Principalele reguli ale bulbilor de plantare de toamnă
Toamna - timpul fierbinte pentru grădinari. Este timpul să se simtă oftat trist, amintind de vară apuse, și suflece mânecile - lucrarea înainte de iarnă mai multe! Una dintre cele mai importante - plantarea de toamnă de plante cu bulb. Nu fac nici o greșeală, crezând că doar ceva și au nevoie - pentru a slăbi sol și stick la el bec. Deci cultivatorii, fără a lua în considerare nevoile de plante, dar nu ne place?conținut
După ce a decis să spună tot ce știu despre bulbi de plantare de toamna, am fost confruntat cu o problemă. Clubul nostru a combinat iubitorii de plante din diferite regiuni - atât în același articol, pentru a da recomandări universale pentru locuitorii din Urali și Caucaz? Cu stimă care doresc ca materialul sa dovedit a fi util tuturor, am decis să aloce cele mai importante principii ale bulbilor de plantare de toamnă. Acestea sunt reguli universale, știind că puteți naviga cu ușurință la momentul de plantare, pentru a determina necesitatea de a adăpost în timpul iernii și alte subtilitățile de relevanță pentru regiunea dumneavoastră.
timp de plantare
În medie, ceapa în nepromerzshey rădăcină la sol 2 săptămâni. Prin urmare, ar trebui să procedeze. Cu siguranță știi deja, atunci când aveți un stabil vine momentul îngheț. Desigur, Mama Natura poate, uneori, prezent cu surprize neplăcute - dezghet stabilă după îngheț, sau un debut brusc de iarnă, după o toamnă lungă cald. Nu intrați în panică, avem totul sub control!
În cazul în care becurile au timp să înmugurească, și dintr-o iarna a venit brusc, au nevoie doar să se ascundă. ramuri de molid, fân, paie, frunze moarte - se potrivesc tot ceea ce este la îndemână. Acest lucru nu se aplică narcise și lalele mugurilor petrec minunat iarna sub zăpadă.
Alternativ înghețurile veni, și nu ați plantat bulbi. Oricât de mult ar putea părea o nebunie, dar este încă posibil să le-a pus: în fața mai multor dezgheață, în care Pământul se încălzește suficient, astfel încât au avut timp să prindă rădăcini. Deci, puteți face în cazul în care solul nu este înghețat pe adâncimea de plantare. Este o modalitate pentru cei care doresc pentru a obține o floare de primăvară timpurie.
Video: Regulile de bază ale trage de toamnă fotografie în toamna frunze de toamna
În cazul în care calendarul de înflorire nu este principială a aterizat bulbi de primăvară, ei petrec perfect iarna din sol. Valoarea becurilor de plantare de toamnă este că vă permite să obțineți mai devreme de înflorire. Apropo, în cazul în care căderea de a planta bulbii cu intervalul de 5-7 zile, puteți obține un pat în primăvară, înflorit continuu luna, sau chiar mai mult! Încercați - rezultatul pe care îl va încânta. Mai mult decât atât, puteți utiliza becuri de tip și de soi, plantarea de timp delimitează timpul de înflorire.
bulbi Locul de plantare
Și din nou, voi da principiile de bază, și într-adevăr se adapteze la ele. Din ceea ce este necesar pentru a proteja iernat în bulbii de câmp deschis? Frost, contactul cu apele subterane și solul de uscăciune excesivă. Ce înseamnă? Acest lucru înseamnă că becurile ar trebui să-și petreacă iarna în sol, care este umed sub aterizare lor, și se usucă peste ele. Complicată? Departe de ea!
Dacă ați plantat bulbi într-un loc cu un nivel ridicat al apelor subterane în timpul iernii asigurați-vă că precipitarea nu a putut ajunge la dvs. de destinație. Adică, acoperă această folie stretch, un scut, un profil de foaie - decât poți. Această tehnică se numește iernare uscat.
Rețineți că cele mai bune becuri de iarnă, care cresc într-un loc permanent de mai mulți ani. Prin urmare, nu este necesar în fiecare an săpat lalele, branduse și narcise și alte becuri. Ele se pot dezvolta fara transplantare 3-4 ani, această perioadă nu afectează dimensiunea instalației, durata de înflorire și decorativ.
Compoziția solului
Este foarte important, asigurați-vă că pentru a citi! Bulbi începe să crească în toamna, de aceea este foarte important ca lansarea a avut succes. De ce ai nevoie? sol fertil. Va trebui să se pregătească în avans. Știi, nu este recomandat să bulbi de plante în locul ei? Desigur, - deoarece solul poate rămâne agenți patogeni, și chiar tratate cu fungicide becuri sunt la risc. Pentru a nu expune planta riscul de infecție și să mențină propria lor material vegetal, este mai bine să le planta într-un loc nou.
Ar trebui să fie soare, inaccesibile vânturi puternice, cu niveluri scăzute de apă subterană, cu soluri fertile sunt permeabile. Amintiți-vă de nivelul de aciditate! Bulbos cum ar fi solul ușor acid sau neutru, nivelul PH 5-7. Expertii recomanda să se pregătească un loc pentru plantarea bulbilor în prealabil timp de 2 luni. Adăugarea de compost, ajustarea pH-ului, slăbiți solului și se adaugă componente vlagozaderzhivayuschih - nu neglija nimic! Vrei să obțineți o plantă mare, cu un set complet de semne de înaltă calitate?
Video: reguli de plantare lalea toamna - Cottage - 19.10.2013 - Numărul 61
bulbi de plantare
Așa că am ajuns la cel mai important lucru - aterizare. Este bine cunoscut faptul că adâncimea de plantare bec trebuie alese după cum urmează: în sol vrac - 3 înălțime în sol dens - 2 înălțimea dimensiunii bulb. Ca practicant, eu pot recomanda metoda de plantare.
Am sol niciodată în vrac, în care planta bulbi. Aici am făcut 2 luni în urmă pregătit, timp în care a plouat, este compactat un pic, dar nu contează. Fac o sapă și bulbi de plantare brazdă în ele. Principiul meu - becuri Doneț ar trebui să se odihnească într-un strat dens de sol. De ce? Lasă-mă să explic.
Am folosit să cred că rădăcinile becurilor vor fi mai ușor să crească în sol în vrac, astfel încât sape paturi de flori plantate cu o adâncime de o lopată. Cum am fost greșit! A se vedea: becul este plantat, ia rădăcină. Este foarte important să nu-i deranjeze! Ce se întâmplă în cazul c dezgropa sol? Becul a prins rădăcini, sedimente de sol îmbibate și se sedimentează treptat, rădăcinile se ridică. Care a fost rezultatul? Slabita plante cu dezvoltare târzie și înflorire. M-am spus nimic despre dimensiunea sa. În general, ține cont de experiențele mele proaste și bulbi de plante în sol nekopany, nu vei regreta.
Am nevoie să se ocupe de becuri înainte de plantare? I se aplică întotdeauna un fungicid, în special pentru materialul săditor nou achiziționate. O altă condiție importantă pentru succes - udarea după plantare, este necesar, în cazul în care pământul a fost uscat.
Am încercat să menționez cele mai importante principii și reguli ale bulbilor de plantare de toamnă. Dar, dacă mai aveți întrebări, adresați-vă! Sau împărtășiți experiența? Ar fi mare, pentru că nu este niciodată prea mult)
- Reguli de plantare ceapa
- Când să planteze flori în câmp deschis?
- Când crini sunt plantate în teren deschis în primăvară?
- Tratamentul ceapa set înainte de plantare
- Plantarea și îngrijirea pentru lalele
- Plantare și îngrijire de Ornithogalum în câmp deschis
- Bulbi de lalele mari
- Bulbi de lalele de plantare
- O modalitate eficientă de reproducere crin
- Gladioli plantare
- Narcise - bulbos nepretențioasă
- Plantarea și îngrijirea de Allium
- Atunci când este cel mai bine pentru becuri de plante?
- Bulbi sau semințe? - branduse de plantare în toamna, momentul decisiv
- Reguli de plantare plante bulboase
- În creștere la zambile acasă
- Zambile de plantare
- Narcisele de plantare de toamnă
- Ce fel de flori pentru a planta in toamna?
- Bulbi de plantare
- Plantarea bulbilor de flori in toamna