conținut
S-ar părea că totul este foarte simplu. Aproape toate plantele de casa reproduc în mod vegetativ, unele plante numai o frunză să crească plante de înaltă calitate, dar pentru mine înrădăcinare de butași de multe ori încheiat cu un eșec. Care este motivul pentru eșecurile mele?
1. Toate butași, apicale și laterale muguri, frunze de plăci, cea mai bună înrădăcinare mai-iunie, când plantele sunt într-o fază de creștere. Acesta a fost în acest moment butașii rădăcină cel mai bine. În a doua jumătate a verii, și cu atât mai mult în toamna, toate butașii să prindă rădăcini și foarte dificil de multe ori dispar, cel puțin a fost pentru mine. Doar plante de toamnă intră în faza de repaus, și iată-mă cu protectiv meu: oh, că nu este în creștere, și a început să apă.
2. Toate butași înrădăcinare de dorit în recipientul intermediar, sunt cele mai potrivite pentru ei pahare de unică folosință sau pahare de vin din mai multe motive. Dacă unul tulpină putregai, putregai nu se poate transfera pe alte butași. Ceștile pot fi văzute, atunci când rădăcinile formate. In partea de jos a paharului necesar să taie o pereche de foarfece gaura de scurgere. Vasa, sau mai degrabă volumul său, joacă un rol imens în înrădăcinarea butași. Terenul în această posudinke trebuie să se usuce înainte de udare prin irigare. Numai în acest caz, puteți conta pe succes.
rădăcini mici trebuie să găsească o modalitate de umiditate și să nu fie în mod constant la sol umed. Într-o cantitate mică de rădăcini ajunge rapid peretii paharului, ceea ce înseamnă că în curând planta va inflori. Toate plantele de interior cresc mai bine si infloresc in ghivece mici. Atâta timp cât rădăcinile cresc, la fel partea supraterană a plantei. Odată ce rădăcinile au venit pe peretele vasului - toate florile de plante. Pentru mine, acest punct, de asemenea, a fost dat imediat. Mi-aș dori ca dintr-o dată că a fost frumoasă și direct. Plantat puieti într-un ghiveci de flori, desigur, o mare pentru tăiere sistem de rădăcină mici, fără a gândi, asa ca lasa doar în creștere în ghiveci, iar pentru un motiv oarecare a pierdut.
3. Este necesar să se cunoască un pic despre planta, care încearcă să insufle. De exemplu, butași Pelargonium nu trebuie să rămânem doar la pământ, sau pus în apă. Ei au câteva ore să se întindă doar în jos pe masă, tăierea tăietura trebuie să se usuce. Butași a unor plante încep rădăcinile direct într-un pahar cu apă. Unele butași să prindă rădăcini doar în teplichke mici. Prin urmare, încercați să aflați mai multe despre planta ia rădăcină de vânzător, cunoștințe dintr-o resursă pe Internet (nu toate minciună!).
4. O altă piatră de poticnire a fost măcinat pentru mine. Ce fel de utilizare a terenurilor pentru plante de apartament sau pentru înrădăcinare butași? utilizarea mai multe pământ de grădină. (Iată mai mult, cumpararea de teren!)
Am numeroase experiențe negative de utilizare a solului în grădină. Am earthworm prins într-o oală, și miriapode. Odată transplantat într-o oală de pelargonium în teren deschis, așa că am pus la cale într-un vas lacewing. Chiar dacă acestea sunt insecte benefice, dar imaginați-vă că aceste mici verde, cu aripi transparente, toate ieși și de a ieși din oală. Toate fereastra blocat, a urcat la tavan. Și ei sunt, de altfel, muscatura rănit.
Unii cultivatori spun că este necesar să se calcina pământ de grădină în cuptorul cu microunde sau cuptor. Mi-aș dori plăcinte cuptor, mai degrabă decât la sol. Prin urmare, pentru plante de interior folosesc solul de cumpărare. Eu cumpăr doar la un magazin de flori. Dacă nu există nici un motiv pentru o anumită plantă, întotdeauna doar întreb pregătit integral terenul pentru houseplants. Acest sol nu este supraîncărcat cu îngrășăminte (față de sol pentru răsadurilor) solul are o reacție neutră.
5. Cea mai importantă verigă în lanțul de înrădăcinare este de udare. Ce apă pentru a uda butașii? butași înrădăcinare Best udate aparat apa fiarta la temperatura camerei. Este aceasta apa este absorbită de către plante.
Frecvența de udare. Udarea este necesară numai atunci când se usuca sol fertil. Și chiar vă puteți aștepta pentru o altă zi. Pentru că, în cazul în care partea de sus și se usucă stratul superior al pământului, aceasta nu înseamnă că, și, de asemenea, mai mică decât în cupa uscată. Prin urmare, butași de udare frecvente nu! Dă Butasii condamnați o altă șansă la viață!
Video: teplichke înrădăcinare frunzele și butași de plante de interior din sticle de plastic în apartament
udare lor frecvente, am distrus o mulțime de butași. Așa cum deja am scris mai sus - a plantat într-o oală mare și să-l apă în fiecare zi. Hmm, ceva nu este în creștere, este necesar să se toarne mai mult. Oh, este ceva estompează, probabil, se toarnă dreapta. Și totuși, nu există nici mai mult de tăiere! Acum, știi, am știut că nu am nevoie să fie udat la fel de des, și chiar, uneori, in toamna, dar tipul de tăiere lent cu frunze îngălbenite și orice există cerințe razdobytye de pe Internet, nu mi sa alăturat împreună.
Rezolva problema de butași înrădăcinare de irigare ma ajutat hidrogel. Foarte util lucru a fost. Hidrogel colectează excesul de umiditate în sol și apoi le dă planta când umezeala din sol nu este suficient. Numai hidrogel am fost în stare să devină încrezător, că „puțin puștiulică“ primi în continuare umiditatea necesară.
Video: butași înrădăcinare de plante de interior. partea 1
6. Umiditate. Cele mai multe butașii de rădăcină ușor Plante de casa, dacă le-ați pus în Mini teplichku. Și nu neapărat pentru ca aceasta să cumpere unele unități intotdeauna pline. Termenul „mini-Teplická“ Ascunderea crearea unui microclimat umed pentru butași înrădăcinare. Acest lucru este posibil, chiar și cu un p / e pachet convențional. Pur și simplu loc o ceașcă cu mâner în sac și cravată în partea de sus, astfel încât aerul din interior nu se face. O dată pe zi, ventila punga, scuture condensului din pereții ambalajului și cravată din nou. În astfel de circumstanțe, și necesită puțin sau deloc de irigare.
Mini teplichke poate deveni o sticlă de plastic cu un fund tăiat. Sticlă acoperă paharul cu mâner pentru a lua rădăcină, și toată lumea - este gata mini-Teplička! Este foarte convenabil pentru a observa mânerul, aerisi. Dacă aveți nevoie de umiditate ridicată, suficient pentru a pulveriza de aspersoare interiorul sticlei, evitând contactul cu picături de apă pe pedunculul frunzelor.
Dar, odată ce o rezervare, nu toate sunt la fel de plante de apartament nevoie de un nivel ridicat de umiditate. Aici este necesar să se facă referire la punctul 3.
7. O altă regulă mea: după ce a aflat de la punctul 3 butași înrădăcinare de plante, astfel încât nu pot crea condițiile necesare în viitor. De exemplu, un aspect important al cultivării anumitor plante este iernării rece, și am merznu iarna la +18 0C, sau plantele au nevoie de umiditate ridicată, și am o umiditate de 15-20% în timpul iernii. Prin urmare, unele dintre plantele mine tabu. Lumea are un mare număr de alte plante de interior care încântă nu mai puțin exotice.