Clematis Tangut: descriere, reproducere, îngrijire, cerere, fotografie, grad

Clematis Tangut, precum și alte Clematis sale, eu cresc metoda de răsad. Semințele împachetate într-un șervețel pentru o zi macerat în cald (20-25 ° C.) Apă. M-am întins-le rar, ușor stropite (poți și nu presara). Solurile este de sod de pământ, nisip și creta zdrobit (2: 1: 0,1).
Culturi de acoperire cu o pungă de plastic și a pus într-un loc întunecat, cu o temperatură de 10-13 grade. După 20-25 zile, atunci când semințele gurii de magazie, a prezentat un vas pe lumină puternică (lumina solară directă nu).
Lăstarii pudrate imediat cu cărbune activ pudră pentru a evita înfrângerea răsad la înnegrire. Le-am de apă numai din aspersoare sau palet. Temperatura la acest moment este de preferință 15-18 grade.
Video: Clematis
Răsaduri timp de 2-3 săptămâni pentru a menține „teplichke“, treptat, obișnuiți cu aer liber. Puteți semăna semințe de la începutul verii, în acest caz, pentru răsaduri permanente sunt plantate la începutul toamnei.
Atunci când se plantează în teren deschis (sfârșitul lunii mai-începutul lunii iunie) îngropa răsaduri la 10 cm. În cazul în care „copiii“ sunt slabe, ele sunt plantate cu o adâncime minimă de înmormântare. Rădăcinoase pentru perioada necesară pentru ei lumina rare.
Solul la locul de apariție a rădăcinilor trebuie sa pritenyat. De obicei, în acest scop, în jurul valorii de plantele sunt plantate roca Alyssum și Arabis.
Sau sol puternic salin pentru Clematis nu Tangut adecvat. La sol acid planta nu floare. În cazul în care căderea sistemului de rădăcină a fost zamulchirovat turbă, este necesar pentru a elimina arcul.
Odată cu apariția centralelor termice durabile infuzie hrănite de mullein (1:10), o găleată pentru fiecare.
Două săptămâni mai târziu - "Kemira-Lux". Pentru fiecare adult tufiș de rulare într-un pahar de cenușă de lemn și puțin este încorporat în sol. Alternanța îngrășămintelor organice și minerale dă un rezultat bun.
În absența fertilizării flori în scădere. Apărut în anul de plantare boboci trage afară.
Se întâmplă că Clematis Tangut pierde toate părțile aeriene. În acest caz, nu ar trebui să se grăbească să arunce rădăcină. După un an sau chiar doi din muguri latente sunt susceptibile de a dezvolta noi lăstari.
Pentru butași înrădăcinare folosind bucăți de cartofi proaspeți sau sfecla. Buta pentru mai stabilire rapidă soluție de miere rezistă (1 linguriță -. 1 st apă). Am rezhu legume cubulete, puncție cu o singură mână și introduceți gambă în gaura.
Cuburi „aterizare“, a pus într-o tigaie, se toarnă puțină apă pe undeva. Apoi, trebuie doar nu uitați să toarne apă în tigaie și de pulverizare pritenyat și butași.
Mergând o dată în sat de vacanță de iarnă, el a atras atenția asupra „ciudat“ liană uvivshuyu plasă de sârmă Ryabitsev. Imaginați-vă: toate în jurul valorii în zăpadă și în fața dumneavoastră frumoase plante cu bile cu blană pufoase, acoperite cu brumă.
Este vara în același loc nu am recunoscut frumusețea iernii. bile pufoase asa ma lovit, doar aici și nu se uită în frunziș ajurata. Dar cea mai interesantă - întreaga viță de vie a fost acoperită cu destul de mare clopot galben.
Am decis să fiu sigur că pentru a face rost de aceasta planta la domiciliu, știind că clematis Tangut (și anume, așa că se numește) și reproduce prin seminte.
Prin achiziționarea ei, am de toate regulile pentru a începe de plantare. Dar toate eforturile mele au fost în zadar. Aceasta nu a ajutat, și stratificarea - nici sămânță nu a crescut chiar și după 3 luni.
In primavara, m-am dus în mod specific la locul unde a văzut pentru prima dată Clematis. Pe ramurile legănau oarecum ponosită „pufoasa.“ Proprietarii nu au, și am îndrăznit să rupă o crenguță cu semințe, care sunt semănate într-o seră.
Doar câteva săptămâni au existat prietenos muguri. Când răsadurile au crescut un pic, le-am transplantat într-un pat, și toamna am avut un tufe decente. Și, cel mai surprinzător, unele chiar floare.
Iarna nu ma dezamagi. Chiar și după înghețurile severe, transferat fără nici un adăpost, această viță de vie fericit cu verdeață și culori grațios până toamna târziu. Și semințele colectate în primăvară da fructe prietenos.
Aparent, o astfel de stratificare naturala este mai eficient. Poate nu ultimul factor a fost prospețimea semințelor, care își pot pierde viabilitatea într-un an. Cu toate acestea, este dificil de a opri o persoană entuziast, și am cumpărat semințele trei noi soiuri și va face o altă încercare de a avea la aceste plante uimitoare.
Undemanding de condițiile de creștere, iarna excelenta rezistenta, perioada de înflorire lungă, decorativ pe tot parcursul anului a face aceasta planta un element esențial al grădinărit verticale.
Ligularia Tangut
Ligularia Tangut
Clematis de aur
Clematis
Clematis vinogradolistny
Clematis florida
Clematis hibrid
Clematis Clematis violet sau
Munte clematis
Clematis integrifoliya
Clematis lanuginoza
Clematis Tangut