Grija pentru orhidee Phalaenopsis-iarna

Buna ziua dragi cultivatori! Am să vă prezint houseplant tau preferat - Phalaenopsis orhidee.

Pentru a fi corect să spunem că iarna de îngrijire Phalenopsis nu este foarte diferit de îngrijire în alte momente ale anului, deoarece orhidee Phalaenopsis sunt nici o perioadă de odihnă explicite, astfel încât tot anul nevoie despre condiții similare de detenție. Vă sugerez materialul sub formă de întrebări și răspunsuri, astfel încât să puteți citi în mod selectiv, pentru că mulți dintre rezidenți au deja familiare.

De ce Phalaenopsis Phalaenopsis numit?

botanist Gollansky Blume, văzând florile acestei orhidee în Indonezia, m-am gândit că în aer flit fluturi exotice. Ca un fluture - se pare că în limba greacă numele Phalaenopsis. comparație Foarte frumos, toți cultivatorii din inima de dragoste, se pare. farmec Phalaenopsis. Am câțiva ani am admir florile lor pe pervazul ferestrelor lor, dar acum ei ceva eteric și efemeră consider:

De ce este mai bine să înceapă cu cunoștință cu orhidee Phalaenopsis?

Phalaenopsis sunt un grup de orhidee epifite care cresc, agățându-se de scoarța unui copac, care este, condiții speciale nu sunt rasfatati. În același timp, poate rezista la secetă și destul de tenace, la toate. flori delicate nu ar trebui să vă inducă în eroare, este natura spiritului lor de luptă. Când oamenii mei sunt concepute pentru a schimba fereastra casei, m-am ridicat pe munte pentru cele două ferestre din lemn de orhidee, deoarece acestea Phalaenopsis bine crescut și a înflorit. Fără tragere de inimă, le-am lăsat. Acum este foarte interesant pentru a vedea cum unul dintre orhidee-a imaginat în junglă: ea ferm înrădăcinată în fereastra de lemn pervazul, aplatizate rădăcini, și mai multe rădăcini plonjat sub tapet și a făcut drumul lor în spațiul dintre cadre. Cel mai interesant este faptul că nici unul palet a blocat.

Mai studiu: vară, una dintre principalele rădăcinile Phalaenopsis lansate în tigaie cu argilă expandată umed, pe care se afla oala cu cealaltă Phalaenopsis. Deci, nu e de mirare plantele aparțin naturii, se comportă destul de plin de viață. Ți-am cerut să nu fie frică de Phalaenopsis?

Înainte de a avea grijă de, să aleagă Phalaenopsis.

Cum de a alege o planta viabilă?

După ce a stat în prostrație înainte de înflorire Phalenopsis cinci minute, spuneți-vă că acest lucru este suficient, si forteaza-te pentru a traduce un ochi pe alte părți. În primul rând, uita-te în priză. Ar trebui să fie nici o întunecare, îngălbenire, etc, amintind de putregai ..:

Înroșirea marginile frunzelor pot fi, acest lucru se datorează culoarea florii viitorului. În cazul în care creșterea unei frunze tinere în centrul socket - chiar mai bine:

Acum considerăm rădăcinile. Acestea ar trebui să fie privite prin peretele vasului și să fie sănătos în aparență:

Și atingere, de asemenea: nu ezita să examineze cu atenție și touch-ajunge la rădăcini, acestea nu ar trebui să fie moale:

Daunele pot fi din ea nu poate scăpa. Acum peduncul. flori prospețime vorbește de la sine. Este de dorit să aibă muguri mai proaspete, vârful pedunculul trebuie să fie în viață:

Tu alegi? În cazul în care soțul dumneavoastră este prezent și imprudentă neglijent, apoi apuca un cuplu mai mult. (Probabil au variat între doi-trei place? Nu ezita să ia totul și a alerga acasă!). Dacă îngheț este de a gândi în avans cu privire la modul în care să renunțe la off nu se congela.

În cazul în care pentru a pune Phalaenopsis, în cazul în care fereastra este iarna?

Am o pe tot parcursul anului în picioare pe pervaz nordice, dar avem sud, lumină și căldură suficientă. De exemplu, iarna din acest an, astfel încât iarba a început să crească:

Video: Cum să aibă grijă de orhidee Phalaenopsis de iarna

Aveți posibilitatea să atașați la fereastra sa de vest, de est sau de sud. În timpul verii, sudul va trebui să eliminați pentru a evita arsurile sau vin pritenenie. Dacă temperatura este mult sub zero grade, apoi sub ghivecele se potrivesc în mod necesar orice izolație (spuma, placaj, etc.), precum și a muta plantele din sticla, ei se tem de frig.

Se angajeze în auto-sugestie: uita-te la Phalaenopsis, prindeți-vă și cred că acest lucru este tot real, ai o orhidee!

Ca Phalaenopsis adăpate în timpul iernii?

Iarna udare depinde de temperatura din casă (apartament). Avem o multime de rece, 22-25 de grade, dar sunt Phalaenopsis peste conducte calde, astfel încât apa o dată pe săptămână. Cum de a determina care este nevoie de udare? Spune-i uite la rădăcinile culorii. Green - udare devreme, argint - e timpul! Când m-am uitat la rădăcinile primei sale Phalaenopsis, apoi mi-am dat seama că el nu știa despre mine: Sunt de culoare orb! Nu am putut înțelege, ele sunt gri sau verde, chiar plânge! Eu vă voi da odihnă: este tot de frică! Cu timpul vine experienta. Între timp, verificați starea cortex, ar trebui să se usuce, și anume, ar trebui să fie în interiorul condens (picăturile de apă) și se simte în general, ar trebui să fie uscat la suprafață și în profunzime. Pe pervazul ferestrei, nu este mai bine la apă. Dacă aveți suficient timp și suficient de apă moale, apoi arunca o oală de Phalaenopsis poate fi direct sub robinet cu jet de apă caldă. Lom, nu intra in centrul orificiului de evacuare. Este dificil să se determine cât de mult să-l țineți sub robinet? Apoi, o astfel de condiție: în oala trebuie vărsat pentru cel puțin trei litri de apă. În cazul în care casa ta este destul de cald, puteți fi udate din timp în timp, cât și în timpul verii, în duș, în timp ce am fost de udare întreg, nu numai că se toarnă pe flori:

Nu lăsați să se usuce, vase de supraînălțare pentru a menține apa din centrul orificiului de evacuare din sticlă:

Apoi am uscat mijlocul o cârpă moale și ștergeți frunzele:

Video: #TinaTrue | SEMNIFICATIVE IARNA CARE Orchid (alte culori)

După aceste proceduri, frunzele sunt frumoase si curate:

Fertiliza în timpul înfloririi nu poate, nu dăunează plantei, dar reduce timpul de înflorire.

Ce trebuie să faceți dacă ați fost dat Phalaenopsis în stare proastă?

Ei bine, dacă într-o foarte proastă, apoi se aplica pe site-ul nostru pentru Julie și Valentina, au tras Phalaenopsis aproape fără speranță. În cazul în care viața în Phalaenopsis vizibil, dar toate semnele de golf, apoi să încercăm să transplant. Markdown am luat Phalaenopsis, care are rădăcini sănătoase să fie văzut:

dar pe partea de sus a Spike a fost în viață, Bud verde, florile nu se năruie. îndepărtarea cu grijă planta din ghiveci a fost convins că trăiesc într-un astfel de motiv nu poate:

Cora mereu, doar în cazul în care există în stoc:

Unul dintre cele două pachete au apărut cu praf, nu scoarță de copac, nu-l lua, vom alege una cu bucăți mai mari și mai dens.

Eliminăm toate rădăcinile putrede, și umplute cu scoarță proaspătă. putregai umed, din fericire, nr.

Puțin udat cu apă fiartă coaja caldă. Observ ce se întâmplă.

Ar trebui să elimin tulpini de flori vechi?

Uneori se întâmplă că casa din flori Phalaenopsis se năruie. Poate influențat de schimbarea spațiilor. Fie că este necesar, în acest caz, să taie inflorescențe? Nu te grăbi. Dacă este fără speranță, atunci el se usuca, devine galben. În cazul în care vârful este încă intactă, este foarte posibil ca acesta va re-floare. Re-Bloom, mai jos puteți vedea că nu este muguri apical și laterale vii.

Un alt exemplu de înflorire pe vechea tulpina de flori:

Ce se poate face cu rădăcini aeriene Phalaenopsis?

Există păreri diferite. Sunt ferm convins că rădăcinile aeriene - este norma! Uita-te la orhidee nu este primul an. Phalaenopsis, după cum a spus deja, plante epifite, și anume, în natura ei atârnă de copaci ale căror rădăcini au doar aer. Datorită rădăcinilor aeriene, acestea sunt necesare pentru umiditate și de nutriție, în epifite de adiție de lumină importante sunt, prin urmare, sfătuiți să ia ghivece transparente Phalaenopsis. rădăcini aeriene nu cresc din cauza lipsei de spațiu în oală, așa cum programat prin natura. Eu vă va arăta o Phalaenopsis albă în 2011 - a fost cumpărat fără flori, un zatsvol an, notați numărul de rădăcini:

Și este la fel, dar acum: literalmente se află pe rădăcinile sale aeriene. Atunci când acest lucru nu mai infloreste, pe de o tulpină, și la cinci. Ai spune. se simte rău?

Dacă ceva ce nu am spus - întreb, voi încerca să răspund. În orice caz, cea mai importantă regulă - să fie atenți la alții, atunci va fi capabil să se simtă ceea ce le lipsește.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit

ProSadGuru.com
Casă Grădinărit Flori Plante Îngrijire Desen Animale Piese rețete Foto și video Miscelaneu