Plantarea hortensie paniculat: secretele unei revolte de inflorescențe luminoase

Dacă doriți să aterizeze toate înec de vară în desișul luxuriante de flori, primăvară - cel mai bun timp când Hydrangea paniculata de plantare în teren deschis va găzdui cel mai mare succes. Aceasta planta este nativ pentru Orientul Îndepărtat sunt luate în considerare, China și Japonia, este evaluată de către grădinari nu numai pentru rezistență la rece și robustețea, dar pentru înflorire abundentă. Unele soiuri de Hydrangea paniculata, cum ar fi „Phantom“, capabil de a schimba culoarea într-un sezon de trei ori. În iunie și iulie, răspândirea arbust place alb și verde, ele devin roz, în septembrie, în luna august - un roșu aprins.

Hydrangea paniculata are o înălțime standard, de 1,5-2 m, dar nu atât de mult timp în urmă a apărut soiuri de pitic, care cresc de până la 80 cm. Răsaduri să prindă rădăcini rapid și Bloom anul următor, dacă acestea creează condiții favorabile pentru creșterea și dezvoltarea în continuare.

Mai aproape de lumina și mai departe de bulboasă

Plantarea Hydrangea paniculata

Hortensie în grădină

Plantarea în hortensii teren deschis începe cu selectarea site-ului. Este mai oportun pentru a alege o zonă însorită și liniștită în grădină, la umbra inflorescenței nu obține nuanța dorită saturată. La plantare trebuie să evite solurile nisipoase, soluri acide argilos este ideal pentru hortensii. Dacă este necesar, procentul de aciditate poate fi crescută prin utilizarea de sulfat de amoniu sau sulfatul de fier bine-cunoscut, pentru acidifierea poate fi adăugat la sol de turbă brun sau rumeguș, ace de pin. Ash, var sau creta trebuie evitată, deoarece compușii alcalini priveze muguri arbuștilor sau el a murit.

Planta iubește umezeala, chiar tolereaza mlăștinoase. Dacă în continuare raza de udare Bush pentru a face mai extinse, cu atât mai Magnificul este culoarea. In mod ideal, solul trebuie să hidrateze 1,5 m în jurul cozii. Hydrangea paniculata, de îngrijire, care nu este atât de complicat, dificil de a tolera cartier cu alte plante. Motivul - sistem prea extinsă de rădăcină de Bush. Între distanța de plantare ar trebui să fie lăsat până la 3 m. Este necesar să se asigure că nu a existat nici un bulbi de flori (lalele anuare din apropiere, zambile), Ceea ce va duce la sol săpat regulat. Cea mai bună opțiune - să lase în pace hortensie.

Secretele de organizare corectă de plantare

Selectarea unei locații și pregătirea pentru a freca sol, trebuie să se gândească la modul de a planta hortensii. Aceasta planta are o mulțime de spațiu, astfel încât să sape o groapă de plictisitor pentru el, spun ei, cu o marjă. Dimensiunea optimă. - 80 80 60 cm primer trebuie hidrata corespunzător, turnarea în gaura de plantare cel puțin 2 găleți de apă.

Dimineața următoare într-o gaură făcută de următorul amestec:

  • nisip și humus - 1 parte-
  • gazon și sol fertil - 2 părți-
  • cunoscut tuturor uree și sulfat de potasiu - 25 g-
  • puteți adăuga 65 de grame de superfosfat.

Această compoziție ar trebui să fie suficient timp de 2 ani.

Completarea groapă până la refuz cu un amestec obținut, este necesar să se toarne deasupra solului, rădăcinile în viitor nu este în contact direct cu aplicația fertilizator. După aceea, putem presupune că pregătirile pentru finalizarea aterizării. Următorul pas care trebuie făcut înainte de plantare hortensie - prune rădăcini și muguri de răsaduri, lăsându-le mai mult de 5 rinichi. În cazul în care, cu toate acestea, a ales sa nu treelike plante, și-mare varietate, nu au nevoie de tăiere. Mai bine pentru a cumpăra răsaduri de vârstă 4-5 ani, caz în care acestea vor prinde rădăcini și Bloom. Ar trebui acordată prioritate plantele nu au fost importate și cele cultivate în pepiniere locale. Astfel de material săditor sunt mai bine adaptate la condițiile climatice locale.

Video: # grădină Hydrangea în paturi de flori # Amenajare a teritoriului cu mâinile lor

Detalii complete de selectare a soiurilor și de plantare în videoclip.Rămâne de a pune planta in gaura, prikopalis sol, astfel încât gulerul rădăcină (schimbarea culorii locului butoiului de la verde la maro) a fost la același nivel cu suprafața. După plantare are nevoie de arbuști de udare și mulcire organice. Pentru ultima turba potrivesc cel mai bine humus de frunze și ace de pin.

Cele două condiții principale pentru creșterea rapidă a hortensie paniculat

Pentru astfel de plante, cum ar fi Hydrangea paniculata, îngrijire specială nu este necesară, deoarece este modest. Aici trebuie să ținem cont de două puncte principale: tăierea și fertilizarea. Fara prima hortensie va înceta să crească și să evolueze, fără a doua - nu dă flori luxuriante. În continuare de îngrijire ar trebui să se bazeze pe aceste reguli.

Scurtați planta în primăvară, salvând-l de la podmerzshie muguri și ramuri slabe. O astfel de procedură ar fi un excelent stimulator de creștere și înflorire violentă. În toamna, scopul este diferit de tăiere - necesitatea de a scapa de inflorescențe, care apoi începe să se acumuleze zăpadă, ceea ce nu este de dorit. Dacă nu taie buchețelele, îndoiți ramuri fragile, în cazul în care nu se rupe.

De-a lungul timpului, hortensii și trebuie să fie supuse la tăiere de reînnoire, în care arbuști sunt tunși la stump înălțime care nu depășește 7 cm, Milă nu este necesar :. nu va trece și 2 ani, el încă o dată plăcere de creștere și culoare magnifica.

În ceea ce privește îngrășământ, puteți utiliza pachet special pentru hortensii. Planta este popular în rândul grădinari și designeri de peisaj, astfel încât problemele lor de cumpărare nu vor apărea. Avantajul îngrășămintelor gata făcute este doza lor exactă.

Pentru a alimenta, puteți utiliza:

Video: hortensie cumpăra

  • îngrășământ organic - balegar zhizhu-
  • îngrășăminte - maximum 35 g de compoziție complexă a unei găleată de apă, se repetă de trei ori.
camera hortensie

Hydrangea macrophylla

De la începutul sezonului de vară tufele au nevoie pentru a fertiliza cel puțin 4 ori. Prima dată - în primăvara devreme pentru a stimula creșterea inflorescență. Apoi, fertilizate în înflorire timpurie, folosind un trio de componente: uree, superfosfat și sulfat de potasiu. Rețeta exactă a fost deja prezentată mai sus. Îngrășămintele sunt aplicate pentru a treia oară în mijlocul verii, pentru a extinde rugul înflorire. În acest caz, am prefera complexe minerale. În cele din urmă, ultima dată alimentat la bucșele să se pregătească pentru iarnă. Este mai bine să se utilizeze un sistem special de hortensii, evitând fertilizante: azot. Recente reduc considerabil rezistența plantelor la ger.

udare regulată și tratament - criterii importante pentru creștere

Ar trebui să acorde o atenție la udare, uscarea solului trebuie evitată. În apă și adăugarea periodică de permanganat de potasiu pentru a scăpa planta împotriva diferitelor dăunători. Rata săptămânală - aproximativ 30 l de apă supernatant per 1 metru pătrat de sol sub bucșei. Atunci când ploile vin, volumul ar trebui să fie redusă.

Înainte de a planta hortensie, trebuie să ne amintim că aceasta planta este afecteaza cel mai adesea o boala cum ar fi mucegai. Observând simptomele sale pe frunze, este necesar să le trateze Bordeaux lichid, răspândindu-l cu apă (100 g timp de 12 litri) sau prepararea soluției fundazol (25 g în apă 10 litri).

avariere poate provoca și afide, pentru a controla este posibil să se aplice usturoi. Pentru prepararea tincturi l măcinare, și apoi se toarnă apă (250 g per 10 L), apoi se lasă să stea timp de 2 zile, și apoi se adaugă la acesta o cantitate suplimentară de 50 g de săpun pre-înmuiate. Amestecul rezultat este utilizat săptămânal, până când nici o urmă a dăunătorilor.

Cu abordarea corectă și cunoașterea unora dintre caracteristicile de cultivare a Hydrangea paniculata ar fi cea mai bună alegere pentru decorarea zonei suburbane. Datorită faptului că planta ca întreg este modest, poate crește chiar și un novice. grădinari cu experiență va atrage cu siguranță o varietate de clase, forme și culori de inflorescențe.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

ProSadGuru.com
Casă Grădinărit Flori Plante Îngrijire Desen Animale Piese rețete Foto și video Miscelaneu