarba, trebuie să alegem cu atenție compoziția sa. Este de dorit să se utilizeze amestecuri rezistente la ghinioane meteorologice. De obicei 3-5 selectate plante erbacee cu proprietăți diferite pentru a realiza un capac verde dens. Este important să se ridice iarbă, similară în rata de creștere, culoarea frunzelor. Frost și nesolicitant luate în considerare:

  • Kentucky bluegrass,
  • Păiuș roșu și stuf,
  • raigrasul,
  • Hibrid sau luncă trifoi,
  • bentgrass gigant.

Cunoscute amestecuri de brand iarbă includ „Trifolium“ și „smarald“. Dacă te-ai decis să aranjeze un covor la sol, compoziția amestecului nu ar trebui să fie păiuș și raigras mulți ani. Ele formează un covor gros, ușor de întreținut, dar un an sau 2 goluri apar și buruieni. Dacă doriți mai multe bibelouri, atunci trebuie furnizate inițial suport pentru Clematis cu propriile sale mâini face nu atât de dificil. Pe fondul de viță de vie cu flori verzi va arata foarte bine.Video: Sow gazon - un sfat bun

Marcarea sitului și pregătirea solului pentru însămânțare

Înainte de a face zona de gazon este curățată de buruieni și cu atenție aliniate. Tratamentul erbicidul se efectuează, un loc acoperit de deversare chimic secundar, la intervale de 2-3 săptămâni. vegetației de primăvară este mult mai sensibile la erbicide, căderea semințelor de buruieni pot rămâne și să crească cu debutul dezghețului. După ce buruienile se usuce, puteți începe nivelarea și pregătirea solului. Pentru a obține complet scăpa de buruieni, întreaga suprafață a geotextil voalat. În acest caz, semințele de buruieni germinează și cu siguranță nu în viitor, nu va trebui să lupte cu ei.

În sol cu ​​nevoie acid pentru a adăuga creta sau var stins. Zonele cu exces de argila poate fi slăbită și de luare a vermicompost compost. Îngrășăminte minerale sunt adăugate într-o cantitate care este recomandat de amestec pe bază de plante producător de gazon. Dacă decideți să semene iarbă de gazon în primăvară, solul se adaugă mai mult de azot să crească răsaduri intens. Toamna accent pe suplimente de fosfor și potasiu. La efectuarea vermicompost reduce doza de fertilizator. Toți aditivii trebuie să fie distribuite în mod egal, și numai apoi se umezește pământul.

În cazul în care plantarea se realizează gazon în toamna, atunci când plouă periodic solul nu ar trebui să fie intens hidrata.

Alinierea teritoriului ar trebui să înceapă cu defalcarea bulgărilor de pământ mari și cultivator slăbire. Ram poate fi doar o suprafață plană. Pentru a face acest lucru, utilizați o mână cu role sau plăci late. Rolling se efectuează numai pe vreme uscată. După o săptămână de teren compactat și, în unele locuri dă drumul. Toate neregulile vor trebui să completeze și tamp din nou.

Înainte de a planta un gazon, aranja aspectul, ținând seama de planul întocmit anterior. Cu stâlpi și frânghie desenați paturi, poteci, iazuri, uscate Stone Creek, foișoare. Înflorire pajiști și compoziția de arbuști fără linii drepte și unghiuri ascuțite va arata armonios.

Fiecare fir de iarbă un colț

peluză cu propriile sale mâini

Folosind o rolă pentru compactare

Lawn cu propriile sale mâini încep să semene după umiditate preliminară a solului. Apa ar trebui să se îngropa 25-30 cm, este metoda stropirii mai potrivită. Cum de a planta un gazon, în cazul în care totul este gata? Lucrările efectuate în vreme calmă și uscată. Amestec amestec convenabil cu nisip de râu în raport de 1: 3. Semințele trebuie să se împrăștie de-a lungul primei secțiuni, apoi peste. Pentru a crea o rată necesară densă specificată pe gazon ambalaj, un impuls mic. La sute nevoie de aproximativ 4 kg dintr-un amestec. împrăștie Gros semințele de-a lungul marginilor și în apropierea cararile.

Cum să semene iarbă în toamna? materialul săditor să ia jumătate pentru a obține lăstari mai puternice, care va fi capabil să se deplaseze frigul iernii. Este necesar să se aibă grijă de prezența amestecurilor de iarbă pentru însămânțarea. După plantare, semințele trebuie să fie rola ușor pe rola. După însămânțare și înainte de hibernare este important să aibă grijă de mulcire. Topsheet se recomandă acoperirea sau humus de turbă. Până la prima lăstari organizează udare pe zi seara. În cazul în care vremea este fierbinte, umiditatea ar trebui să fie mărită la 2 ori.

udare abundenta si fertilizare va ajuta semintele au germinat mai repede și să câștige putere. Dupa 1,5 luni, va fi un gazon verde frumos, plăcut de privit.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

ProSadGuru.com
Casă Grădinărit Flori Plante Îngrijire Desen Animale Piese rețete Foto și video Miscelaneu